Skip to content

Nikolaj Mogensen om outsourcing

Skrevet af Dennis Kjærgaard
23/08-2011

Outsourcing

Dette er et gæsteindlæg af Nikolaj Mogensen, som jeg modtog efter, at han havde læst denne artikel på ComOn, hvor jeg udtaler mig om outsourcing i forbindelse med vores webshop Billigepokaler.dk.

Nikolaj har selv valgt at outsource udviklingen af hans magento webshops e-scarf og Hjort Smykker til Filippinerne. Står du selv overfor at skulle vælge leverandør så læs med om hans erfaringer og få et par råd med på vejen.

Outsourcing E-Scarf

Sådan valgte jeg det helt rigtige bureau

At finde det rigtig bureau eller den rigtige freelancer kan være en stor udfordring. Selv valgte jeg1902 Software, et Filippinsk bureau med en dansker i spidsen. De har stået for udviklingen af themet til Magento samt for support og implementering af de to webshops.

Det er ikke let at skulle investere i et nyt design og i en ny webshop. Især kræver det mange overvejelser hvis man kaster sig ud i outsourcing. Der er mange smarte sælgere og bureauer i markedet. De tror alle de kan lave det man vil have, men man skal se sig godt om for ikke at blive snydt. Det gælder både danske som udenlandske og derfor brugte jeg også lang tid på research.

De to vigtigste kriterier for mig var pris og evner. Bureauet skulle simpelthen være skide dygtige. Ud over pris og evner valgte jeg bureau ud fra at samarbejdet skulle kunne varer længere end blot udviklingen. Jeg ville have mulighed for let at få implementeret nye ændringer samt få support. Ligeledes var det vigtigt for mig at kommunikationen ville foregå uden komplikationer samt at prisen var den helt rigtige.

Jeg overvejede flere bureauer og freelancere. Jeg endte dog med lægge mig fast på bureauet 1902 Software. Peter Skouhus, der er dansker og ejer af 1902 Software, virkede til at være utrolig ligetil, hudløs ærlig og samtidig professionel.

Jeg valgte 1902 Software fordi de dels er startet og drevet af danskeren Peter Skouhus og dels har stået bag mange af iværksætterportalen Amino.dk’s opgraderinger. De to ting var beviser for mig om at kommunikationen ville foregå letter qua Peter’s danske indflydelse på bureauet samtidigt med at deres var tilsvarende mit behov qua tidligere opgaver.

Sprog og kommunikation er alfa omega

En af de store fordele ved at vælge et Filippinsk bureau var at medarbejderne og især projektlederen var exceptionel god til engelsk. Mit gebrokne danglish var mere end nok til at kommunikere hvad der skulle laves, ideer og inputs frem og tilbage samt begrænsninger og aftaler.

Med andre ord var sproget ikke et problem med det Filippinske bureau. Kommunikationen var ellers en af mine store hurdler ved. Mit råd til succesfuld outsourcing er at kommunikationen skal fungere tæt på 100%. I skal forstå hinandens måde at snakke på både rent sprogligt, men også rent billedligt. Fungerer kommunikationen kan det spare dig for mange hovedpiner og spildte udviklingstimer.

Priserne lokker

Når man outsourcer kan man helt sikkert spare nogle penge på timepriserne. Det er klart at en programmør og en grafikker i udlandet vil have en langt lavere timepris end i Danmark. Professionelle danske bureauer er dyre – rigtig dyre – og man får ikke altid hvad man betaler for.

Men man skal ikke bare sådan lade sig narre af de lave timepriser. Der er nemlig andre omkostninger forbundet med outsourcing. Selv har jeg været rigtig meget inde over hele processen som tovholder på den Filippinske projektleder. Det er i mine øjne nødvendigt skarpt at kontrollere outsourcingen, og her kan man forvente en signifikant investering af tid og kræfter på at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Man skal vide præcis hvad man vil have og diktere det der skal laves. De kreative inputs udebliver efter min erfaring når man outsourcer og derfor skal konceptet og ideen være helt på plads fra starten af.

Værktøjer der gør outsourcing let

Kommunikationen foregik fint og smertefrit over Skype, mails, chat, afrapporterings software, screenshots og screenshare.

Al kommunikation bliver dokumenteret i bureauets afrapporteringsprogram. På den måde opstår der ingen misforståelser senere hen. Vi kan altid finde frem til hvad vi aftalte samt hvad der skal laves og udvikles på.

