Skip to content

Skal man sende automatisk DM til nye followers på Twitter?

Skrevet af Dennis Kjærgaard
17/01-2011
Bør man sende automatisk DM til nye followers på Twitter

Bedre udnyttelse af de sociale medier.

For tiden bruger jeg en del tid på at blive mere synlig på sociale medier. Flere i mit netværk har tidligere anmodet om at blive venner på Facebook, men min profil har jeg altid holdt 100% privat. Derfor har jeg nu oprettet en Facebook page, så jeg også kan netværke på Facebook.

I den forbindelse har jeg tænkt over, hvordan jeg skal gøre folk opmærksom på min Facebook side, og tanken faldt på at sende en automatisk DM til mine nye followers på Twitter. Jeg spurgte derfor på Twitter om nogle kendte til et værktøj, som kunne gøre dette.

Mikael Rieck var flink at sende mig et link til et indlæg, hvor der blev henvist til et værktøj, som kunne gøre dette. Selve artiklen handlede om det samme som dette indlæg, nemlig om man bør sende automatiske DM til sine nye followers på Twitter.

Twitter handler først og fremmest om relation

Jeg bed specielt mærke i at forfatteren af indlægget havde overhørt denne kommentar fra en kvinde i forbindelse med om man skulle gøre det eller ej:

“I don’t even know you yet. We don’t have a relationship and you’re already asking me to take some action?!?”

Jeg synes faktisk at hun er helt inde på det rigtige, og derfor har jeg selv vurderet, at det først og fremmest handler om relationer, og jeg vil derfor ikke sende automatiske DM’er til mine nye followers på Twitter.

Hvad mener du, bør man sende automatiske DM til nye Twitter followers?

GD Star Rating
loading...
Skal man sende automatisk DM til nye followers på Twitter?, 5.0 out of 5 based on 1 rating


Del med dem du kender:24 har allerede kommenteret dette indlæg
 1. Tanken er jo fristende nok – men jeg vil ikke gøre det. Hvorfor? Fordi DM’s er en lidt mere “intim” form for Twittersamvær, og da nye followers kan være alt fra yderst interessante til ligegyldige pillepushere, vil jeg simpelthen vælge selv.

  Giver det mening?

 2. Hej Dennis

  Jeg fulgte dig og Mikaels tweets og tænkte det var en meget god ide og få implementeret til sin Twitter profil. Efter og have læst det link Mikael gav dig ændrede jeg mening.
  Jeg vil i hvert fald ikke sætte en DM op som automatisk sending til nye follower.
  Jeg vil måske i stedet sende en DM manuel til nye follower. i hvert fald så længe jeg kan og har tid til det.

  Frank

 3. Michael permalink

  Om man sender DM eller ej er et udtryk for den måde man ønsker at skabe relation. Ønsker man den tætte relation fra starten af kan man jo hurtigt miste overblikket, i takt med at ens followers & followings stiger.
  Men jeg mener at benytter man sig af DM når der er en der trykker follow eller man selv trykker follow, skal man huske at svære på den DM.

  Lad mig nævne et eksempel:

  Jeg kom til en relativ stor fest sent på aftenen/natten, her sad jeg og drak en øl med dem jeg var kommet med og dem jeg kendte der. Men jeg oplevede også at der var folk til festen jeg ikke kendte som kom over og præsenterede sig. Jeg mener at det ville være uhøfligt at lade være med at sige hej og præsentere sig for de folk der kom over med hånden i fremstrakt position.

  Pointen: Om man selv vælger at sende DM eller ej, mener jeg stadig man burde svare på de DM’er man modtager (i et vist omfang, her tænker jeg spam, etc.). DM er jo en form for opsøgende adfærd, man søger relationen.

 4. @Thomas Det giver bestemt mening.
  Det vil jo svare til, at en kunde træder ind af døren i en butik, og med det samme kommer en ekspedient springende og fylder hans lommer med salgsmateriale uden at vide hvad kundens behov er.

  Sådan kan jeg i hvert fald bedst visualisere det 😉

  @Frank Ja det kom jeg også frem til. Jeg tror dog heller ikke at jeg vil sende manuelle DM til nye followers, før jeg har lært dem mere at kende, eller at de har vist yderligere interesse.

  @Michael Jeg svarer ALTID på mine DM (med mindre det åbenlyst er spam). Jeg ser dog ikke DM som opsøgende adfærd, men som en privat samtale mellem 2 person, og derfor tror jeg ikke at det skal mixes med automatisk software.

 5. Morten Vium permalink

  Min holdning er klart: Nej!

  Jeg synes ikke man bør sende DMs til nye followers, og det synes jeg ikke, fordi det er så let at gennemskue, at det foregår automatisk, og det gør det upersonligt.

