Skip to content

Status – 2 års arbejde med affiliate markedsføring

Skrevet af Dennis Kjærgaard
25/03-2012
Affiliate marketing 2 års status

Der er nu gået 2 år siden, at jeg startede med mine Adsense/affiliate projekter. Derfor er det blevet tid til en update over, hvordan det er gået siden, jeg lavede den sidste update for 1 år siden.

 

Google Adsense projekter droppet

Det seneste år har jeg fokuseret på de sider, som var begyndt at give indtjenning. Da jeg startede med mine Adsense og affiliate projekter, så prøvede jeg mange forskellige ting af for at finde ud af, hvad der virkede for mig.

Det var især Google Adsense sites, som jeg satsede på, men efter et års tid fandt jeg ud af, at der virkelig skulle mange besøgende til, for at jeg kunne tjene penge på Google Adsense. Siderne udviklede sig i den rigtige retning, men emnerne havde overhovedet ikke min interesse, og de var derfor utrolig kedelige at arbejde med.

Jeg brød mig heller ikke om tanken om, at Google til enhver tid kunne finde på at spærre min Adsense konto, hvis der var noget, som de ikke brød sig om. Det var simpelthen et alt for usikkert grundlag at bygge min online business på. Hvis jeg fik lukket min konto hos Google, så ville det være besværligt at erstatte reklamerne med andre, som vil konvertere og give en god indtjenning.

 

Affiliate kampagner er vejen for mig

Affiliate kampagner tiltalte mig mere og mere med tiden. Modsat Google Adsense som kræver masser af trafik, så kunne der tjenes en del penge på få besøgende, hvis man skaffede relevant trafik. Jeg havde tidligere lavet nogle indlæg, som var begyndt at få en del trafik fra de organiske søgninger i Google. Endnu bedre så købte de besøgende rent faktisk de produkter, som jeg reklamerede for. Det begyndte at give en fornuftig omsætning, og derfor valgte jeg at fokusere på at optimere disse.

Jeg begyndte at oprette flere indlæg, som skulle målrettes relaterede søgninger, og jeg lavede en del linkbuilding til disse sider. I takt med at jeg fik mere og mere trafik til mine affiliate kampagner, så blev jeg kontaktet af et firma, som solgte et tilsvarende produkt, som det jeg reklamerede for på mine sider. Produktet var endda lidt bedre men også dyrere. Derfor kunne de også tilbyde mig mere end min gamle samarbejdsparter.

Hvor jeg tidligere fik om 40 kr. pr. salg, for jeg i dag omkring 200 kr. pr. salg – Hvorfor?

Den gamle samarbejdspartner benyttede sig af et affiliate netværk, som jo også skulle have en bid af kagen + de solgte produktet billigere end mange konkurrenter, og derfor var der naturligvis ikke så meget at give ud af.

Den nye samarbejdspartner har jeg lavet en direkte affiliate aftale med, og derfor er der ingen fordyrede mellemled. De sælger produktet dyrere end mange konkurrenter, men har lavet en række forbedringer, som gør det prisen værd. De tænker langsigtet og giver mig derfor en MEGET STOR del af kagen, da de ved, at de på sigt nok skal tjene penge på kunden.

Så når du har masser af målrettet trafik og ved, at du kan sælge produktet, så vil jeg bestemt anbefale dig at finde en direkte samarbejdspartner, for det har gjort en kæmpe forskel for mig selv!

 

Hvor er det gået med omsætningen?

Det plejer at være min omsætningsgraf, som de fleste er interesserede i at se. Derfor skal du heller ikke snydes for den i denne update. Jeg er da også stolt af at vise den frem, da den tydelig viser en konstant fremgang i min omsætning. Det første år havde jeg ingen forventninger til omsætningen, da jeg udfra andres erfaringer kunne høre, at man sjældent tjente meget det første års tid eller to. Men som jeg skrev i min 1 års opdatering, så forventede jeg, at jeg nu skulle begynde at tjene penge på mine projekter – Sådan kom det heldigvis også til at gå!

