Skip to content

Jeg flytter til Thailand

Skrevet af Dennis Kjærgaard
20/08-2010
Thailand

Drømme skal udleves

Hvis du kender mig, så ved du at jeg elsker Thailand, og at jeg har planer om at flytte dertil sammen med min kæreste. Det er en gammel drøm om at bo på en lækker tropisk ø og nyde livet, som skal udleves. For et års tid siden besluttede vi derfor, at drømmen skal gøres til virkelighed i januar 2012.

Drømmen kræver penge

For at det kan lade sig gøre, kræver det penge at flytte til Thailand, som vi kan leve af. Det er grunden til, at dagligt arbejder på mine online projekter. De fleste af de sider, som jeg driver, er lavet med henblik på at opbygge en stabil løbende indtægt.Det betyder også at de ikke giver penge her og nu, men efter et par års arbejde har jeg dog nået en online indtægt, som jeg kan leve af. Det giver et kanon overskud, når alt min energi går til mine egne projekter, og hvis jeg kan leve af det i Danmark, så bliver det ikke et problem i Thailand.

Pengene er ikke vigtig for mig, de er bare en nødvendighed for at kunne udleve min drøm. Når vi flytter til Thailand, ønsker vi ikke at “arbejde”, men kun at lave de ting, som vi har lyst til. Jeg vil dog stadig bruge 2-3 timer om dagen på mine online projekter, og derfor opbygger jeg kun ting nu, som er lette at outsource, hvis de bliver for tidskrævende, eller jeg mister lysten til at arbejde på dem.  Jeg går meget op i kun at lave det, som jeg har lyst til, og dermed bliver udfordringen at kunne tjene nok på de ting. Det tager tid, men det føles kanon, når det endelig kan lade sig gøre.

Koh Chang ThailandKoh Chang Thailand

Min kæreste og jeg har 2 gange holdt ferie på Koh Chang i Thailand, og vi elsker begge denne ø. Den er ikke for overturristet, og den er ikke for øde. Der findes lidt af det hele på øen, som er fuldt med regnskov og hvide sandstrande. Folk er utrolig imødekommende, flinke og hjælpsomme, og vi føler os hjemme, når vi er der, derfor bliver det Koh Chang, som vi flytter til.

Vi har ingen planer om at bo på Koh Chang resten af vores liv. Når vi har boet der 1 år eller 2, så tror jeg at vi har fundet nye steder i verden, hvor vi kunne tænke os at bo. Måske kommer vi til at have en fast base i Thailand, men hele tiden rejse rundt i verden, og se alle de steder, som vi endnu ikke har set. Vi ved det ikke endnu, mulighederne er mange, og man får hele tiden nye drømme. At flytte til Thailand har længe været min ultimative drøm, og derfor sørger jeg selv for, at den kommer til at gå i opfyldelse 🙂

Hvis selv har udlevet en lignede drøm eller selv har overvejet at flyt til Thailand, så må du gerne dele dine erfaringer og gode råd.

Jeg har efterfølgende skrevet et indlæg om hvorfor jeg flytter til Thailand.

GD Star Rating
loading...
Jeg flytter til Thailand, 3.2 out of 5 based on 11 ratings


Del med dem du kender:31 har allerede kommenteret dette indlæg
 1. Det er supergodt gået. Der er mange, der drømmer, men for de fleste bliver det ved det.

  Min hustru og jeg har været selvstændige i 10 år nu, og vi har et job, hvor vi i princippet kunne bosætte os, hvor vi ville. Men det er svært at tage skridtet, når ens forældre er ved at være oppe i alderen, og man har mindre børn, der har fået opbygget en vennekreds.

  Vi har valgt den vinkel, at vi arbejder mindst muligt, hvilket dog stadig kræver 6-7 timers arbejde hver dag. Til gengæld giver det os mest mulig tid sammen med vores børn, og det er vel rimeligt nok, når vi nu valgte at få dem. Når de rammer teenagemuren om 6-7 år, så gider de os nok ikke så meget alligevel, og så kan vi begynde at planlægge tingene anderledes.

  Til gengæld er der planer om måske at lukke vores landsbyskole, og hvis det sker, så vil det pludselig være relevant at genoverveje, hvor vi vil bo. Så nogle gange kan ens omgivelser være med til at træffe beslutningerne for en. Men jeg kan garantere, at vi ikke ses i Thailand – alt over 24 grader er ganske enkelt for varmt for mig, så måske en lejlighed på en gammel fransk vingård og en skihytte i Alperne. 🙂

 2. Hej Johnny

  Fransk vingård om sommeren og skihytte i alperne om vinteren lyder også som en god ide 🙂

  Jeg synes at det lyder fornuftig, at i arbejder mindst muligt for at få mest mulig tid med børnene. Vi har ingen børn selv, så det er selvfølgelig lettere at drage af sted. Familie og venner bliver det, som vi kommer til at savne i Danmark, og derfor sørger vi for at nyde tiden sammen med dem nu.

