Skip to content

Torben Rudgaard – 10 gode råd om ansættelse af en Thai

Skrevet af Dennis Kjærgaard
04/06-2012
Torben Rudgaard - Pattaya Thailand

På Facebook er jeg med i et netværk for danskere, som er bosat i Thailand og laver business. Det er en forholdsvis ny netværksgruppe, men der er allerede mange intressante medlemmer, som gladeligt deler ud af deres råd og erfaringer om, at lave business i Thailand.

Her finder du vores netværk: Business netværksgruppe i Thailand

En dag faldt snakken på ansættelse af Thai’er, hvilket kan være noget af en udfordring. Torben Rudgaard driver en IT virksomhed i Pattaya og invester sine penge i ejendomme i Thailand. Han kom med 10 super gode råd, som jeg tænkte at nogle af jer kunne have glæde af, og derfor vil jeg gerne dele dem med jer her.

Torben Rudgaard’s regler for ansættelse af en Thai.

 

1: Annoncer på følgende websites:
– http://www.jobbkk.com/
– http://th.jobsdb.com/th
Alle andre sites giver meget få brugbare eller slet ingen resultater

 

2: Pas på med head hunter firmaer. Mange sender dig en ansat og så snart du har betalt dem siger den ansatte op.

 

3: Thaiere elsker at sende en tom email, uden subject og med en mail adresse som dumbfuck@hotmail.com, og så et resume attached – Du skal lærer at acceptere dette. De har aldrig lært at sende ansøgninger så check resume og glem alt om mailen.

 

4: Stol ikke på hvad de skriver i deres resume eller ansøgning, bed dem i stedet sende en portefølje, over hvad de har lavet. Dette er let hvis det er IT folk eller grafikere. Regn med at 70-80% ikke skriver tilbage da de ikke har en portefølje, og garanteret er totalt ukvalificerede.

 

5: Hvis du skal bruge een som taler engelsk, så ring til dem før du inviterer dem til samtale. Jeg har haft mange som er rejst 18 timer med bus for at komme til et “ENGLISH JOB INTERVIEW” og så taler de ikke et ord engelsk.

 

6: Lav en liste med spørgsmål før samtalen der indeholder direkte spørgsmål om de kvalifikationer du skal bruge. Lav dem åbne spørgsmål der kræver lange svar, ellers får du ikke et ord ud af dem. Thaiere er super generte og vil hellere lade dig snakke end at snakke selv. Lad være med at spørge “Have you worked with C++” – istedet spørg “tell me about a project where you used C++”.

 

7: Fokuser dine spørgsmål på “past performance”. Hvad har du lavet før? Hvilke projekter var du med til? Hvordan løste du dem? Fortæl om det sværeste projekt du har lavet osv..

 

8: Pas på med lønnen. Thaiere siger gerne ja til en løn de ikke accepterer fordi det er høfligt, og bagefter ser du dem aldrig igen fordi lønnen var for lav. Prøv at lade dem foreslå en løn og brug tricks som 3 måneders prøvetid med lavere løn og så en høj løn efter prøvetid er overstået. Hold godt øje med deres ansigtsudtryk, de er gode til at sige “yes yes” til ting de ikke vil ha, men du ka godt se at de faktisk mener “no no”

 

9: Test test test!!! LAD VÆRE MED AT ANSÆTTE NOGEN MED MINDRE DU HAR TESTET DERES KVALIFIKATIONER!!! Lad dem skrive et stykke kode, lave et design, løse et problem, tale med en fiktiv kunde osv… Dette er den eneste garanti du har og hvis du ikke tester dem kommer du til at fortryde det, med garanti!!

 

10: Når du har ansat dem, så sørg for at beholde dem. Lønnen skal være god nok til at dække udgifter, men ting som gratis frokost, firma fester, betalt lejlighed, betalt el/vand regning osv giver meget loyale medarbejdere.

