Skip to content

Liste med gode WordPress plugins

Skrevet af Dennis Kjærgaard
16/07-2010
Liste med gode Wordpress plugins

Jeg har altid selv haft stor glæde af andres anbefalinger af WordPress plugins, og derfor vil jeg gerne fortælle om nogle af dem, som jeg selv bruger. Et par stykker af dem koster penge, men resten er gratis pluings, som du hurtig kan downloade og komme i gang med.

Her er min liste med gode WordPress plugins samt en kort beskrivelse:

WordPress SEO

Dette er blevet mit favorit SEO plugin. Det er lavet af Joost de Valk, som også har lavet en række andre gode plugins til WordPress. Dette plugin er opfylder alle de ting, som jeg forventer fra et godt SEO plugin til min hjemmeside.

 

All in one SEO og Platinum SEO Pack

2 andre gode WordPress plugins, som hjælper dig med din søgemaskineoptimering/SEO. Du skal kun benytte et SEO plugin, selv har jeg fornylig skiftet min blog fra Platinum SEO Pack til WordPress SEO.

 

SEO Booster PRO

Igen et plugin, som kommer din søgemaskineoptimering tilgode. SEO Booster registrere bl.a. dine placeringer på google, og laver derefter interne links for at booste dine placeringer. Du kan selv indstille hvilke placeringer, som du gerne vil booste. Det er desuden et super værktøj til at inspirere til nye søgeord eller optimering af dine eksisterende sider.

 

TAC – Theme Authenticity Checker

Med dette WordPress plugin kan du tjekke dine temaer for skjulte links og andet mistænksomt. Jeg bruger selv en del gratis WordPress temaer på mine adsense og affiliate sider, og dette plugin har været en stor hjælp til at tjekke de forskellige temaer for skjulte links.

 

Pretty Link

Hvis du arbejder med affiliate, vil du sikkert gerne lave dine links “pæne” i stedet for et typisk affiliate link, som består af en masse tal og bogstaver. Dette hjælper Pretty Link dig med, for med dette plugin kan du selv bestemme, hvordan dine links skal se ud.

 

SEO Smart Links

Dette plugin er ideelt til interne links i WordPress. Du kan indstille SEO Smart Links til at linke til bestemte sider, hver gang et givet ord bliver brugt. Husk at bruge det med omhu og kun når det er relevant, så du ikke ødelægger læsevenligheden med en masse ligegyldige links. Det vil hverken dine brugere eller Google synes om.

 

Topicstorm

Jeg har nævnt Topicstorm i et tidligere indlæg, og jeg synes stadig, at det er et genialt WordPress plugin. Dette plugin kan automatisk lave indhold om populære emner på Twitter, ved at hente indhold fra bl.a. Twitter og wikipedia. Jeg havde selv over 3000 besøgende på enkelt dag i sidste uge, og domænet er kun 3 måneder gammel.

 

Broken Link Checker

Google er ikke glade for døde links, og derfor bør du fjerne dem med tiden, så din side ikke er fyldt med blindgyder. Broken Link Checker holder øje med dette for dig, og du kan let rette dit link til en ny url eller slette det, hvis siden ikke findes mere.

 

FD Feedburner Plugin

Glem dit almindelige RSS feed og tilmeld dit feed til Feedburner. Derefter vil du kunne se, hvor mange der er tilmeldt dit feed samt andre brugbare oplysninger. FD Feedburner pluginet hjælper dig med at redirecte dit normale RSS feed til Feedburner.

 

Sharebar

Ggiver dine læsere mulighed for at dele din indlæg på socialemedie. Det gode ved netop “dele-knapperne” er placeret ude i ventre side af indlægget, og de følger med når man scroller ned på siden. Derfor er de altid synlige og let tilgængelige, hvis dine læsere får lyst til at dele dit indlæg. Du kan selv bestemme, hvilke deleknapper du vil anvende. Selv bruger jeg Google+, Twitter, Facebook og Anyhed

 

Redirect Old Slugs

Dette WordPress plugin ændre automatisk dine parmalinks (indlæggets url), hvis du senere vælger at ændre dem. Fordelen er du ikke mister de links, som er lavet til det gamle indlæg, da der automatisk bliver opsat en 301-redirect, som fortæller Google at indlægget nu findes på den nye url, og dermed beholder du alt den gamle “link-juice”.