  Tak for dit indspark 🙂

 3. Det lyder jo helt fantastisk – Held og lykke med det.

  Kan jo kun sige at jeg er dybt misundelig!

 4. Tak Janus

  Hvis du er misundelig, så må du jo bare selv gøre noget ved det 😉

 5. I follow you! 🙂

 6. Andreas Lolk permalink

  Hej Dennis,

  Det lyder, som en kanon idé.

  Jeg er selv flyttet til Malta, dog med en lidt anden målsætningen. Vejret er lækkert, de lokale er flinke og fik jeg sagt, at vejret er lækkert?

  Du kan bide dig sikker på, at når du først kan leve af din online forretning i Danmark, så kan du også gøre det i udlandet. Mange steder er skatten jo langt lavere og det skal du selvfølgelig drage fordel af.

  Mvh.
  Andras

 7. Hej Mattias

  Det gør du bare 🙂

 8. Hej Andreas

  Det lyder spændende, og Malta lyder jo til at være et besøg værd.

  Det gode vejr trækker også meget i mig, jeg ser bestemt ikke frem til endnu en vinter i Danmark 🙂

 9. Hej Dennis,

  Det lyder som en super beslutning og et godt mål. Konen og jeg havde en ide om at flytte til Malaysia og bo (vejret, skatten osv.), men efter vi tilbragte en måned dernede, så fandt vi ud af, at det alligevel ikke var det vi ville. Nu er målet derfor, at blive i Danmark tæt på familie og venner, men til gengæld rejse 4-6 måneder om året til forskellige steder i verden. Primært om vinteren som vi absolut ikke bryder os om her i DK 🙂

  /Mikael

 10. Hej Mikael

  Min kæreste og jeg var på Koh Chang for 2. gang i maj, netop for at vi kunne føle an, om vi nu også kunne tænke os en hverdag der. Det kunne vi sagtens, og vi har den indstilling, at når vi ikke gider være der mere, så rejser vi bare videre. Det er netop denne frihed til at kunne gøre hvad vi vil, som tiltaler os 🙂

  Jeg stiller gerne en bungalow til rådighed, når du vil flygte fra den danske vinter 🙂

 11. Det lyder godt Dennis. Hvordan er luftfugtigheden på øen? Det har været min største udfordring med Thailand de gange jeg har været der.

  Mikael

 12. Da jeg var der i Maj var den høj, men det kan en dukkert klare 🙂

 13. Tillykke med beslutningen! Jeg kan kun bekræfte, at et skift af lokation er en genial ting at gøre. Vi kommer næppe tilbage til Danmark permanent efter at have oplevet, hvordan en vinter skal være, hvordan mennesker kan være i forhold til venlighed, opmærksomhed, empati osv.

  Rigtig meget held og lykke!

 14. Tak Thomas

  Det er super at få bekræftet, og det er netop også folkets væremåde og livsstil, som får os til at søge bedre græsgange.

  Jeg tror generelt, at mange danskere kunne have godt af at rejse noget mere ud i verden, så de kunne åbne deres øje og lære noget. Men det er en helt anden snak, som de selv må ligge og rode med 😉

  Jeg skal forresten til affiliate netværksmøde hos Thomas igen i dit “gamle” headquarter, så der sker stadig spændende ting i Ladelund 🙂

 15. Morten permalink

  Det lyder som en spændende beslutning, som kommer til at give en masse oplevelser og udfordringer…
  Så det bliver helt klart spændende at følge ;D
  At flytte udenfor DK er ik en tosset ting, da du vil opleve en helt ny verden, som sikkert vil gøre dig endnu stærkere og mange oplevelser rigere ;D

 16. Hej Dennis,

  Det lyder virkeligt fedt! Stort tillykke med jeres beslutning – det er et godt eksempel på at man bare skal give den gas og følge sine drømme.

  Jeg har en lignede plan på programmet – men den venter jeg et par år med at gennemføre (kæresten skal lige være færdig på Uni først).

  Held og lykke med det hele, og hold os opdateret 🙂

 17. Hej Rune

  Tak skal du have 🙂

  Jeg skal nok holde jer opdateret hen af vejen

 18. Hej Dennis,

  Tillykke med beslutningen, jeg har selv boet store dele af året i Thailand, de seneste 2 år, i forbindelse med min uddannelse. Desværre for mig, blev jeg færdig her i sommers, og er derfor tilbage i kolde Danmark. Men det er helt sikkert også kun for en kort periode, så rejser jeg afsted til Thailand for at bosætte mig fast der nede.

 19. Hej Kenni

  Tak, hvor opholdte du dig henne da du arbejdede, og hvor vil du gerne bo senere i Thailand?