 

Omsætning affiliate marketing

Udvikling af min affiliate omsætning siden jeg startede for 2 år siden

 

Mit fremtidige arbejde med affiliate marketing

Udfra de erfaring som jeg har gjort mig de seneste 2 år, så vil jeg naturligvis satse på de ting, som har virket for mig. Så jeg vil fortsætte mit samarbejde med mine nye affiliate partnere, og promote flere af deres produkter. Vi har virkelig fået et godt samarbejde og snakker løbende om, hvad vi sammen kan gøre for at sælge mere.

Hvis vi på et senere tidspunkt ikke kan komme overens, så kan jeg nemt skifte deres affiliate kampagner ud med andres. Så jeg er ikke afhængig af dem, men som det ser ud nu, så får vi begge mest muligt ud af at samarbejdet fortsætter.

Alle mine gamle Google Adsense sider lever stadig på nettet, men jeg arbejder aldrig på dem mere. Enten kommer de til at blive brugt til linkbuilding, eller så frasælger jeg dem på et tidspunkt, hvis jeg får et tilbud, som jeg ikke kan takke nej til. Indtil da får de lov at stå og tjene lidt småpenge ind til mig hver måned.

 

Hvis du har spørgmål, så er kommentarerne til for det samme 🙂

 

 

GD Star Rating
loading...
Status - 2 års arbejde med affiliate markedsføring, 4.6 out of 5 based on 12 ratings
Gratis e-bog om affiliate marketing
Lær hvordan du tjener penge på nettet med min gratis e-bog "Affiliate marketing for nybegyndere", og få løbende gode tips og tricks til at optimere dine sites.


Del med dem du kender:33 har allerede kommenteret dette indlæg
 1. Jeg har det faktisk selv lidt på samme måde ang. Google Adsense, så jeg bruger det ikke alene på mine sider.
  Troede faktisk også at du havde været igang med affiliate marketing i mere end 2 år:O
  Fedt indæg! Håber på nogle flere snart;)

 2. Det er flotte tal, så må man næsten håbe, at udviklingen fortsætter i samme stil fremover!

 3. Super historie.

  – Dog kunne det være fedt med nogle konkrete tal på din udvikling? 🙂

 4. Det lader til at en kombination af hårdt arbejde og held (den “perfekte” leverandør) virkelig har betalt sig – tillykke!

  Jeg er nysgerrig efter at høre hvordan AdSense performede ifht. dine affiliate-kampagner, inden du lukkede din konto. Er det noget du vil fortælle om?

 5. Tillykke med resultatet!

  Jeg har et spørgsmål: Når du indgår en direkte aftale med sælger – hvordan tracker du/I så salg? Er det via et system, sælger benytter? Eller hva’?

 6. Jesper christiansen permalink

  Hej Dennis. Tak for info og tillykke med væksten 🙂 Har du fået noget ud af din e-bog, var den besværet værd og bruger du den aktivt idag til at drive traffik og omsætning?

 7. Hej Dennis

  Fedt du deler dine tanker og erfaringer. Der er flere og flere der går væk fra adsense. Vi er pr i gang med 5 affiliate projekter, dog med en lille tvist, som jeg vil skrive om på et senere tidspunkt.

  Vores tanker har været det samme som dine, nemlig at slippe for at være afhængige af en enkelt annoncør. Hvis denne sætter prisen pr. salg ned, ja så finder man bare en anden der vil betale.

  Vi (WebCoders + en samarbejdspartner) gør nogle ting for at vores projekter er salgsklare, dvs. ønsker et firma at starte op med gode rankings har vi flere forskellige muligheder for at sælge affiliatesiderne fra, hvis de altså vil til lommerne, men som sagt er det noget jeg vil skrive mere om på et senere tidspunkt.

