Skip to content

Status på mit linkkatalog fra HubDir

Skrevet af Dennis Kjærgaard
11/01-2011
Henvisninger - Gratis link til danske hjemmesider

Det er nu snart et halvt år siden af jeg lavede et linkkatalog med et script fra HubDir.

Jeg har tidligere skrevet et indlæg om hvordan jeg fik mit eget linkkatalog, som du kan læse, hvis du selv overvejer at få dit eget linkkatalog. Jeg lavede også en status for hvordan det gik den første måned, hvor linkkataloget nåde at modtage mere end 300 godkendte links.

I dette indlæg vil jeg kigge tilbage på hvordan linkkataloget har klaret sig, efter at Google har fjernet en del danske linkkataloger.

Hvor mange links er blevet tilmeldt siden sidst

Efter den første måned var der som sagt allerede 300 godkendte links, og på nuværende tidspunkt er der 737 godkendte links. Så der kommer stadig en del tilmeldinger, dog ikke så mange som i starten, hvor der kom rigtig mange tilmeldinger fra indlæg på Amino, som jeg sjældent bruger mere.

Der er i alt blevet tilmeldt 1028 links, hvoraf 291 blevet afvist, som oftest pga. kopierede beskrivelser. Det er dog hele 11,2 % af de besøgende, som tilmelder et link, der bliver godkendt, og det synes jeg er ganske fint.

Tilmeldinger af godkendte links det første halve år:

Hvor mange besøg har linkkataloget haft

Antallet af besøgende afspejler meget godt antallet af tilmeldte links, og linkkataloget har sidet start haft 7149 besøgende. Der var flest i starten pga. indlæggene på Amino, men linkkataloget har haft stabil trafik lige siden.

Jeg er lidt overrasket over, at kataloget har overlevet Googles nedslagtning af danske linkkataloger. Eller rettere sagt er jeg mere overrasket over, at et linkkatalog som wubi.dk er blevet deindexeret, da jeg ved at Mikael sørgerede for en høj kvalitet.

Udvikling af antal besøg siden linkkatalogets start

Hvor mange besøg kommer fra Google

Som du kan se på oversigten for trafikkilder, så er det fra Google de fleste besøg kommer. Næsten 3800 besøg er det blevet til fra Google, og det er uden særlig meget linkbuilding. Det er ikke bestemte søgeord, som giver mange besøg, men mange forskellige long tail søgninger, som findes i de mange linkbeskrivelser.

Det er også værd at bemærke at over 1000 besøg kommer fra direkte trafik. Mange vender tilbage for at oprette nye links, men der er faktisk 75 % nye besøgende fra den direkte trafik.

Stigende trafik fra Googles organiske søgninger

Vil linkkataloget overleve

Det er svært at spå om, og det kommer helt an på Google. Mange danske linkkataloger er allerede blevet fjernet, men af en eller anden grund har mit fået lov at blive. Jeg har ikke lavet noget hokus pokus seo, men sitet har fået naturlige links fra folk, som ønsker at få deres link fremhævet. Det kombineret med HubDir scriptet ser Google ud til at kunne lide, og hvis der ikke sker drastiske ændringer, så tror jeg at besøgstallene vil stige stødt i år.

Hvordan tror du det går med de danske linkkataloger i 2011?

GD Star Rating
loading...
Status på mit linkkatalog fra HubDir, 5.0 out of 5 based on 1 rating


Del med dem du kender:20 har allerede kommenteret dette indlæg
 1. Fedt at du lægger disse data frem i lyset, tak! Jeg er også ganske forundret over hvorfor netop dit site ikke er blevet fjernet fra Googles indeks.
  Håber du følger op på dette indlæg, hvis der skulle ske noget nyt.

 2. Hej Tobias

  Det var så lidt, jeg deler dem gerne, da det ikke er en af mine primære indtægtskilder.

  Jeg skal nok gøre opmærksom på, hvis der sker noget nyt. Så må vi jo se hvad Google har tænkt sig, der skal ske med linkkataloget. Jeg bliver ved med at godkende og afvise nye links, så længe det får trafik og giver lidt omsætningen.

 3. Ja noget af det interessante, kunne jo være at få lidt indblik i hvilke kriterier, de så rent faktisk ligger vægt på hvis man ikke skal fjernes fra deres index. Det er jo ikke ligefrem meget logisk sådan som det er sket.

 4. Nemlig, Kenneth. Jeg fatter simpelthen ikke, hvorfor netop Dennis’ HubDir site ikke er forsvundet?!? Jeg kender til andre HubDir sites, som også har været meget kritiske mht DC tekster, og de er fjernet fra Googles indeks fuldstændig. Feks dette http://www.linkdanmark.dk (ikke mit). Det er helt væk fra Google.
  Men om det betyder noget, at man ændrer på HubDirs opsætning, så det ikke er default setup kunne måske være en ide? Altså så Google ikke genkender HubDir’s setup? I don’t know…

 5. Dennis Kjærgaard permalink

  Hej Kenneth

  Nej der er ikke meget logisk i, hvad der er sket. Kun at Google ikke kan lide linkkataloger.

  Umiddelbart ser det ud som en manuel frasortering af Google, men så forstår jeg bare ikke, at man ikke har fjernet alle linkkatalogerne. Problemet er nok, at selv om de straffer alle, vil der stadig dukke nye op. Jeg ser det som et skrækeksempel, for at stoppe tendensen med de mange nye linkkataloger.

  Hvis der er nogen som har et andet bud, så hører jeg det gerne 🙂

 6. @Tobias Jeg har lavet småændringer i HubDir, og sitet er tilmeldt Google webmaster tools, så måske kan det gøre en forskel.