 20. Det første halve år var jeg i Bangkok, derefter var jeg resten af tiden i Hua Hin. Det er også Hua Hin jeg har planer om at flytte til igen 🙂

  Men hvis jeg skal give jer et godt råd, så tag at lær en smule thai inden i tager afsted. Evt. ved at tage thai på aftenskole, som jeg selv gjorde. Det har virkelig hjulpet mig mange gange, at jeg bare kunne snakke en smule thai.

 21. Jeg vil gerne lære thai, men det får jeg først tid til, når jeg kommer derned. Lige nu skal alt køres i stilling, så vi kan leve det liv, som vi ønsker.

  Heldigvis har vi allerede en del lokale venner, som gerne vil hjælpe os 🙂

 22. Det er altid godt med lokale venner, det er også grunden til jeg ønsker at flytte tilbage til lige netop Hua Hin, og ikke en anden by. Da jeg allerede har et godt netværk i byen og så er det jo dejligt ikke at skulle starte på bar bund igen.

  Men held og lykke med det hele, og du skal være velkommen til at smide en mail, hvis der er noget jeg kan hjælpe med eller du har nogle spørgsmål 🙂

 23. Tak, det vil jeg gøre, hvis det bliver aktuelt 🙂

 24. Henrik Blunck permalink

  Jeg ønsker dig bestemt også held og lykke med beslutningen. En af mine gode kolleger er også helt vild med Thailand, og skal faktisk derover om små fire uger. Alene lyset i øjnene når han fortæller om de lune temperaturer og den fænomenale sans for service de har er da noget som gør indtryk, og jeg er ikke et sekund i tvivl om at det vil være en fornuftig beslutning.

  Go for it. Men husk også at få det boligmæssige på plads med en lokal advokat, for der er vist noget om at vi, der ikke er thailandske statsborgere, “kun” kan købe en grund for 99 år – altså en slags leje. Værd at huske så vilkårene er ordentlig på plads, og I også kan komme af med en evt. bolig igen.

  For min egen del kunne vinterhalvåret sagtens tilbringes på Kreta. Vild med øen, og vores seneste (og første) ferie dernede gav mig blod på tanden – måske noget vinimport på sigt da vin også er blandt mine interesser, jvfr. festvin.dk 🙂

 25. Tak, jeg glæder mig også til at flytte, og nu er der kun 15 måneder tilbage eller 1½ vinter 😉

 26. Hej Dennis

  Ja selv om jeg har vidst at I ville flytte i lang tid og jeg glæder mig på jeres vegne bliver det altså lidt underligt at du ikke kommer med til ERFA-møderne efter Januar 2012.

  En ting er helt sikkert I skal have alt ,mulig held og lykke og jeg glæder mig til at følge med når i flytter til Thailand 🙂

 27. 1000 tak Annette 🙂

  Jeg glæder mig rigtig meget til vi flytter, men jeg kommer også til at savne vores hyggelige og lærerige ERFA-møder. Jeg kommer jo desværre heller ikke d. 5, da jeg er i København i et par uger, men jeg håber, at i får et super møde.

  Håber vi snart ses igen, for jeg har en masse at dele med jer, efter vi har lanceret den nye Magento shop 🙂

 28. Puk permalink

  Hmm, det lyder fedt.

  Af ren nysgerrihed (kender ikke til regler etc dernede men)

  Har i fået opholdstilladelse? og beholder i jeres danske statsborgerskab?

  Jeg har også svært ved at se hvordan i “bare” kan skifte lokalition af den samme grund??

  Lidt praktisk info kunne hjælpe andre der muligvis har samme drømme 😉

  Held og lykke

 29. Hej Puk

  Vi er begge ved at få opholdstilladelse på plads, som gælder i et år. Vores danske statsborgerskab beholder vi.
  Det er meget forskelligt hvilken opholdstilladelse man skal have, og i vores tilfælde er der også tale om 2 forskellige opholdstilladelser.
  En god ven i mit netværk har startet en dansk hjemmeside om Thailand, der kan du finde mange gode råd, hvis du har lignende drømme 🙂

 30. Anett Wæber permalink

  Hej Dennis,

  Meget inspirende at læse dit indslag. Jeg har rejst meget rundt i verden og kommer til Koh Chang her den 12 januar.
  Hvor på øen er i bosat? så vil jeg da komme og besøge jer og blive yderligere inspireret. Jeg har booket mig ind på Blue Lagoon.

  Mange hilsener
  Anett

 31. Hej Anett

  Jeg er glad for at høre du kunne få inspiration fra indlægget.
  Vi bor lige syd for lonely beach og i skal være velkommen til at kigge forbi, når i kommer til Koh Chang. Du kan kontakte mig på min mail hej@denniskjaergaard.com når i er ankommet, så kan vi aftale nærmere. God tur!

Tilføj en kommentar

Jeg sender kun sjældent en mail med tips og tricks, som jeg ikke deler på bloggen.