Skype er i forhold til outsourcing et genialt værktøj. Ikke bare i form af chat og telefonsamtaler, men også i form af funktion screenshare. Screenshare hjalp og hjælper kommunikationen meget når der enten den ene eller den anden vej skal vises problemer, løsninger og muligheder. Selvom der kan være små problemer med båndbredden så er det stadig et eminent, uundværligt og enkelt værktøj, som jeg i min outsourcing har haft stor glæde af.

Alternativt tager jeg et screenshots som bliver sendt til projektlederen med lidt tekst og nogle pile på. Det er en let måde at få ændringer implementeret. Bureauet udarbejder hver dag udførlige rapporter af tidsforbrug og arbejdsopgaver. Jeg således let følge med i hvad der er blevet lavet samt hvor lang tid det har taget.

Outsourcing er for folk der ved hvad de vil have

Det er min klare opfattelse at outsourcing ikke er for begyndere. Når du outsourcer skal du vide præcist hvad der skal laves og kommunikere det videre i form af præcise vejledninger.

Havde jeg ikke vidst hvad der var vigtigt samt hvilke funktionaliteten jeg ville have i min webshop ville jeg have betalt og fået noget helt forkert. Det er jeg overbevist om ville have været dyrt at rette op på senere.

Er man iværksætter og ønsker man en webshop vil mit råd altid være at starte stille ud og så, når størrelsen er til det, udvide. Outsourcing af webshops er i mine øjne for dig med tidligere erfaring med e-handel og dets mange facetter.

Nu skal jeg ikke lyde bedrevidende og det kommer selvfølgelig an på situationen og ambitionerne, men jeg havde selv meget glæde af selv at stå for det meste i starten. Jeg brugte selv Dandomain i starten, som jeg selv satte op. Her lærte jeg hvad en webshop skal kunne og den erfaring føler jeg at jeg har fået stort udbytte af i outsourcingen.

Alternativet er mikro outsourcing

Er man lidt mere ferm i forhold til programmering og krav kan man benytte sig af at outsource til freelancere. Det kan eksempelvis være ting som tekstforfatning, design og programmering – jeg selv er blevet inspireret af Dennis Kjærgaards eget indlæg om mikro outsourcing.

Jeg har ikke selv erfaring med mikro outsourcing, da et af mine kriterier netop var muligheden for et længerevarende samarbejde. Jeg tror man skal holde tungen mere lige i munden når man benytter sig af denne form for outsourcing. Man skal i endnu højere grad vide hvad man vil have lavet samt hvordan det skal laves. Ved mikro outsourcing kan man spare endnu flere penge, men du bliver heller ikke på nogen måde holdt i hånden.

 

Jeg håber du fik noget ud af mine erfaringer – Hvis du kunne lide indlægget kan du altid følge min blog om online marketing eller følge mine pips om det samme.

 

GD Star Rating
loading...
Nikolaj Mogensen om outsourcing, 5.0 out of 5 based on 2 ratings


Del med dem du kender:12 har allerede kommenteret dette indlæg
 1. Tak for et godt indlæg om outsourcing. Altid rart med baggrundsviden i tilfælde af at man selv vil gå outsourcing-vejen op et tidspunkt.

 2. Hej Tim
  Fedt du kunne få noget ud af det – du kan altid tage kontakt, hvis du en dag skulle bruge min mening med på vejen 😉

 3. Phillip Dyhr Hobbs permalink

  Its an interesting blog post,
  I thought at first it was outsourcing to actual filippino companies.
  I myself have also use Peter. They did a great job, but still very expensive

 4. Kristian Primdal permalink

  Rigtig godt indlæg. Dog skal man huske på at når man outsource til asien eller hvorhen det nu måtte være. Tager tingene altså bare længere tid, og derved bliver man sikkert også faktureret flere timer på den endelig pris fremfor hvis man valgte et rent dansk team. Man ender dog sikkert stadig ud med en lavere pris alligevel.

  Men Outsourcing er altså ikke for folk som har “travlt”.

  Jeg kan kunne nikke genkende til at kommunikationen skal være iorden, og der er Filippinerne et rigtig godt land, for lang største delen af deres unge befolkning snakker rigtig godt Engelsk.

 5. Thomas Thomsen permalink

  Super indlæg.

  Outsourcing er spændende, men der er også mange udfordringer, som du selv påpeger.