GD Star Rating
loading...
Torben Rudgaard - 10 gode råd om ansættelse af en Thai, 5.0 out of 5 based on 6 ratings


Del med dem du kender:8 har allerede kommenteret dette indlæg
 1. Meget spændende indlæg, der giver god information om ansættelse af Thai’er. Og så giver det også smil på læben over de kulturforskelle der er.
  Lad os endelig få mere af den slags, Dennis. Du kommer vel også snart med dine erfaringer med at ansætte Thai’er 😉

 2. Tak Bent

  Jeg håber dog ikke at jeg selv bliver nødt til at have ansatte. Jeg foretrækker at købe mig til de ydelser, som jeg skal bruge og dermed slippe for at have ansatte. Det er nemlig et arbejde i sig selv! 🙂

 3. Faktisk et meget interessant emne. Jeg har selv kun en smule erfaring med outsourcing af arbejde til medarbejdere over oDesk og eLance, og der er godt nok forskel i forhold til at bede en dansker om at gøre noget.

  Jeg håber en dag at tage et halvt til et helt år i Thailand. Dér får jeg især brug for indlægget her – spændende!

 4. Nu tager jeg generalisering brillerene på, for thaier er slet ikke så ens som vi dansker er.

  Det er helt klart min erfaring at titler og uniformer er kæmpe motivation fakta i jobbet.

  Jeg tror mange gange, er det ikke pengene i sig selv og det mand kan købe for dem der vægter højset, men den respekt, anerkendelse og harakiri der følger i kølevandet på at have penge i Thailand. Der betyder mest for dem.
  Det er også derfor at det uforskammet for en thai, tilbyde at betale for en der har flere penge end en selv.

 5. Hejsa,
  Gode punkter.

  Hvordan er Thai’er i forhold til andre fra Asien at outsource til?

 6. John permalink

  Ja det er sikkert gode generelle råd, når man starter op, hvis man skal ansætte 4 personer pr. arbejdstilladelse, så skal de jo findes et sted, og der kan jobsdb være et sted…

  Min erfaring er : Brug dit netværk, hvis du har været herude et stykke tid, så kender du nok nogen der kender nogen, der er i familie med en der kan det du efterspørger…

  Hvorfor er det så bedre ??

  Det er det fordi kulturen er en “gensidige tjenester” kultur, og hvis din vens, vens svigermors nevøs datter får en god kontakt/kontrakt den vej igennem, så ønsker man jo ikke at far, fars svigermors venners ven får et problem ved at du er utilfreds og DERFOR yder man lidt ekstra…

  Jeg har ansat på anbefaling ALTID, og det fungerer fortræffeligt…

  Derudover, jeg har på intet tidspunkt interesseret mig for past perfomance, jeg har interesseret mig for om vedkommende passede ind i teamet som det er sammensat, jeg har interesseret mig MEGET for om folk var indstillet på at lære noget…

  Jeg har ansat på samme vilkår i Danmark iøvrigt, jeg har aldrig ansat en datalog, datamatiker, cand. scient edb eller hvad det måtte hedde, jeg har altid ansat nørder…

  Men her i Thailand mener jeg at man skal bruge sit netværk, man skal bruge de ansatte der allerede er, til at opbygge et stærkt sammentømret team…

  Dette gælder igen muligvis kun indenfor IT, men det er så også det eneste jeg ved noget om 😉

  .

 7. Tim Petersson permalink

  Der er efterhånden en del danske virksomheder som outsourcer hele eller dele af deres arrangementer til bla. thailand. Jeg hørte tidligere idag Mikael Rieck og Søren Risagers Podcast om outsourcing. Ganske interessant, og jeg vil mene at der gælder lidt samme regler som i dit indlæg.

 8. min bror havde netop den samme oplevelse og Thai’en smuttede , så forsøg med de kendte tricks
  og den med højere løn efter en prøveperiode er super god!

Tilføj en kommentar

Jeg sender kun sjældent en mail med tips og tricks, som jeg ikke deler på bloggen.