Skip to content

Sådan byggede jeg en succesfuld virksomhed i Thailand på 3 år

Skrevet af Dennis Kjærgaard
31/12-2016

Det er nu 3 år siden jeg har blogget sidst, hvor jeg fortalte at jeg var flyttet fra Koh Chang til Chiang Mai. Få uger efter ankomst slog jeg mig sammen med Kristian Ole Rørbye og startede animationsfirmaet Animation Mu.

Det er også grunden til at jeg ikke har blogget i 3 år, da jeg har fokuseret 100% på at få den virksomhed til at blive en succes – Og det blev den.

Derfor er det nu på tide til et blogindlæg om, hvordan det har været at starte et animationsfirma i Thailand fra nul, og hvor vi er nået til i dag.

God fornøjelse med læsningen

 

3 år med animationsfirma i Thailand

Sådan opstod ideen om at starte et animationsfirma

mascos_look-out-doorDet er som sagt lidt over 3 år siden, at jeg flyttede til Chiang Mai i Thailand, og jeg sammen med min forretningspartner Kristian Ole Rørbye blev enig om, at videoer vil blive noget som de fleste virksomheder vil benytte fremover.

Jeg har i mange år arbejdet med affiliate marketing, søgemaskineoptimering, Adwords, E-commerce, konverteringsoptimering og mange andre ting indenfor online markedsføring.

Når jeg selv besøgte især amerikanske hjemmesider for at lede efter et produkt/online værktøj, som jeg kunne benytte i mit arbejde. Så var det oftest de sider som havde en explainer video, der fangede min interesse, fordi de hurtigt og enkelt bekræftede om det var det jeg eftersøgte.

På daværende tidspunkt var der kun et par enkelte virksomheder, som solgte animerede forklarings videoer. Så der gik ikke mere end et par dage før min forretningspartner og jeg blev enige om at vi skulle starte et firma her i Chiang Mai, som skulle producerer animationsvideoer til danske virksomheder.

 

Sådan kom vi i gang

Første problem var at vi intet anede om video. Vi fandt hurtigt frem til Go Animate som er en software, hvor alle selv kan finde ud af at lave en animationsvideo. De har en masse grafik, bevægelser og musik, som let sammensættes med deres drag and drop funktion.

Vi fik lavet lidt videoer til os selv, men kunne fornemme at vi med denne software vil blive begrænset til at kunne lave det som kommende kunder ville have brug for. Vi ville kunne tilbyde kunderne unikke videoer, som lignede andres videoer lavet i samme software.

Da ingen af os selv kan finde ud af at tegne eller den slags, så var der kun en ting at gøre. Få fundet den første medarbejder! Efter lidt research fandt vi ud af at Chiang Mai har ret mange universiteter, hvor folk også studerede animation og grafisk design. Så vi fik skabt kontakt til universiteterne og fik opslået stilling på nettet.

Første medarbejder i Animation MuVi fandt hurtig en dygtig og kreativ pige, som startede hos os med det samme. Sammen gik vi i krig med at finde ud af hvordan hele processen skulle foregå.

Vi fik også fundet danske samarbejdspartnere, som kunne speake og skrive manuskripter for os, så vi selv kun skulle stå for selve animations-delen, da det var den del som vi mente at vi skulle fokusere på.

Vi fik lanceret vores hjemmeside Animation.mu og lavede nogle billige intro tilbud for at få nogle kunder ind for at komme i gang. Det foregik mest igennem iværksætterportalen Amino, og folket i vores online netværk på Google+, Twitter og Facebook tog godt imod vores ide og vi kom i gang med at producerer de første videoer.

Animationsvideo - Animation Mu

Sådan udviklede det sig

Vi besluttede fra start af, at vi rettede videoerne indtil kunderne var tilfredse. Det gjorde at ALLE vores kunder altid har været tilfredse med det produkt, som vi har leveret. Tilfredse kunder anbefaler en til andre og nogle kommer tilbage for at få produceret flere videoer til andre projekter eller nye sprogversioner.

Så siden vi startede er det kun gået fremad som planlagt. Vi tog ikke selv penge ud af virksomheden, men investerede dem i at vækste den.

I dag 3 år efter er vi udover min partner og jeg 6 thailandske animatorer, 1 thailandsk sekretær, 1 dansk projektleder, 1 dansk tekstforfatter, 6 faste danske speakere og lang række andre samarbejdspartnere, som hjælper os, når vi producerer videoer til andre lande end Danmark.

Teamet bag produktionen af animationsvideoer

Vi har også fået en del danske og udenlandske forhandlere, som vi producerer videoer for. Vi oplever stigende interesse i de andre skandinaviske lande, som vi lancerede i for halvandet år siden.

For nylig slog vi omsætningsrekord, og vi er for tiden i fuld gang med at ansætte flere nye medarbejdere og sprede os til andre lande.

Så vi kan næsten ikke få armene ned for tiden. Vi er stolte over, at vi troede på vores ide og arbejdede hårdt for at få den realiseret. Man kan ikke vide alt for starten af, men så længe man er villig til at lægge tid og kræfter i et projekt, så skal det nok lykkes!

Held og lykke til andre der prøver

Det var min succeshistorie fra Thailand, som jeg håber kan inspirerer andre, da jeg selv blev det af at læse sådanne historier, da jeg for en del år siden kastede mig ud som iværksætter.

Held og lykke til alle jer som hver dag kæmper for det, som I tror på.

