Skip to content

Kan man tjene penge på sin blog

Skrevet af Dennis Kjærgaard
28/08-2012
Kan man tjene penge på sin personlige blog?

Spørgsmålet om man kan tjene penge på sin personlige blog dukker ofte op, og lad mig med det samme slå fast: Ja – det kan man godt.

Om man bør gøre det, er en helt anden snak. Jeg har selv valgt en løsning, hvor jeg tjener penge på min blog uden at genere mine faste læsere med irriterende reklamer.

 

Sådan tjener jeg penge på min blog

Jeg tjener selv penge på min blog fra både affiliate marketing og Google Adsense. Det er dog ikke reklamer, som jeg klasker i hovedet på mine faste læsere. Jeg ønsker jo ikke at skræmme dem væk eller ødelægge brugeroplevelsen for lidt småpenge.

 

Google Adsense

 

Det har jeg blandt andet løst ved, at det kun er besøgende, som har fundet mig via Googles søgemaskine, der får vist Google Adsense reklamer i nogle af mine indlæg på bloggen. Mine faste læsere kommer mest fra Twitter, Facebook, Email (nyhedsbreve) eller direkte direkte ind på min side, når jeg har udgivet et nyt indlæg. Så læsere fra disse trafikkilder slipper helt for Google Adsense reklamer.

 

Affiliate marketing

 

Jeg tjener også penge på en række forskellige affiliate kampagner, men de indlæg oplever mine faste læsere heller ikke. Disse indlæg er oprettet i en kategori for sig selv, som ikke er synlig nogen steder på bloggen. Indlæggene bliver hverken vist på forsiden, i mit feed, i nyeste indlæg og lignende steder. Disse indlæg med affiliate kampagner ligger altså derfor skjult for mine faste læsere, men modtager trafik fra Googles organiske søgninger. I indlæggene forsøger jeg at gøre opmærksom på “kundernes” behov og guide dem til en produkt, som opfylder dette. Du kan se et eksempel på et affiliate indlæg her:  Internet sikkerhed

Tjen penge på affiliate marketing med Billigepokaler.dk

 

Hvad vil du med din blog?

Det er vigtig at du har gjordt dig klar, hvad du vil med din blog, inden du klister den til med reklamer. For mit vedkommende er det personlig branding og netværk, som er de største grunde til, at jeg har min blog. Hvis du ikke ved, hvad du vil med din blog, så kan andre hellere ikke finde ud af det.

Som udgangspunkt så bør din personlige blog handle om dig og/eller de emner som du interesser dig for. Hvis du vil tjene penge på affiliate eller Adsense, så overvej at gøre det på et andet domæne, hvor du kun har fokus på dette, eller benyt evt. nogle at de metoder, som jeg bruger.

Hvis du selv har nogle tips, tricks eller metoder til at tjene penge på sin blog, uden man ødelægger brugeroplevelsen for de faste læsere, så del dem gerne i en kommentar til dette indlæg, så andre også kan få glæde af dem.

 

 

GD Star Rating
loading...
Kan man tjene penge på sin blog, 4.8 out of 5 based on 5 ratings
Gratis e-bog om affiliate marketing
Lær hvordan du tjener penge på nettet med min gratis e-bog "Affiliate marketing for nybegyndere", og få løbende gode tips og tricks til at optimere dine sites.


Del med dem du kender:



16 har allerede kommenteret dette indlæg
 1. Jeg har selv haft en enkelt Adsense-blok på 468×60 på Halfdantimm.dk, men jeg endte med at fjerne den og kører i dag slet ikke med Adsense-annoncer. Det har du løst ret smart ved kun at vise det til Google-besøgende.

  Til gengæld har jeg også en del affiliate-links rundt omkring, hvilket også smider et lead eller tre af sig om måneden.

  Hvis man er unik, og giver værdi for læseren, kan man sagtens tjene penge på ens personlige blog – men det er klart bedst at tage overvejningen som du har og agere efter det med fx ikke at smække en 336×280’er op i skallen på ens trofaste publikum!

  Er du interesseret i at uddybe en smule hvor meget af din indtægt, der egentligt kommer fra Denniskjaergaard.com?

 2. Jeg viste også Adsense til alle besøgende engang, problemet var bare at de næsten aldrig klikkede, så der var jo ingen grund til at have dem. Hvis de omsætte for 1000 kr. om dagen, så havde de fået lov at blive 🙂

  Mht. hvor meget af min indtægt der kommer her fra bloggen, så er det næsten 100% af affiliate og adsense indtægten, der kommer fra dette domæne. Jeg har droppet at arbejde videre på de “tynde” sider.

  De seneste 6-12 måneder har mit fokus ligget her:

  Bloggen – Give værdi til læsere om affiliate marketing, få dem til at hente min e-bog, personlig branding og netværk.

  Billigepokaler.dk – Konstant forbedre konverteringsraten, optimere vores adwords kampagner, vedligholde seo, skaffe flere affiliates og sende bedre/flere nyhedsbreve.

  Kohchangers.com – 100% fokus på at skrive indlæg der giver læserne værdi. Reklame frit website, som muligvis senere skal have eget booking system (hoteller/resorts).