  Jeg fik selv lavet en webshop for nogle år siden, i Indian. Og resultatet var dårligt, for vi havde svært ved at forstå hinanden. Der er jeg helt overbevidst om, at det er vigtigt at kunne kommunikere med en dansker, som har nemmere ved at forstå ens ønsker – så det lyder som et fornuftigt valg med 1902.

 6. @Phillip
  Sure 1902 Software is more expensive than other outsourcing companies. But it’s stil half or third of the Danish prices. And there is the company culture and communication in difference – might be worth paying for. And as you write – the do a great job.

  @Kristian
  Tak for rosen – ja outsourcing kan tage længere tid, men synes Peter fra 1902 har en pointe når han siger at de jo arbejder når vi sover. Dvs. hvis man sender en bunke ændringer om eftermiddagen kan de være implementeret dagen efter.

  Generelt synes jeg man skal have tålmodighed når vi snakker IT udvikling. Kender godt nok ikke ret mange hasteprojekter, der er lykkedes 🙂

  God pointe Kristian!

  @Thomas
  Tak – fedt du kunne bruge det. Og godt at høre om dine erfaringer med Indisk outsourcing – du må meget gerne uddybe erfaringen så andre læsere kan få endnu mere ud af den 🙂

  Var det et stort projekt? hvordan gik det i vasken osv?

 7. Thomas Thomsen permalink

  Jeg vil nu ikke sige projektet var særlig stort, mener der var 5 indere fuldtids på projektet, og jeg skulle så kommunikere med dem på en udviklerplatform – så jeg havde ingen direkte kontaktperson – det var blandet med dem alle, hvilket var et stort problem.

  Derudover så var deres indstilling til kvaliteten meget ringe. Der var mange fejl i programmeringen, selvom de blev ved med at påstå det virkede. Det gik hurtigt og godt, indtil jeg påpegede noget ikke var som det skulle være. Så var det som om det gik i stå – måske fordi de ikke vidste hvordan de skulle rette fejlen?!

  Det endte med at resten måtte laves i Danmark for omkring 35.000 kr.

  Når jeg tænker tilbage, ville jeg faktisk hellere have givet projektet til et dansk bureau, fordi det i sidste ende gav mig frustrationer, samt en lille måneds forsinket start = tabt indtjening.

  Men jeg tror også at det er blevet langt bedre de sidste par år, så jeg ville ikke tøve med at undersøge outsourcing, hvis jeg skulle lave et lignende projekt i dag, men blot være varsom med at udvælge de rigtige personer, for det kan blive dyrt at spare penge i sidste ende 🙂

  /Thomas

 8. Phillip Dyhr Hobbs permalink

  @ Kristian Primdal Take a longer time?
  I don’t understand because my assistant and all the people I work with do ALL the jobs I give them in 1-3 days and most of the time depending what is on their plate it is done same day (BTW I of course outsource to asia, sweden, america and denmark

  @Thomas Thomsen I totally understand what you are saying. I haven’t yet seen a good design from an indain 🙂 Filippinos on the other hand are a different story (provided you hire the right person)

  I must conclude that it seems like a lot of people are really getting the wool pulled over their eyes with indians, I have worked with them for 3 years when I worked for Yuri Arcurs, But I tried one subcontractor with a team and also wouldn’t use them again. But if I still lived in Denmark, I would NEVER use danish web developers as they charge so much….

  Think about it, a pro web developer in the us would cost max $50 an hour but in Denmark they at least $100 and going up to $200… Its crazy!

 9. Kristian Primdal permalink

  Phillip Dyhr Hobbs:

  It is of cause not always going to take longer time. But for people just starting to do this there is going to be misunderstanding. Specially when two different languages/cultures meet each other, even though both feel they are pretty good in English.

  Then you also have the time difference which can delay things, especially if there have been some misunderstandings. Of cause this can also be an advantage as Nicolai: They are working when you are sleeping.

  I am however not trying to talk people out of this, I’m a big advocate on outsourcing, and especially Philippines (I’m living together with a filipino). I’m just trying to tell people that they have to be aware that it can take longer time.

 10. Phillip Dyhr Hobbs:
  Which countries do you mostly outsource to?

 11. Phillip Dyhr Hobbs permalink

  I answer it in my post about
  Outsourcing to india for beginners:

  http://www.your-virtual-ninja.com/outsourcing-to-india-for-beginners

 12. Phillip Dyhr Hobbs permalink

  Did anyone find it helpful?
  Any ideas for what i should write about?

Tilføj en kommentar

Jeg sender kun sjældent en mail med tips og tricks, som jeg ikke deler på bloggen.