Skip to content

Fuck Twitter!

Skrevet af Dennis Kjærgaard
27/04-2013
Fuck Twitter - Google+ er nu mit foretrukne sociale medie

Okay så slemt mener jeg det heller ikke, men hvis vi går blot et par år tilbage, så var Twitter mit foretrukne sociale medie i mit arbejde med online marketing. Det var her jeg havde daglig kontakt med mit netværk, fandt inspiration hos branchens dygtigste personer, fik serveret links til lærerige artikler og hentede en del trafik til min blog.

Men nu har jeg stort set ikke anvendt Twitter i et års tid – Hvorfor?

 

Twitter er overfladisk

Når man kun har 140 tegn til rådighed i sine opdateringer, så bliver det meget let overfaldisk. Hvis du vil sende et tweet for at anbefale en god artikel/hjemmeside, så er der simpelthen ikke plads til at uddybe, hvorfor du anbefaler denne artikel/hjemmeside, og slet ikke når der også skal være plads til et link.

 

Twitter

 

Det samme gælder hvis en samtale opstår mellem forskellige personer. De korte tweets gør det overfladisk, let at misforstå hinanden og mest af alt besværligt at følge en samtale medmindre ens navn indgår i alle tweet.

 

Twitter giver mindre værdi end Google+

På trods af at 1000+ personer følger mig på Twitter, så får jeg ikke længere den samme værdi ud af det, som jeg gjorde tidligere. Der blev flere og flere ligegyldig tweets i min strøm, og der kom mindre respons på mine egne tweets end tidligere.

Nogle vil måske mene at problemet lå i kvaliteten af mine egne tweets eller at jeg fulgte de forkerte personer, men jeg mener at have set en stigning i ligegyldige tweets samt færre antal retweets.

Heldigvis kom Google+ som jeg blev forelsket i fra første blik. Privat kan jeg intet bruge det til, men arbejdsrelateret er det et super interessant social medie (især hvis du beskæftiger dig med online marketing). Derfor siger jeg fuck Twitter og kom over på Google+.

Dennis Kjærgaard på Google+

Fordele med Googe+ i forhold til Twitter

Længden af indlæg:

På Google+ er der ingen begrænsning for længden af indlæg, og derfor kan du bedre uddybe dit budskab. Faktisk kan du kalde det micro blogging og bruge det som et supplement til din egen blog. F.eks. når du har noget på hjertet, men ikke synes det rækker til et helt blogindlæg.

Eksempel på et indlæg hvor jeg ikke bliver begrænset af Twitters 140 tegn

Formatering af tekst:

I dine Google+ indlæg kan du formatere teksten for at skabe mere opmærksomhed eller giver et bedre overblik. Det er f.eks. muligt at lave fed, kursiv eller understreget tekst.

Eksempel på et indlæg hvor jeg har anvendt fed skrift for at lave overskrifter og skabe mere opmærksomhed

Billeder/Video:

Du kan dele billeder og videoer til at skabe opmærksomhed til dine indlæg, og det giver nogle fantastiske muligheder i forhold til de ensartede opdateringer på Twitter.

Eksempel på et indlæg med et billede, som gav den flere +1´er end den ellers ville have fået

Forums:

På Google+ kan du være medlem af diverse forums om de emner som interessere dig. Jeg er selv medlem af 10-15 forum om forskellige emner. Her går jeg hen når jeg mangler inspiration, jeg får løbende nørdede-tips i min strøm.

Eksempel på et Google+ forum om affiliate marketing

 

Grupper/forums på Google+

 

Google+ er nu mit foretrukne sociale medie

 

Der er mange flere fordele ved Google+ end jeg har nævnt, og der er intet jeg savner ved Twitter. Derfor vil jeg vove den påstand, at jeg aldrig bliver aktiv på Twitter igen, men fremover vil hellige mig Google+ – Måske du skulle gøre det samme???

Hvis du synes at det er tåbeligt af mig at droppe Twitter, eller synes at jeg har truffet et fornuftig valg, så skriv en kommentar med din begrundelse og fortæl gerne om dit eget forhold til de 2 sociale medier.

