Skip to content

Slutningen på halvandet års øliv i Thailand

Skrevet af Dennis Kjærgaard
27/11-2013
Bedste strand på Koh Chang

I maj måned fyldte jeg 33 år og der skete samtidig en uventet vending i mit liv. Efter 5 år gode sammen med min kæreste, valgte vi at gå fra hinanden. Vi havde udlevet uopnåelige drømme, og havde en fantastisk tid sammen. Vi udviklede os meget, men også i forskellige retninger, og derfor valgte vi at gå hver til sit.

Det ændrede alt! Nu stod jeg på en tropisk ø med mig selv og min laptop.

Hvad skulle der nu ske? Alle muligheder var åbne.
Jeg havde ikke lyst til at blive på Koh Chang, der skulle ske noget nyt. Ideen om at flytte tilbage til Danmark, lå mig meget fjernt, og det så jeg derfor ikke som en mulighed. Jeg elskede stadig Thailand og følte derfor ikke, at jeg havde lyst til at forlade landet.

Flytning fra øen Koh Chang til storbyen Chiang Mai

 

Solnedgang Koh Chang

Jeg havde derimod lyst til at lave nye online projekter, og da jeg allerede havde et samarbejde og projekt på tegnebrættet sammen med Kristian Ole Rørbye, så fik jeg lyst til at flytte til byen Chiang Mai i Nordthailand, hvor jeg havde alle muligheder for at lave online business og kunne netværke med ligesindede danskere.

Få dage efter bruddet med min kæreste, sad jeg på færgen og nød et sidste blik at den fantastisk ø, som jeg havde tilbragt de bedste halvandet år af mit liv på. Forude ventede en 16 timers togrejse og en by med masser af nye muligheder.

Bungalow ved vandet udskiftet med penthouse lejlighed

Sunset Chiang MaiEfter en månedstid i Chiang Mai fik jeg mulighed for at leje en stor penthouse lejlighed i samme bygning, som flere af mine danske venner boede i. Kontakten lød på et års leje, og jeg valgte at det så måtte blive tidshorisonten for at få starten et nyt online projekt. Når det år er gået vil jeg stoppe op og overveje om jeg har lyst til at blive her, eller om savnet til havet og et mere simpelt liv er blevet for stort. Nu bor jeg i hvert fald godt indtil den tid.

Fuld gas på de online virksomheder

Webshoppen Billigepokaler.dk har jeg startet og drevet i samarbejde med min far siden 2007. Det går rigtig godt, og nu vil jeg have det til at gå endnu bedre! Derfor har vi valgt at lave ny shop, selvom jeg er tilhænger af ” If it isn’t broke don’t fix it”. Det er et kæmpe arbejde at sørge for at alt det som fungere godt for os bliver overført til den nye shop, samt de nye funktioner og forbedringer vi gerne vil tilføje. Jeg krydser finger for at vi kan lancere en ny og forbedret shop i starten af det nye år.

Projektet som jeg havde på tegnebrættet med Kristian blev lagt på hylden allerede efter få dage sammen. Vi har et fantastik samarbejde som forretningspartnere og supplere hinanden rigtig godt. Vi får nemt nye ideer sammen, og en af dem valgte vi at udføre.

Animationsvideo fra Animation.mu

Vi mente begge at video bliver rigtig stort de næste år. Det er et medie i fuld fremgang og vi vil have en bid af den kage med et produkt, som vi tror der bliver stor efterspørgsel på fremover. Vi vil lave korte animationsvideoer, som forklarer et produkt, en service eller hvad virksomheden kan tilbyde sine kunder.

Med vores placering i Thailand kan vi lave den slags videoer til en pris der gør det meget svært for vores danske konkurrenter at følge med. Vores egen tilstedeværelse her i Thailand skal sikre at vi producer videoer i dansk kvalitet og udvikler virksomheden løbende efter behovet til det danske marked.

Vi lancerede så småt virksomheden Animation.mu for et par måneder siden, og ordrerne er begyndt at rulle ind, samt vi har fået ansat en fuldtidsanimator, så kundernes videoer bliver unikke og ikke er lavet i GoAnimate´s software, som det er tilfældet med vores egne demovideoer.

Første gang hjemme i Danmark efter 2 år i Thailand

Det er ikke kun de online projekter der er fart på. Tiden går også rigtig hurtig, og til januar er det allerede 2 år siden, at jeg flyttede fra Danmark, og jeg har ikke været der siden. Derfor tager 2 uger til Danmark og holder jul og nytår med min familie og gode gamle venner. Det bliver selvfølgelig super fedt for mig at gense dem, og jeg har oplevet så mange spændende ting, som jeg glæder mig til at fortælle dem om.

Hvad bringer fremtiden?

Hvem ved….?!? Men som regel noget godt med den rette indstilling og hårdt arbejde!

GD Star Rating
loading...
Slutningen på halvandet års øliv i Thailand, 5.0 out of 5 based on 8 ratings


Del med dem du kender:19 har allerede kommenteret dette indlæg
 1. Super fedt at høre om Dennis. Var selv i Chiang Mai i sommers, og syntes det var et fedt sted!