 7. Du må have gjort et eller andet rigtigt, siden at Google pt har ladet det overleve. Måske pga kvaliteten eller at de besøgende reelt har noget ud af kataloget?

  Hvordan det kommer til at gå med de sidste danske linkkataloger er svært at spå om. Men er det ik kun de bedre, som stadigvæk er i “live”? Og hvis det er, så lader Google dem nok leve, da de jo har noget brugbart indhold!

 8. Hej Morten

  Ja noget må jeg havde gjort rigtig, og det er nok, at jeg tjekker ALLE tilmeldinger for om de har unikke beskrivelser. Jeg afviser mange som har brugt samme beskrivelse andre steder.

  Da der fornylig var Page Rank update, fik kataloget også tildelt PR1, så derfor antager jeg, at katalog ikke står til nogen straf, som det ser ud nu.
  Selve scriptet tror jeg dog også har en del af æren.

  Rådet må være at holde kvaliteten høj, både hvis man vil ranke i Google, og hvis man vil blive godkendt i mit linkkatalog

 9. Jeg er såmænd ikke i tvivl om at Google vil fortsætte med at rydde op i de dårlige link kataloger, det vil sige dem som godkender alt og som ikke sikre at der ikke er nogen double content.

  Så hvis du fortsætter med at sikre kvalitet i de links du godkender, så tror jeg ikke man har noget at frygte.
  Men det var da en seriøs nedslagtning af mange link kataloger, hvor flere gik fra pagerank 4 til 0 og fra flere tusind sider indekseret til 0.

  Men har man lyst til at se en oversigt over opdateringerne af pageranks, så har jeg lavet en post her
  http://www.linkdatabase.dk/blog/post/2011/01/22/Nedslagtning-af-link-kataloger.aspx

  Men der er også noget andet godt kommet ud af det, flere at listerne med link kataloger skriver også hvor mange sider der er indekseret foruden pagerank. Som også du sikkert har set på WebIQ

 10. Meget spændende artikel. Har selv lige købt hubdir og domænet link-katalog.dk så glæder mig til at prøve det.
  Hvilke faktorer går du ud after når du acceptere eller afviser folk?

 11. @Kim Selvfølgelig at de opfylder de betingelser for tilmelding, som er beskrevet på sitet 😉

 12. Lyder som en god ide med at opfylde de nævnte krav 😉
  Men nu noget mere relevant:
  Jeg får denne fejl når jeg vil submitte en ny listing:
  -> HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /var/www/vhosts/firma-basen.dk/httpdocs/seo_function.php on line 434 <- Andre der har set den fejl? Den fulde fejlmeddelse lyder: Warning: file_get_contents(http://search.yahooapis.com/SiteExplorerService/V1/inlinkData?appid=ZmusjW3V34EPIE9kX9xF_cMcvC9_lvwjFR5PQA2H__jED0XBh3nntFzda9TM&query=http%3A%2F%2Fwww.bindesboll.dk%2Fcms%2Findex.php%3FcID%3D10%26smID%3D&omit_inlinks=domain) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /var/www/vhosts/firma-basen.dk/httpdocs/seo_function.php on line 434

 13. @Tobias er det på mit katalog du mener? Der er nemlig kommet andre tilmeldinger i dag. Men ellers så send den til min mail, så opretter jeg den for, siden du følger med på min blog 😉

 14. Hej Dennis.

  Jeg kan knap nok læse din tekst når jeg trykker på “Blog / Linkkatalog”

  Tror lige du skal rette str. en anelse – Jeg har tilmed et syn som en ørn 😉

 15. Øv for googles syn på link kataloger. Men som en klog mand engang sagde “google vil skide på dig, det er brugerne de er interesseret i”. Og det kan man jo egentlig ikke fortænke dem i.

  Nogen der ved om artikel databaser kan blive ramt af den samme skæbne?

 16. Hej Hans

  Som du kan se så er dette indlæg 3 år gammelt og der er sket meget i Google siden.

 17. Hej Dennis

  Går ud fra at Link katalogerne stadig lider samme skæbne 🙂

 18. Jeg har netop her i 2014 oprettet http://www.linkkataloget.dk som har fået over 200 tilmeldinger på 20 dage. Det samme som du gjorde er mange kommet fra Amino men har dog også hentet nogle på Facebook og Google Adwords.

  Jeg er spændt på at se om 2014 er året for total nedslagtning af linkkatalog eller om det får lov at overleve. Jeg ville ihvertfald være ked af det efter så mange timer foran tasteturet. Jeg laver selv meta og title på alle kategorier og undersider. Så jeg ved at SEO delen er i orden. 🙂

 19. Thomas Schulz permalink

  Jeg har fornyligt startet et nyt niche link katalog, som jeg tror og håber vil overleve alle fremtidige Google opdateringer 🙂 På mit website http://nemvinduespudsning.dk skriver jeg mange artikler for “gør-det-selv” mennesker, anmeldelser af diverse produkter og jeg *kombinerer* det så med et link katalog over vinduespudsere med unikke udførlige beskrivelser – og hvor man kan søge dem ved at klikke på ens lokale by eller område. Den kombination mener giver en del øget værdi 🙂 Men jeg er dog meget nysgerrig på at høre hvad jeres erfaringer er med jeres (nye) link kataloger her i 2015 🙂

 20. Hej Dennis, og jer andre 🙂

  Nu siger kalenderen 2018!

  Hvad er jeres mening omkring linkkataloger nu?

  Er det tiden værd at tilmelde sig de kataloger man kan finde, eller er det spild af tid?
  Endda måske direkte skadeligt?

Tilføj en kommentar

Jeg sender kun sjældent en mail med tips og tricks, som jeg ikke deler på bloggen.