 

jQuery lazy load plugin

Vil du gerne have dit site til at loade hurtigere, så bør du overveje dette plugin. Hvis du har mange billeder eller andet tungt grafik, så kan det gøre dit site meget langsomt at loade. Når du har dette plugin installeret, så loader dit site kun de billeder, som kan ses på skærmen, og først når dine bruger scroller ned på siden bliver billederne løbende loaded. Det fungere super godt, og dine brugere bemærker det ikke – kun at dit site bliver hurtigere!

 

GD Star Rating

Google er begyndt at vise stjerne i søgeresultaterne, og det kan være med til at flere klikker ind på dit site (hvis dine indlæg har fået mange stjerner). Dette plugin hjælper dig med at implementere dette, og giver dine besøgende mulighed for at bedømme dine indlæg.

 

nre­late Related Content

WordPress plugin som kan vise relaterede indlæg på din blog. Jeg har tidligere anvendt en andet plugin, som blot listede en række tekstlinks, men dette plugin giver dig mulighed for at præsentere dem flot visuelt. Der er mange forskellige layout, og det er utrolig let at indstille.

 

WP Sin­gle Post Navigation

Simpelt WordPress plugin, som kan skaffe din blog flere sidevisninger. Det tilføjer en pil i ventre og højre side af skærmen, så dine læsere nemt kan tilgå forrige/næste indlæg. Dette plugin skal bare installeres, og så er du kørende. Ingen indstillinger – 2 pile that’s it! OBS: Vær opmærksom på at pilene også vil blive vist på mobil, hvor det ser knapt så pænt ud.

 

Jeg håber at du kunne bruge min liste med gode WordPress plugins, og hvis du selv kender til et godt plugin, vil jeg naturligvis meget gerne høre om det 🙂

 

GD Star Rating
loading...
Liste med gode WordPress plugins, 4.3 out of 5 based on 7 ratings


Del med dem du kender:23 har allerede kommenteret dette indlæg
 1. HeadSpace2 er et temmelig omfattende SEO plugin som jeg bruger meget. Deruover bruger jeg NoSpamNX til at nægte robotter at skrive på bloggen og en tredje jeg er blevet helt vild med er Executable php widget. Indtast php eller html kode (f.eks) en subscription box) eller en extra menu.

  Så er der jo CommentLuv og “Deans FCKEditor for WordPress”…

 2. Hej David

  Super, jeg kendte ikke selv NoSpamNX og Deans FCKEditor så dem vil jeg læse lidt om, tak 🙂

 3. Simon permalink

  Hej Dennis,

  Bruger du ikke “Register Plus” plugin på din database findartikler.dk?
  Hvordan har du fået linket i mailen til at redirect til login siden?

  Mvh. Simon

 4. Hej Simon

  Jeg er ikke helt klar over hvilket link, som du henviser til??

  Men mon ikke det har været i indstillingerne for Register Plus. Prøv om du ikke kan finde det der, ellers er du velkommen til at sende en mail.

 5. Hej Dennis,

  Lille god liste, tak for at dele den med os andre.

  🙂

 6. Hej Denis,

  Super input til WP plugins og god opfølgning fra David. Jeg kendte heller ikke NoSpamNX og Deans FCKEd­i­tor, så dem skal der kigges nærmere på.

 7. Hej Dennis,
  Tak for et glimrende indlæg.
  Nogle plugins kender og bruger jeg allerede. Men et par stykker er noteret på “tjek lige dette” listen.

 8. Hvem elsker ikke et indlæg med gode plugins? 🙂

  Jeg har dog en note. På min telefon ødelægger din sharebar oplevelsen ganske voldsomt. Den skærer ind over en fjerdedel af indholdet – kan den på en måde indstilles til ikke at vises ved mobile brugere? Jeg har selv fjernet sharebars på mine sider af samme grund.

 9. Tak for tippet Halfdan.

  I mine sharebar indstillinger er den sat til kun at blive vist, når skærmen er 1050 pixel er større.
  Jeg ved desværre ikke selv, hvordan jeg kan deaktivere den ved visning hos mobil brugere. Så tip mig gerne, hvis du hører om en løsning.