 8. @Kasper Toxvig
  Nej har kun været i gang et par år – Der skal nok komme flere indlæg, men det bliver nok stadig kun til et om måneden, så du må væbne dig med tålmodighed 🙂

  @Morten
  Tak – Det håber jeg bestemt også!

  @Tobias Hyldeborg
  Tak – Jeg ved godt at det ville tilfører lidt ekstra værdi for mine læsere, hvis jeg delte de konkrete tal. Dette har jeg dog truffet en beslutning om for længe siden ikke at gøre.

  @Christoffer Hauthorn
  Tak – Mht. Adsense så tjente jeg kun omkring 70 kr. på 1000 sidevisninger, hvis jeg ligge ALLE annoncer og sites i en pulje over de 2 år. Nogle sites tjente selvfølgelig bedre, men aldrig i nærheden af mine affiliate kampagner!

  @Thomas Rosenstand
  Tak – Ja de bliver tracked hos min partner. Så de kunne nemt snyde mig, hvis de ville, men jeg stoler på dem, da vi har et godt samarbejde, og det er en win-win situation for alle. Med de salg der kommer ind i forhold til hvor mange besøgende, som jeg sender dem, så er der heller intet der tyder på at de snyder mig – Tværtimod 🙂

  @Jesper Christiansen
  Tak – Da jeg valgte at skrive min e-bog, så var det både for at dele mine erfaringer og begynde at få opbygget en emailliste. Tidligere har jeg ikke sendt noget ud til dem (udover et par automatiske opfølgnings mail). Jeg ønskede blot at opbygge listen og vente med at sende dem noget, før jeg havde noget virkelig relevant. Men så sent som i dag, så har jeg netop sendt de 1000+ tilmeldte en mail ang. den eksklusive aftale, som jeg har lavet med RepayMedia. En aftale som jeg fik i hus netop på grund af denne emailliste, som er målrettet folk med interesse for affiliate marketing 🙂

  @Thomas Frost
  Tak – Det lyder som et spændende projekt, som jeg glæder mig til at høre mere om. Det kan nok være svært at overbevis mange nye kunder om værdien af disse sitet, men der skal nok være noget, som ser fordelen ved at få dette forspring! Netop derfor beholder jeg også mine gamle Adsense sider, indtil der viser sig en køber, som kan se værdi i disse 🙂

  1000 tak for alle jeres kommentarer! Uden dem gad jeg slet ikke at blogge, så jeg værdsætter dem MEGET 🙂

 9. Hej Dennis,

  Tillykke med den flotte udvikling, det er godt gået! Nu har jeg ikke selv rigtig arbejdet med affilate sider, da tiden ikke er til det, men jeg har planer om at prøve at kaste mig ud i det, når der bliver tid til det – og så vil jeg da helt sikkert have dette med i tankerne, at fremhæve affilate projekter fremfor Adsense…

 10. Hej Dennis,

  Stort tilykke med den flotte udvikling – helt fantastisk stigning. Jeg har ikke rigtigt kunne finde nogle af dine affiliate-sider. Hvad kan det være? Er det af taktiske årsager eller hvorledes? 🙂

 11. Det er bare skide godt gået Dennis!

  Stort tillykke med det flotte resultat. Glæder mig til at følge dig de næste 2 år, hvor du forhåbentlig vækster endnu mere?? 😉

  Klø på!

 12. Lars Klit permalink

  Det lyder som et fornuftigt valg. Jeg er også selv skeptisk overfor google. De har nok lidt for meget at skulle have sagt. Jeg har fulgt dig i lang tid på mine kones opfordring. Jeg synes du har nogle gode vinkler på de forskellige temaer du bringer op. Jeg synes det er en jungle out there, og det har været et positv oplevelse at læse din e-bog. Mange tak, Dennis

 13. Inspirerende historie 🙂
  Endnu et bevis på, at hvis bare man bliver ved og konstant optimerer hvor man kan, så skal man nok opnå succes.