  Generelt synes jeg at det er problematisk at nævne noget som helst automatisk i forbindelse med sociale medier, for hvad er der socialt ved en autoDM?
  Det kan bruges hvis man har en twitterprofil som simpelthen fungere nærmest som et rss-feed, men ellers synes jeg ikke, at man bør benytte hverken automatiske DMs eller tweets for den sags skyld.

  Hvis du gerne vil have budskabet ud om din Facebook page til nye followers, så send dem da et personligt tweet i stedet:
  @nyFollower Hej Børge! Hvor er det fedt at du følge med på Twitter. Jeg har også en Facebook Page hvor du kan se lidt om blabla

 6. Jeg har en slags automatisk DM funktion på. Den hedder Truetwit og sender en besked til alle der følger mig om at de skal klikke på et link for at verificere at de er “ægte”. Så det er ikke helt den valgfri besked du taler om, men beskeden sendes som DM.

  /Mikael

 7. Hej Dennis

  Jeg har selv oplevet at få en DM fra en person, som jeg havde valgt af “follow’e” og beskeden gik på, at vi skulle “connect’e” på hans FB side. Ikke en populær anmodning i mine øjne. Overvejede endda at “unfollow’e” igen…

  Mvh. Malene

 8. Det kan du have helt ret i, men der er jo ikke nogen der siger, at det skal være en helt dags roman man skal skrive til personen.
  Det kunne jo bare være et par enkelte ord som “velkommen til min twitter profil” etc.
  Jeg vil som sagt gøre det manuelt, så man slipper for de der “lig­e­gyldige pille­pushere”.

  Frank

 9. @Malene
  Okay det kunne jeg så aldrig finde på at skrive i en DM til nye follow’er. Jeg ville nok også overveje at unfollow igen. Med mindre det var en jeg virkelig gerne vil følge:-)

  Frank

 10. @Morten Jeg er enig med dig, men dit eget eksempel kunne sagtens sættes op som en automatisk DM.

  @Mikael Smart funktion, men jeg oplever ikke problemer med uønskede followers, og derfor ser jeg ingen grund til at bruge den selv.

  @Malene Det var netop det som var min hensigt at gøre, så jeg har nok valgt rigtigt ved at lade være.

  @Frank Du får nok også svært ved at få plads til en hel roman, når man kun har 140 tegn til rådighed 😉 Hvad er forskellen på om du skriver “Velkommen til min Twitter profil” automatisk eller manuelt?? (hvis man alligevel gør det til alle)

 11. Morten Vium permalink

  Ja det ved jeg godt. Bortset fra at du ikke vil kunne få hans navn med (eller det kan man måske godt?).

  Jeg mener stadig, der er stor forskel på at få en DM 20 sek. efter man har valgt at followe og så at få et tweet, som er mere åbent og derfor mindre intimt.

  Den nye follower kan heller ikke svare tilbage på en DM, hvis du ikke følger ham, hvilket gør det mere til envejskommunikation.

 12. @Dennis, man kan også diskutere om “followers” kan være uønskede. Jeg vil bare gerne vide at det er rigtige personer og ikke bots. Der er mange der har tusindvis af followers, men reelt er der måske kun nogle hundrede. Jeg ser ingen grund til at få blæst tallene kunstigt op og derfor kan jeg godt lide den funktion.

  Men det er jo en smags sag 🙂

  Mvh
  Mikael

 13. Jeg oplever ingen problemer med de såkaldte spam followers, så hvorfor ikke lade dem pynte på tallene?

  Der findes trods alt også personer, som finder dig mere intressant og vil følge dig, hvis mange andre også gør det.

  Omvendt tror jeg ikke at der vil være nogen, som vælger dig fra, bare fordi du har spam followers.

  Men som du siger – Det må være op til folk selv 🙂

 14. Lisa Ingemann permalink

  Jeg synes, det er ok at DM nye followers for at byde dem velkommen og få hul på at etablere et forhold til sine followers. Det har jeg selv haft gode erfaringer med.

  Dog synes jeg ikke, det er en god idé at bede dem om at tage action eller reklamere for sin Facebook-side eller blog.

  Så udnyt hellere baggrundsbilledet eller din bio på Twitter til at skrive dette. Det er ikke så anmasende.

 15. Hej Lisa

  Tak for dine tips. Jeg har tidligere benyttet det med baggrundsbilledet, men tror du ikke det er meget sjældent, at folk ser ens profil i browseren? (jeg gør det stort set aldrig selv).

 16. Hej Dennis

  Jeg ville nok ikke vælge at bruge værktøjet og udsende automatiske DM.

  I såfald man skulle bruge det, skal man ihvertfald overveje klart hvilken besked der skal sendes. DM på Twitter betragter jeg som mere intimt end meget andet og vil derfor gerne være helt oprigtig og personlig når jeg skriver DM på Twitter og ikke sende automatiske DM til alle og enhver der vælger at følge mig.