GD Star Rating
loading...
Fuck Twitter!, 3.5 out of 5 based on 17 ratings


Del med dem du kender:9 har allerede kommenteret dette indlæg
 1. Jeg har mere eller mindre truffet samme beslutning som dig. Endda for et halv år siden ca.

  Den dag jeg for alvor startede på Google+ var også dagen hvor jeg (stort set) stoppede på Twitter. Jeg logger stadig ind på Twitter i ny og næ – og jeg markedsfører stadig mine egne – og andres gode ting når jeg er der. Men det er INTET sammenlignet med min G+ aktivitet.

  Jeg oplever også at der er mindre kvalitet inden for online markedsføring på Twitter, og for mig er der ingen tvivl om at det er fordi vi ikke er de eneste 2 der er rykket over på Google+ med den slags.

  Og hvor er det dejligt at der nu er et ubegrænset antal tegn. 🙂

 2. Jeg er helt enig, dog er Twitter stadigvæk genialt, hvis man lige skal have et overblik over dagens gang… Men jeg er ik ret aktiv derinde mere, når det gælder egne Tweets…
  Så hvornår køber Google Twitter og laver en smart integration mellem de to medier?

 3. Ole Christensen permalink

  Kan godt forstå hvad i siger.
  Er selv en stor og tilfreds bruger af G+.
  Twitter bruger jeg dog stadigvæk, mest som nyhedsfeed..
  Jeg har selv gentagne gange følt mig lidt begrænset, ligesom jer, men har valgt at “omgå” det ved at bruge en twitter applikation som supportere in-app tweet longer funktion.
  Det giver mulighed for lige at få den ekstra længde på svar ect.
  Jeg kan stadig ikke bare skrive i et væk, der er stadig en begrænsning på, men som sagt giver det for mig, lige de sidste par ord med.
  Applikationen jeg bruger som understøtter tweet longer hedder Tweedle, er gratis og kan hentes i Google Play. 😉

 4. Hørt! Har været på twitter 4 gange siden 20 Sep. 2012:-)

 5. Jan Elmar Sørensen permalink

  Hos mig er Twitter stortset dødt. Bruger nu i langt højere grad Google+.

  Men som Morten og Ole er inde på, så er det fint lige at gå derind for at se, om der er skrevet nogle gode blogindlæg etc. Det er egentlig også den eneste grund til, at jeg logger ind på Twitter en sjældent gang.

 6. Enig!

  Jeg bruger slet ikke Twitter ligeså meget som jeg har gjort tidligere.

  Tror min fordeling i dag ser ca. sådan her ud:
  25% Twitter
  25% Facebook
  25% Instagram
  25% G+

  Nå dagen er omme handler del vel om at finde ud af hvad man vil ha’ ud af det enkelte medie. Altså om man vil netværke/arbejde/læse/lære/sælge.

  Selve vidensdelingen har selvfølgelig høj kurs, idet vi alle bruger medierne professionelt og der må man erkende at G+ fungere meget bedre!

 7. Jeg har nu aldrig brugt Twitter særligt meget. Har aldrig helt kunne forstå det, og egentlig mest betragtet det som et amerikansk fenomen.
  Indtil videre har jeg udelukkende brugt Facebook, men efter at have læst dit indlæg, vil jeg helt sikkert give Google+ en chance.

 8. Sådan er det vel nok med det hele… Hype i dag, yt i morgen. Om kort tid er google+ sikkert afløst af noget helt andet 🙂

 9. Du kommer meget godt omkring de væsentligste ting vedr. Twitter, og det er vel også derfor, at dette medium endnu (hvis nogensinde) ikke er slået igennem på det danske marked. Det skaber langt mere værdi at være på de øvrige sociale medier, men dog bliver det spændende at se Facebook´s nye design her efter d. 2 juni, hvor de skruer endnu mere op for reklamen knappen :/

Tilføj en kommentar

Jeg sender kun sjældent en mail med tips og tricks, som jeg ikke deler på bloggen.