  Mht. til interesse, så synes jeg også det er vigtigt at man laver projekter om de emner man har interesse for. Ellers kører man træt i det inden det når at blive en succes.

 14. virkelig inspirerende læsning. jeg håbermin indtjenings kurve kommer til at ligne din når jeg har været igang i 2 år. men nu må vi se. jeg knokler hårdt på og håber det lykkes.

 15. Steffen permalink

  Hold da op for en eksplosiv udvikling! Super flot Dennis og stort tillykke.

  Kan være det er mig der er langsom, men nåede du dit mål med 10.000 om måneden som minimum?

 16. Det er godt nok mega godt gået, Dennis! Super flot, & stort tillykke :-).

 17. Spændende at du er gået over til affiliate mere fremfor adsense 🙂 har selv overbevisningen om at affiliate giver mere, men at adsense er mere stabilt og “passivt”.

  Tror en blanding af disse to “passive indkomster” kan give et godt indtjeningsgrundlag.

 18. Hej Dennis,

  Super med dine årlige updates. Det er rart at kunne følge med. Og når man som du, har satset på at leve af en online reklamerindtægt, er det også godt at se, at det er en flot stigende kurve du kan præsentere.

  dbh
  Kenneth

 19. Jesper Krogfelt permalink

  Hej Dennis.

  Du forbløffer mig gang på gang, jeg er efterhånden blevet en fast læser af din blog og du giver god inspiration 🙂

  Jeg vil da også lave en blog om jeg selv, hvor jeg skriver ned hvordan det skrider frem mdr. for mdr. Hvem ved, måske det også ser godt ud om et års tid jo med de projekter jeg har gang i nu.

  Så mit spørgsmål til dig, jeg syntes din side er utrolig flot bygget op, simpel og lige til. Har du brugt et bestemt theme eller hvordan?

 20. Det er super imponerende og motiverende at se din fremgang over 2 år. Jeg har selv nærmet mig de 14 måneder siden jeg skabte min første side – og hvis graf begynder at stige ligeså eksponentielt som din, bliver jeg mere end almindeligt glad.

  Du nærmer dig idolstatus. Jeg glæder mig til fremtidige opdateringer!

 21. @Kristian Ole Rørbye
  Tak Kristian. Jeg vil helt sikkert anbefale affiliate kampagner fremfor Google Adsense. Især hvis din trafik er målrettet. Held og lykke med projekterne når du kommer i gang.

  @Nicolai Busekist Ohlsen
  Tak – Jeg reklamere sjældent med hvilke sider, som jeg tjener penge på, da jeg ikke ønsker at andre kaster sig ud i samme nicher bare fordi at de ved, at jeg kan tjene penge på dem. Der er jo ingen grund til selv at skabe mere konkurrence 🙂

  @Nikolaj Bomann
  Tak – Jeg glæder mig selv til at se, hvordan det ser ud om 2 år. Jeg tror dog, at jeg til den tid fokusere mere på egne produkter fremfor at sælge andres. Det synes at være en trend blandt langt de fleste affiliate marketers, som jeg selv følger i udlandet. Hvorfor tjene nogle få procent, hvis man kan tjene 100% og allerede har trafikken 😉

  @Lars Klit
  Super at du valgte at lytte til din kone 🙂 Jeg er glad for at du får noget ud af det, som jeg skriver. Du har helt ret i at det er en jungle at finde rundt i, men husk at der ikke kun findes én rigtig løsning på det. I bund og grund handler det bare om at få lavet noget og være vedvarende, så kan der altid justeres og optimeres hen af vejen. Der hvor de fleste fejler, er at de giver op for tidligt, fordi de bliver trætte af at lave det samme dag ud og dag ind uden at se nogle resultater.

  @Klaus
  Tak Klaus, jeg håber du selv kommer til at se den samme udvikling, og det er der stor chance for, hvis du bare bliver ved!