 2. Du skriver at du vil netværke med andre ligesindede danskere i Chi­ang Mai. Hvor mange danskere driver egentlig forretning derfra og hvor stort er potentialet for et eventuelt internationalt netværk ? 🙂

 3. Der er mange danskere i Chiang Mai. Indenfor en radius af 100 meter er vi 3 danske virksomheder blot her hvor vi holder til. Hvis du vil netværke med folk fra andre lande så er der selvfølgelig også rigtig mange. Du kan evt. tage et kig på Dynamite Circle, hvor end del af medlemmerne efter sigende skulle holde til og mødes her i Chiang Mai.

 4. Okay det lyder bestemt som et sted jeg vil overveje, når jeg engang vil flytte fra Danmark !

 5. Spændende at følge med i dit iværksætterliv i Thailand.

  Lige et kort spørgsmål ift. billigepokaler.dk. Hvor planlægger du at sætte ind? Er det ift. google-optimering, konverteringsoptimering eller noget helt tredje?

 6. Det er ikke bare på én ting. Jeg optimerer der hvor jeg mener der er mest at hente i forhold til den tid jeg bruger på det, så det er lidt af det hvert.

 7. Har nydt at følge med i dine gøremål på tropeøen. God vind i dit nye liv, – enhver afslutning åbner jo nye døre med nye muligheder. Er desværre for gammel til at flytte til Thailand.

 8. Kirsten, man er aldrig for gammel til at flytte til Thailand 🙂

 9. Mange tak Kirsten, og som Tobias siger, så er man aldrig for gammel til at flytte til Thailand. Så hvis det er din drøm, så find ud af hvordan det kan lade sig gøre og kom afsted. Ellers fortryder du det måske senere!

 10. Animation.mu ska jag verkligen lägga på minnet! Kan ni göra svenska animeringar också?

 11. Hej Anders. Du er velkommen til at kontakte mig på dennis@animation.mu så er jeg sikker på vi kan finde ud af noget.

 12. Simon Nielsen permalink

  Er ked af det med dig, og dine kæreste. – Men utroligt motiverende indlæg, og jeg er sikker på, at du nok skal få sucess med din nye virksomhed!

 13. Peter Suhm permalink

  Hej Dennis

  Super cool blog du har!

  Jeg har en envejsbillet til Thailand i september måned. Jeg undersøger pt. mulighederne for at tage en kandidat derude (pt. er Chiang Rai i kikkerten). Anywho, starter med at rejse rundt i Nordthailand, og ville elske at mødes med nogle danske online-iværksættere til en sludder om forretning, Thailand etc. Hvis du er interesseret kan jeg smide dig en mail når jeg er på de kanter?

  Hilsen Peter

 14. @Simon Jeg er glad for at høre du kan blive motiveret af det. Det har vi alle brug for en gang imellem. Mht. til den nye Animation Mu så kan jeg fortælle at det allerede er en stor succes, så det er vi naturligvis stolte af og rigtig glade for.

  @Peter Fedt, du er en af de få som tør tage afsted med en envejs billet, og jeg håber du får nogle rigtig gode oplevelser herude. Du er selvfølgelig mere end velkommen til at kigge forbi vores konto og få et spil pool, en øl og en god iværksætter sludder. Du skriver bare, når du rammer Chiang Mai. God tur!

 15. Fedt, Dennis! Det vil jeg helt sikkert gøre!

  Vi snakkes ved!

 16. trine permalink

  Hvad er status så 1 år efter, laver i stadig animationsvideoer fra Thailand.
  Du skriver at det kun er jeres egne videoer som er lavet med GoAnimate – vil bare høre om du har nogen dårlige erfaringer med det i forhold til løsning af dine kunders opgaver?

 17. @Trine – Ja vi laver stadig animationsvideoer herfra Thailand, og vi er nu 10 mand i Animation.mu – Du kan evt. følge mig på Google+, hvor jeg er mere aktiv end her på bloggen: https://plus.google.com/u/0/+DennisKj%C3%A6rgaard/posts

  Mht. GoAnimate så synes jeg ikke det er den rette løsning, hvis det skal videresælges til kunder. Når vi som nu håndtager og laver alt selv, så bliver slutprodukt mange gange bedre.

 18. Hej Dennis.

  Efter at have læst en del om dig og dine aktiviteter her i Thailand, vil jeg udtrykke min respekt for dit arbejde og de gå-på muligheder du fortsat søger og er parat til at aktivere. Denne blog er en udmærket kontakt mulighed. Men da jeg har meget at fortælle dig, har jeg også sendt dig en mail.

  I øvrigt er det positivt at kunne tilslutte mig den opfattelse, at det aldrig er for sent at flytte til Thailand. Hvad enten det, for en mand, er for en kortere tid med smukke sexede damer, eller livsvarigt for en anden livsstil og et selvstændigt arbejde, så er vi faranger altid gæster her, og bør udvise respekt for Thai traditioner og levevis.

  Venlige hilsner
  Dan Civa

 19. Hej Dennis.

  Det er efterhånden nogle år siden jeg sidst læste med på din blog. Har du planer om at komme med en opdatering på livet i Thailand? Det var så interessant at læse om du og din daværende kærestes overvejelser om at tage afsted, for så at gøre det og senere læse om jeres liv dernede.

Tilføj en kommentar

Jeg sender kun sjældent en mail med tips og tricks, som jeg ikke deler på bloggen.