 10. Til fjollehoveder som mig er BackWPup genialt til automatisk backup via Dropbox.

 11. Tak for listen Dennis, den er gennemlæst og jeg er igang med at læse og tjekke ud 🙂

  I denne research falder jeg selvfølgelig over nye plugins. Du nævner “TAC – Theme Authen­tic­ity Checker” til at tjekke thems med. Har du et tip (til os som ikke er særlig meget inden i kode) til hvordan du tjekke om nye plugins er “clean” og risikofrie at bruge – her tænker jeg på de brådne kar derude som ligger små vira og andet godt i koderne?

 12. @Philip
  Tak for tippet!

  @Thomas
  Super at du kan bruge den. Mht. at tjekke plugins, så er jeg heller ikke selv en haj til kode, derfor bruger jeg kun plugins som er anbefalet af andre jeg kender og som bliver brugt af mange. Jeg oplever dog heller aldrig at jeg eller andre oplever problemer med skjult kode.

 13. lars permalink

  hej –
  super liste –
  by the way – er der nogen som kender noget til plugins i wordpress, som gør det muligt for de besøgende at lave en video optagelse af sig selv, når de besøger sitet, f.eks. via eget webcam. Sådan at optagelsen kan ses af andre besøgende efterfølgende….

  Jeg har en opgave klar for den/dem som kan løfte opgaven.

 14. Joseph S permalink

  Det virker ikke som om at jQuery lazy load plugin virker ved mig, muligvis fordi det ikke er blevet opdateret i lang tid.

  Har du gjort andet, så dine billeder først loader når man scroller nedad? Synes det ser godt ud på den måde!

 15. Jesper permalink

  Hej Dennis.
  Jeg kan se at du også bruger OptinSkin for at prøve at få folk til at tilmelde sig dit nyhedsbrev/downloade din e-bog. Synes i forvejen det er ret nemt at se mulighed for download og tilmelding til nyhedsbrev i højre side af din side. Personligt synes jeg det er mega irriterende at jeg ikke kan klikke den grimme grønne boks væk. Den kommer frem hver gang jeg besøger din side, til trods for at jeg i forvejen er tilmeldt.
  Kan jeg gøre noget for at slippe for det lo..? 🙂

 16. @Lars
  Sådan et plugin kender jeg desværre ikke selv. Du kan evt. få et udviklet på Elance, hvis det ikke findes i forvejen.

  @Joseph
  Jeg brugte bare lazy load plugin’et og så virkede det hos mig. Måske kan det skyldes at du ikke har opdateret WordPress og plugin’et ikke virker til den version du anvender.

  @Jesper
  Jeg får så mange ektra tilmeldinger ved at have OptinSkin, så den får desværre lov at blive 🙂 Det havde selvfølgelig været optimalt, hvis folk der allerede var tilmeldt ikke kunne se den, men indtil der kommer sådan en løsning, så må du leve med at scrolle forbi den.

 17. Casper permalink

  Hej Dennis..
  Mig og en kammerat er ret “grønne” på området med at lave egen hjemmeside. Vi bruger WordPress og har problemer med at få katagorie-opdelt vores “Menu-baren” Vi kan ikke finde ud af om vi skal bruge et plugins for dette, eller vi bare har overset en lille ting i WP indstillingerne?
  Håber du kan hjælpe..
  Mvh. Casper

 18. @Casper
  Når du er logget ind i din wp-admin, så skal du ind i “Udseende” > “Menuer”
  Der vil du kunne opbygge din menu præcis som du vil.

 19. Mikael permalink

  Hej Dennis,

  Allerførst tak for en rigtig god og relevant blog. Det er en fornøjelse hver gang at læse indlæg fra din hånd.

  Dernæst tak for en super liste med WP plugins. Især nrelate Related Content og WP Single Post Navigation har haft stor betydning for det forhøjede antal af sidevisninger på min blog.

 20. Vil du stadig anbefale pretty links i 2013 – altså cloaking af links? Og virker GD Stars fortsat?

 21. Hej Peter

  Jeg bruger stadig begge plugins du nævner her på min egen blog og andre sites, så det må blive en anbefaling herfra.

 22. Sætter du så 301 eller 307 på redirect metoden på pretty links eller er det ligegyldigt? – Og har du hakket af i “nofollow” i pretty links?

 23. Jeg kører med 301 redirect og nofollow på affiliate links.

Tilføj en kommentar

Jeg sender kun sjældent en mail med tips og tricks, som jeg ikke deler på bloggen.