  @Steffen
  1000 tak Steffen. Jeg nåede mit mål med de 10.000 kr. i online indtægt 🙂

  @Casper
  Mange tak!

  @Christopher
  For mig kan det i hvert fald bedre betale sig at køre affiliate kampagner, da min trafik er meget målrettet. Jeg bruger stadig Google Adsense til at supplere, men det er småpenge der kommer ind derfra.

  @Kenneth Wellin
  Godt du kan bruge det til noget. En gang havde jeg aldrig forestillet mig at det kunne lade sig gøre, at jeg skulle komme til at leve i Thailand af en mere eller mindre passiv reklame indtægt. Men det viser at alt er muligt for den, som har viljen til at tage action 🙂

  @Jesper Krogfelt
  Jeg er oprigtig glad for at du er blevet fast læser, og jeg håber at det jeg skriver giver dig en eller anden form for værdi. Mht. til min sides tema, så bruger jeg et der hedder The Theme Foundry. Jeg har dog lavet rigtig mange ændring i det med tiden, men du kan jo gøre det samme.

  @Halfdan Timm
  1000 tak Halfdan! Det virker som om at du selv er meget produktiv, så jeg er sikker på at du nok skal se en positiv udvikling! Idolstatus – nej tak 😉

 22. Hej Dennis.
  Jeg har fulgt dig rigtig længe efterhånden, og er imponeret af den måde du lever på. Håber jeg selv en dag når der til.
  Jeg er kun inde i mit 6 måned med affiliate marketing, og indså for en måned siden, at den side jeg havde satset alt på, at starte op var baseret på forkert grundlag. (Forkert forståelse af en søgeordsanalyse). Fandt dog heldigvis en ny niché som allerede efter 6 dage online har 20-25 besøgende organisk hver dag. 🙂 Det er sku da en start.

  Håber alt det bedste for dig og din kæreste, og vil bestemt stadig følge din færden.

  De bedste hilsner
  Kim Langholz

 23. Hej Kim og tak fordi du følger løbende med på bloggen.

  Det er selvfølgelig surt at få startet ud på forkert grundlag, men dejligt at høre du har succes med din nye side 🙂

 24. Kasper Cleveland permalink

  Det giver stof til eftertanke, jeg er nettop påbegyndt min første adsense side. Du kommer med nogle gode pointer og føler også at det er en ordentligt mundfuld som nok ikke vil give det vilde afkast 🙁

 25. Sam permalink

  Spændene side du har og interessant med det affliate.
  Men jeg kender ikke selv så meget til det andet end det du har skrevet og så hvad jeg har googlet mig frem til.

  Men det jeg godt kunne tænke mig at vide er hvordan man går igang med det?

  hvordan kan man lave de sider?

  Hvordan ser de sider ud?

  hvor nemt/svært er det at gøre det?

  hvis man ikke kender noget til affliate på forhånd hvor store chance har man så egentlig for at kunne gøre det samme som dig og rejse til evt. thailand, filipinerne eller andet sted og leve af det?

  er det ikke meget svært at leve af?

  skal der ikke meget arbejde, tålmodighed, dygtighed samt held til at kunne gøre det og leve af det samtidig?

 26. Sam permalink

  Ok har google lidt nu ang. affil­i­ate marketing så ved lidt mere om det nu. ved om hvad det går ud på. Men ikke endnu hvordan man gøre det, andet end at man opretter nogle sider på nettet med emner man kender til og skriver om det, og så har reklamer på sin side som man tjener penge på når nogle klikker på de reklamer.

  Skal lige læse lidt mere om det og evt. kigge på den e-bog som du har skrevet om affil­i­ate marketing.

  Men hvis jeg prøver det af nu hvor jeg bor i dk og får tjent lidt på det, skal jeg så betale skat af det eller hvordan?

  For vil først lige læse om det og så overveje om jeg vil prøve det og om jeg kan finde ud af det.