Hvis nogle af jer kommer forbi Chiang Mai, så er i altid velkommen på vores kontor til en kop kaffe og god historie.

Glædelig jul og godt nytår her fra Thailand

 

Kom med indenfor på vores kontor i Chiang Mai

GD Star Rating
loading...
Sådan byggede jeg en succesfuld virksomhed i Thailand på 3 år, 4.2 out of 5 based on 6 ratings


Del med dem du kender:9 har allerede kommenteret dette indlæg
 1. Christian permalink

  Tak, Dennis. Inspirerende læsning. Kan du fortælle lidt om, hvad det koster at slå sig ned i Chiang Mai…leveomkostninger, bolig, forsikring, mad pr. måned. Tak 😊

  Vh
  Christian

 2. Selv tak Christian. Omkostningerne afhænger af dit behov og din livsstil, men her er et bud på et månedsbudget:
  Husleje (1 el. 2 værelses lejlighed i byen) – 2000 kr.
  Mad (2-3 måltider på lokale restauranter) -1500 kr.
  Leje af scoote (praktisk at have til at komme rundt i byen og tage på weekendture) – 500 kr.
  Vasketøj og rengøring (tøjvask 1 gang om ugen og rengøringen af hele lejligheden 2 gange om ugen) – 400 kr.

  Forsikring varierer meget efter dit behov, men den vil typisk koster 300-500 kr. om måneden.

 3. Christian permalink

  Tak for svar, Dennis. Det er til at overkomme – og også inspirerende 😄 Fortsat held og lykke og godt nytår 🙆

  Vh
  Christian

 4. Hej Dennis,

  Inspirerende læsning! Vi har selv overvejet at rykke pælene op og flytte vores virksomhedsadresse. Særligt har vi haft vores øjne på Thailand, hvilket gør denne type læsning endnu mere relevant for os!

  Yderligere er jeg glad for du allerede har “vist” et budget for en måned, så er jeg nemlig fri for at spørge efter dette 🙂

  Hvad gjorde at I lagde jer fast på Chiang Mai? Hvorfor valgte I Thailand fremfor Vietnam (eksempelvis)?

  Mvh
  Thomas Andersen

 5. Hej Thomas

  Godt at høre du kan bruge det til noget.

  Grunden til at det blev Thailand var fordi jeg forelskede mig i landet i 2008 og derfor valgte at flytte hertil i 2012. Det var dog til en af øerne sydpå, hvor jeg boede i halvandet år. Derefter flyttede jeg til Chiang Mai, hvor min forretningspartner Kristian allerede boede og drev virksomhed. Chiang Mai er en skøn by, hvor det både er billigt at leje hus/lejlighed. Der er et stort udvalg af restauranter med mad fra hele verden og priserne er lave sammenlignet med f.eks. Bangkok. Der er mange universiteter i byen, så det er nemt at finde gode ansatte. Temperaturen er også lidt lavere her i nord, og jeg finder de lokale mere flinke end i Bangkok. Generelt er det bare en by de fleste kan lide, og det er let at have en hverdag her samt skabe sig et netværk blandt de mange andre udlændinge som bor her og de mange digitale nomader som opholder sig i kortere/længere perioder.

  Inden I rykker det hele herud vil jeg anbefale at i tager på en ferie og tjekker mulighederne og byen først. Hvis I kommer til Chiang Mai er i velkommen til at komme og besøge os til en kop og få lidt råd med på vejen.

  Held og lykke med det hele

 6. Hej Dennis,

  Virkelig inspirende indlæg! Jeg står selv at skulle flytte til Chiang Mai for at arbejde for et nyt socialt fashion brand, som får tøjet syet i kvindefængsler. Vi arbejder for at sikre kvinderne en højere løn og så de kan få en faglighed de kan bruge, når de er løsladt. Jeg kunne godt bruge lidt råd og vejledning til forarbejdet som skal gøres inden man skal arbejde i Thailand. Er det mon noget du har overskud til at dele lidt ud af? evt. på eer skype kald. Det kunne virkelig gavne. Jeg sidder nu begravet i internet sider, men kunne godt bruge lidt råd fra en der har gjort det før:) Din hjælp vil virkelig være værdsat!

  Mange hilsner,
  Kristina

 7. Jeg er selv vild med Thailand og har været der mange gange. Jeg ville gerne flytte min virksomhed til Bangkok eller Hua Hin.

  Men jeg kan simpelthen ikke rigtig gennemskue hvad skatten er i Thailand for virksomheder?
  Google er prøvet, men uden det store held 🙂

 8. Hej Jakob. Du kan læse mere om skatteregler her http://www.rd.go.th/publish/6044.0.html
  Hvis det er det du drømmer om at gøre, så er det bare at komme afsted. Jeg har aldrig hørt om nogle der har droppet deres Thailands drøm pga. for høje skatter 🙂 Jeg vil anbefale dig at få en advokat til at hjælpe dig med det hele. Det koster ikke meget og pengene er givet godt ud.

 9. Hej Kristina. Reglerne er indviklet og jeg vil ikke kunne give dig det korrekte svar. Jeg vil anbefale at du tager en thailandsk advokat med på råd og hjælper dig med at få oprettet firma og arbejdstilladelse. Der er strammet op på reglerne, så jeg vil anbefale at der er styr på det hele fra start.

Tilføj en kommentar

Jeg sender kun sjældent en mail med tips og tricks, som jeg ikke deler på bloggen.