 3. Du skriver at du kun viser adsense for besøgende fra google. Nu kom jeg ind på dette indlæg via twitter på min mobil, og jeg fik smidt en adsense-reklame i hovedet 🙂

 4. Jeg prøvede lige selv at tilgå dette indlæg via mit tweet, men jeg får ikke vist dem. Så det må jeg lige undersøge nærmere. Tak for tippet Kim! 🙂

 5. Nu prøvede jeg lige med linket i mailen, og der får jeg også vist adsense-reklamen 🙂 måske fordi det foregår via mobilen?

 6. Jeg har fundet fejlen. Det var pga. jeg havde installeret WPtouch til mobilvisning. Indstillingerne havde jeg sat til at vide Google Adsense reklamer, men de er nu fjernet.

  Btw. så er jeg ikke helt vild med mobilvisningen. Hvad foretrækker du som mobilbruger på min blog? mobilvisning eller alm. visning? (andre må selvfølgelig også gerne byde ind)

 7. Nu er der sjovt nok heller ikke nogen reklame 😉 personligt kan jeg godt mobil-versionen, da den loader hurtigere, og passer til skærmsstørrelsen.

 8. Det er tillokkende at have affiliate links på sin personlige blog pga af potentiel trust, linkjuice osv. Er dog ikke nået frem til, hvordan det kunne hænge sammen for mig. Men jeg synes, det er spændende at høre om, hvordan du har skruet det sammen. Viperchill og SPI gør jo omvendt et stort nummer ud af, at de ikke sælger noget fra deres blogs sån. Men noget må de jo leve af.. 🙂

 9. Arne Frandsen permalink

  Hej Dennis

  Jeg har læst din blog og jeg synes du er en rigtig spændende person. Jeg vil gerne gøre som dig – leve i sus og dus i et fremmed land og leve af min online hobby.

  Jeg vil gerne have nogle gode råd af de bedste så jeg håber du kan hjælpe mig. Hvor mange penge kan man tjene online? Hvad har du af forretningsmuligheder ud over reklamer på blogs og hvor mange penge kan du tjene på en måned?

  Jeg håber jeg kan tjene penge ligesom dig en dag og komme og besøge dig i Thailand. Min kone er skilt og jeg har brug for noget nyt. Måske er du noget for mig? (business)

 10. Jeg kunne godt tænke mig at høre, hvordan man til at starte med får faste læsere? Jeg vil rigtig gerne tjene penge på min blog, men jeg aner ikke, hvordan jeg skal få faste læsere, og uden dem tjener jeg i hvert fald ikke noget 🙂

 11. @Esben
  Håber du kunne bruge det lidt til inspiration. Hvis man vælger at gøre det, så mener jeg også at man skal gøre det ordentligt, så man tjener mere end et par kroner om dagen. Mht. Viperchill så kender jeg ikke rigtig til dem, men SPI har masser af affiliate links på sin blog?

  @Arne
  Tak – Jeg lever dog ikke i sus og dus, men jeg bor da i Thailand og lever af min hobby 🙂
  Til dit spørgsmål om hvor mange penge man kan tjene online, så vil jeg sige så mange du vil, men det afhænger selvfølgelig af hvor dygtig og arbejdsom du er (ligesom alt andet). Mht. forretningsmuligheder, så har jeg også del i en webshoppen Billigepokaler.dk. Hvor mange penge jeg kan tjene på en måned afhænger af hvor meget der bliver solgt, men det er desværre ikke noget jeg deler med alle. Du skal være velkommen til at kigge forbi, hvis du kommer forbi Koh Chang.

  @Emma
  Det har du helt ret i. Dit spørgsmål er dog et helt blog indlæg i sig selv, derfor har jeg skrevet det på min to-do liste. Så hold øje med bloggen, så vil jeg forsøge at få skrevet et indlæg om emnet.
  Det er dog ikke mine faste læsere, som jeg tjener penge på, men derimod folk, der finder mig via en googlesøgning.

 12. Laver du kun affiliatesider ud fra din egen denniskjaegaard.com side nu? Altså som du skriver tidligere, sider som kun organisk kan se. Eller laver du også sider med eget domæne 🙂 ?

 13. Jeg arbejder også på nogle selvstændige domæner, men det er mere langsigtede projekter, som endnu ikke giver omsætning. Jeg har jo også gang i en del ved siden af affiliate marketing, så jeg prioriterer min tid meget, da jeg kun arbejder et par timer om dagen. I nogle tilfælde vil det give mening kun at satse på et site, men i lang de fleste tilfælde vil jeg anbefale, at man satser på flere sites indtil man rammer når der kræver ens fulde opmærksomhed.

 14. Hvad arbejder du mere med end affiliate og dit linkkatalog 🙂 ?

 15. Hej Dennis,
  interessant indlæg, og god ide med kun at vise adsense fra Google besøgende. Der er en fin grænse imellem at have et par reklamer som giver mening, og at spamme sine læsere – det sidste vil ofte have en negativ effekt, da det så virker som om bloggen er en pengemaskine og ikke drevet af ren interesse.

 16. Peter Andersen permalink

  Meget interessant, følger lidt med i diskussionen her

Tilføj en kommentar

Jeg sender kun sjældent en mail med tips og tricks, som jeg ikke deler på bloggen.