 27. Joseph S permalink

  Spænende læsning! I forhold til tracking så er det vel os muligt at tracke det via analytics? Nu ved jeg ikke hvordan din aftale er præcist skruet sammen, men hvis vi siger du tjener 20 % provision af salget, så kan du vel få adgang til deres analytics og tjekke under henvisninger? 🙂

  Men ja ellers så forstår jeg godt hvorfor du har droppet Adsense, har selv en side som ikke tjener særlig meget i forhold til de besøgende som den har!

 28. ole permalink

  Jeg er i dyb tvivl.
  Alle sælger mobil covers etc.
  Jeg mangler links til noget ell. firma hvor der er gode ting.

  Jeg beundre dig

 29. Cher permalink

  Hej Dennis

  Fint indlæg du har lavet. Har kigget mig rundt omkring på din blog og vil helt klart vende tilbage og læse mere. Jeg er helt ny indenfor affiliate verden, men suger til mig af alle de gode fif man kan få rundt omkring på nettet.
  Er også ved, at prøve mig lidt frem med forskellige affiliate programmer, for at se hvad der giver bedst resultat i mit régi.

  Tak for god og lærerig læsning!

 30. @Kasper
  Det kan stadig lade sig gøre at tjene mange penge på Google Adsense, jeg finder bare selv affiliate mere interessant. Test det af og se hvad der fungerer bedst for dig 🙂

  @Sam
  Læs min gratis e-bog om affiliate marketing. Den besvarer de fleste af dine spørgsmål.
  Mht. om det ikke er meget svært at leve af, så vil jeg sige nej, men det afhænger selvfølgelig af din egen indsats. Ingenting kommer af sig selv – Heller ikke når man arbejder med affiliate marketing 🙂

  @Joseph
  Tak – Jeg arbejder på at få adgang til deres Google Analytics, så jeg bedre kan tracke og optimere siderne.

  @Ole
  Alle sælger da ikke mobilcovers? Hvis du mangler links til gode firmaer at reklamere for, så kan du tilmelde dig hos de forskellige affiliate netværk som Tradedoubler og Partner Ads. Tak for din beundring, men jeg gør ikke noget, som ingen andre kan! 🙂

  @Cher

  Tak – Du er altid velkommen, og du kan tilmelde dig mit feed (http://feeds.feedburner.com/DennisKjaergaard), hvis du vil følge med fremover 🙂 Godt at høre du prøver dig frem, det er den eneste måde at lære på!

 31. Berthel permalink

  Hej Dennis,
  Tak for gode tips vedr. aff. marketing.
  Jeg har to spørgsmål til dig:

  Vil du anbefale at starte et større site frem for flere små?
  Hvor mange artikler/ indlæg vil du anbefale, der publiceres på et aff. site om ugen?

  Mvh.
  Berthel

 32. Hej Berthel

  Det kommer an på hvilke typer affiliates sites, som du ønsker at starte. Hvis der er tale om et typisk sites, som får trafikken fra Google vha. søgemaskineoptimering, vil jeg anbefale dig at starte nogle små sites til at starte med. Derefter vil du hurtigt kunne se, hvilke/hvilket der er potentiale i at arbejde videre med.

  Mht. hvor mange artikler du bør publicere om dagen, så bør det være så mange som du har tid/penge til. Jo flere artikler du får ud, jo flere besøgende vil du opleve. Mange er meget motiverede i starten og får skrevet en masse, men senere er det let at blive doven. Hvis du vil have din trafik fra Google, så vil jeg derfor anbefale dig at skrive flest mulig indlæg både på dit eget og andres site (linkbuilding).

 33. Morten Rosenvolv Villadsen permalink

  Spændende læsning – bliv endelig ved med at opdatere!

Tilføj en kommentar

Jeg sender kun sjældent en mail med tips og tricks, som jeg ikke deler på bloggen.