  Så din beslutning om ikke at bruge værktøjet kan jeg bakke helt op. Dog kan jeg ikke udelukke at der kan være visse formål hvor den kunne bruges, men kan dog ikke lige komme i tanke om nogen lige nu, hvilket nok bevidner at det er yderst begrænset hvor man kan bruge det, efter min mening.

 17. Den her er lige til Mads og Monopolet 🙂

  Som passioneret face-to-face netværker ved jeg det er et absolut must at du følger op. Det mener jeg sagtens man kan overføre til de sociale medier herunder Twitter med en DM når man får en ny følger. Om den sendes automatisk eller manuel er vel stort set det samme. Selvfølgelig kan du ved en manuel handling selv styre hvem du vil sende den til.

  Spørgsmålet er vel hvad der står i den. Som Frank og Lisa skriver kan det være en venlig tak, noget “jeg håber jeg kan bidrage til din hverdag”-agtigt, uden at reklamere for noget som helst.

 18. Hej Steffen og Lars

  Vi må kunne slå fast at man ikke skal sende auto DM, hvor man beder folk om noget.

  Men som Frank, Lisa og Lars er inde på, så er det måske en god ide (i nogle tilfælde) at sende en automatisk DM med en venlig velkomst hilsen eller lignende.

  Hvis beskeden kommer lige efter man har valgt at følge én, så synes jeg stadig at det virker lidt upersonligt. Men hvis man kan indstille et tool til f.eks at sende det dagen efter, så tror jeg godt at det var noget, som jeg kunne tænke mig at afprøve.

  Kan man mon indstille sine automatiske DM til først at sende et par timer eller dage efter personen har valgt at følge én?

 19. Martim Pihl permalink

  Jeg synes bestemt ikke, at det er lige meget, om dm’en er automatisk eller manuel. Kan man på et socialt og interaktivt medie som Twitter fornemme, at det er en automatisk besked, uanset om det bare er en “hilsen”, virker det alt for ofte fremmedgørende.

  Der er jo ingen gund til at skrive lidt om sig selv. Man må formode, at den der følger dig, har klikket på dit link, set på din tweet-historik, eller på anden måde dannet sig et overblik over, om du er interessant eller ej.

  Skal man absolut dm’e så gør det personligt (mere end bare navns nævnelse). Får du 20 nye followers om dagen, bliver det nok for svært, men effekten vil være stor, hvis følgeren kan identificere dm’en som ægte personlig, og det vil gøre det let for vedkommende engang i fremtiden at kontakte dig personligt også.

  Kigger vi på en “bounce rate” for dm’er, er jeg meget overbevist om, at den vil være væsentligt lavere for en dm, man kan identificere som personlig fremfor en automatiseret dm.

 20. Jeg sendte AUTO DM i et par måneder, men jeg følte at jeg spammede min nye kære followers til sidst (selvom jeg ikke sendte et link, blot en hilsen).

  Jeg vil ikke anbefale AUTO DM og jeg vil passe på med at automatisere ting på de sociale medier – selvom det kan være fristende!

 21. Ja jeg får 60-80 nye twitter followers pr. dag. så jeg har valgt en automatisk velkomstbesked. Hellere automatisk end ingenting.

 22. Hej David

  Det er flot med så mange nye followers om dagen, hvilken profil er det, og hvordan får du så mange?

 23. Twitter er af en helt anden karakter end fx Facebook, hvor man mere direkte indgår i en personlig kontakt. På Twitter følger man ofte mennesker, man slet ikke kender, men som man vurderer “interessante”. Og netop derfor er det personlige i en Direct Message så vigtigt – og jeg bliver såååååååååå skuffet når jeg får en DM, der bare vil have mig til at læse et blogindlæg…en DM skal være fra et andet menneske, der vil skrive til mig, Bolette! Jeg er efterhånden blevet hård og Unfollow’er med det samme dem, der sender masse-DM.

 24. Som Vium kommer ind på, lægger jeg også vægt på de ulemper der ligger i måden hvorpå det er upersonligt, b.la. fordi det er automatisk genereret.

  Det handler også om, at finde frem til ens overordnede strategi i det sociale medie. Som virksomhed kan man f.eks. spørge sig selv om, hvorvidt man vil involvere sine kunder (det personlige aspekt), skabe trafik osv.

  Se evt. et blogindlæg vi har skrevet, som omhandler forhåndsstrategier for Twitter: http://atcore.dk/blog/5-sporgsmal-du-bor-stille-dig-selv-for-at-udvikle-en-skudsikker-twitter-strategi/

Tilføj en kommentar

Jeg sender kun sjældent en mail med tips og tricks, som jeg ikke deler på bloggen.