Skip to content

Status efter første måned med mit nye linkkatalog

Skrevet af Dennis Kjærgaard
02/08-2010
Status efter første måned med henvisninger.dk

Du har måske tidligere læst mit indlæg, om hvordan jeg fik mit linkkatalog. Det er lavet på et script fra HubDir, og jeg har derfor ikke selv skulle kode noget som helst. Det eneste jeg har skulle fortage mig, var at oprette kategori, titler og beskrivelser, og så var jeg stort set kørende. Nu er der så gået en måneds tid, og derfor mente jeg, at det var tid til en status.

Hvor mange links er blevet tilmeldt

Jeg var selv spændt på, hvor mange tilmeldte links et helt nyt linkkatalog ville få. Det er dog endt med 300 godkendte links efter den første måned, hvilket jeg er meget tilfreds med. Grunden til de mange tilmeldinger skyldes især, at jeg har promoveret det på Amino, som vrimler med folk på jagt efter et gratis link.

Der er selvfølgelig også blevet afvist en del links, da jeg kræver en unik beskrivelse på minimum 400 tegn. Jeg vil tro, at jeg har afvist omkring 10% af de indkommende tilmeldninger, men jeg havde dog troet at tallet ville være højere. Men der er altså stadig en del, som laver linkbuilding, der rent faktisk kan skade der egen hjemmeside i form af dublicate content problemer. Om det er fordi de er dovne eller uvidende, ved jeg ikke.

Hvor mange besøgende har siden haft

Antal besøgende den første måned på henvisninger.dkSom du kan se blev det til næsten 1100 besøgende hvoraf de 746 var unikke besøgende. Det er mere end jeg forvente, og det skyldes de mange besøg fra iværksætterforummet Amino.

Siden var hurtig til at blive indekseret af Google, og 213 af de besøgende er kommet fra organiske søgninger i Google.  Antallet af besøg fra søgemaskinerne er stødt stigende, så det er jeg tilfreds med, da det er herfra, den primære trafik fremover skal komme fra.

Forventninger til fremtiden

Da mit linkkatalog mest er et projekt, som jeg laver for sjov, så har jeg ikke de store forventninger. Jeg vil løbende godkende links og lave linkbuilding til siden, men ellers for den lov til at passe sig selv.

Jeg regner med at besøgstallet vil stige i takt med, at siden får bedre placeringer i Google. Så de tilmeldte links skal nok få både linkværdi og besøgende, og udgifterne til siden, kan jeg allerede nu se, bliver dækket af mine Adsense indtægter.

Der har været meget snak om, at linkkataloger vil miste deres værdi i Google, men for mig at se, kommet det an på kvaliteten af siden. Jeg kunne godt tænke mig at høre andres holdning til denne påstand, så smid gerne en kommentar med din mening, især hvis du selv har et link katalog.

GD Star Rating
loading...
Status efter første måned med mit nye linkkatalog, 5.0 out of 5 based on 1 rating


Del med dem du kender:16 har allerede kommenteret dette indlæg
 1. Mikael Hostrup permalink

  Spændende evaluering.
  Jeg er især interesseret i at se resultaterne for næste måned hvor de er knap så præget af resultaterne fra Amino.

 2. Hej Mikael

  Jeg forventer selv af trafikken stiger en smule, alt efter hvordan siden finder sig til rette i google. Antallet at tilmeldte links vil jeg tro bliver omkring 100-200, men nu må vi se.

 3. Hej. Et rigtig godt script du har valgt btw. Jeg kan se, at du benytter Adsense på dit linkkatalog. Er det noget du tjener nævneværdigt på? Havde selv et linkkatalog engang, men kunne ikke få folk til at klikke på mine adsense reklamer 🙂

 4. Hej Frederik

  Har du selv erfaringer med dette script?

  Mht. adsense så bliver der godt nok klikket på dem, men for at det skal give noget nævneværdigt, skal der mange flere besøgende til. Men som det ser ud nu, skal det nok tjene udgifterne hjem og lidt til 🙂

 5. Ja, jeg har selv anvendt det engang, men endte med at bruge et andet, der var lidt mere fleksibelt mht. design. Mit problem var bare, at jeg ikke kunne få dækket udgifter på nogen måde – også selvom jeg havde en del besøgende. Jeg fik også brandet det lidt over amino osv. Det hele endte med at blive en lidt dårlig forretning, men det var meget sjovt at drive et linkkatalog. Var bare nysgerrig efter at høre, om det lykkes for andre at tjene lidt på det 🙂

 6. Jeg tror at du forveksler HubDir med en andet script, for Rune har først lige frigivet det. Men du har måske fået det af ham?

  Man bliver heller ikke rig af et linkkatalog, men det afhænger jo også af hvor meget arbejde, der bliver lagt i det. Hvis man søger for kun at godkende unikke beskrivelser og linkbuilder løbende, så tror jeg sagtens at man kan få en fornuftig indtægt.

 7. Jeg må have begået en fejl, synes at layoutet minder en del om et script, jeg brugte engang. Fedt at Risom har lagt det ud, han er ellers en dygtig programmør. Hmm jeg tror bare, at grunden til at jeg ikke tjente så meget, var fordi jeg brugte Adsense – og de brugere, der tilmeldte sig min linkkatalog er webdesignere, som selvfølgelig er bekendte med Adsense, og som har en mindre tilbøjelighed til at klikke på annoncerne?

 8. Jeg tænkte nok du forvekslede det med et andet script 🙂

  Mht. at du ikke tjente på adsense, så skal du være klar over, at de webdesignere, som opretter links til deres hjemmeside, ikke er dem, der skal klikke på dine adsense annoncer.

  De skal oprette links og beskrivelser, som skal skaffe dig besøgende fra søgemaskinerne mm., og det er de besøgende, som du vil skal have til at klikke på adsense.

  Håber det giver mening 🙂

 9. Der har vi nok grunden til, hvorfor jeg ikke tjente noget nævneværdigt 🙂

 10. Morten permalink

  Rigtig stærkt gået!

 11. Morten permalink

  Laver du ik også en update på din artikeldatabase, når tiden nærmer sig?
  For den er jeg endnu mere interesseret i at høre om ;D

 12. Tak Morten!

  Der skal nok komme en status på min artikeldatabase, og den glæder jeg mig rigtig meget til 🙂

 13. Alex permalink

  Fedt nok at det køre så godt for dit link katalog. Måske skulle jeg smutte forbi og smide nogle af mine egne sider ind? 🙂

 14. Det synes jeg da at du skulle gøre. Når du har tilmeldt dem der, så er du velkommen til at lave links i min nye artikeldatabase

 15. Det er da helt ok tal… Heeeld og lotto med det !

 16. Tak Gusse 🙂