Skip to content

Sådan fik jeg mit eget linkkatalog med HubDir

Skrevet af Dennis Kjærgaard
08/07-2010
Henvisninger - Gratis link til danske hjemmesider

Jeg ville ikke være den eneste, som ikke havde et linkkatalog, så derfor har jeg også startet mit eget danske linkkatalog.

Da jeg ikke selv kan finde ud af at kode et linkkatalog, har jeg benyttet mig at et script, som Rune Risom var så venlig at lade mig teste HubDir, inden at det skulle lanceres. Det var super let at installere og oprette linkkataloget, så jeg var hurtig i gang.

En af de ting, som var mest tidskrævende for mig, var at oprette de over 300 kategorier i linkkataloget. Måden jeg valgte at gøre dette på, var at finde det linkkatalog som havde den bedste struktur, og det mente jeg at danskelinks.dk havde. Derfor opbyggede jeg mit link katalog efter samme struktur med mine egne beskrivelser, men blev kontakt at Claus, som står bag danskelinks.dk.

Claus fortalte at han havde brugt 5 år på at opbygge den struktur ud fra de mange tilmelding, og han derfor ikke kunne acceptere jeg mere eller mindre kopierede det. Han fortalte desuden at jeg ikke var den eneste, som havde gjort det, men tog faktisk det hele meget pænt.

Jeg respekterede selvfølgelig Claus´s mening og det arbejde, som han havde lagt bag. Derfor valgte jeg den løsning, som han også havde tilbudt de andre, nemlig at beholde strukturen mod at linke til danskelinks.dk. Derfor finder du på forsiden af mit linkkatalog et tydligt link til Claus tilgengæld. Så husk at lave din egen struktur, hvis du også vil have dit eget linkkatalog.

Alle links som bliver tilmeldt gennemgår jeg manuelt og tjekker for eventuelle dublicate content problemer. Hvis jeg ikke finder den tilmeldte tekst unik nok, så afviser jeg den med det samme, for at skabe et linkkatalog af god kvalitet (masser af UNIK indhold). Jeg linkbuilder selv løbende til selve linkkataloget, så sitet og folks links får mere værdi i Google´s søgeresultater. På den måde skulle jeg gerne få et godt linkkatalog med tiden, og du må selvfølgelig hjælpe mig ved at linke til min side med denne url: http://www.henvisninger.dk/submit og ankertekst: Tilføj link

Det er ca. halvanden uge siden, at jeg lancerede linkkataloget, og sitet har haft 653 besøg og der er 177 godkendte links, hvilket jeg er helt tilfreds med. Tallene daler nok i takt med nyheden, men med løbende arbejde på linkkataloget, skal det nok blive velbesøgt med tiden.

Jeg håber at du tilføjer dine egne links, og at du evt. kan bruge mine erfaringer, hvis du selv overvejer at lave dit eget linkkatalog 🙂

Tilføj link eller køb selv Hubdir og start dig eget linkkatalog.

GD Star Rating
loading...
Sådan fik jeg mit eget linkkatalog med HubDir, 5.0 out of 5 based on 2 ratings


Del med dem du kender:22 har allerede kommenteret dette indlæg
 1. Hej Dennis,

  Hubdir ligner umiddelbart et rigtig fedt script. (Set udefra).

  Du skriver, at du har 177 godkendte links. Vil du dele, hvor mange du har måttet sige nej tak til?
  Min erfaring fra at have et lille linkkatalog er nemlig, at det nogle gange er op mod halvdelen, man må sige nej tak til, fordi folk blot genbruger en eller anden stump tekst fra deres egen hjemmeside.

 2. Hej Frank

  Jeg vil gerne dele tallene med jer. Der har faktisk kun været ganske få afvisninger, jeg tror der har været omkring 15-20 afvisninger. Det lave tal tror jeg skyldes, at de fleste tilmeldinger er kommet fra amino, hvor du jo selv har været med til at lære brugerne, at teksterne skal være unikke for at have mest værdi. Desuden har jeg også fået en del tilmeldinger fra folk i mit netværk, som løbende laver linkbuilding, og derfor ved hvordan det gøres korrekt.

  Hvis jeg smider en link på sol debat, så kommer kvaliteten nok også til at se anderledes ud 🙂 Så det er nok et spørgsmål om hvor trafikken kommer fra? Jeg går ud fra at din primære trafikkilde er google? 😉

 3. John Bakken permalink

  Hej Dennis

  Fint linkkatalog! – Jeg har da også selv tilføjet mit link 😉

  Men hvad får du egentlig ud af et linkkatalog? Det kan da ikke være mange kroner det kaster af sig via Adsense?

 4. Hej John

  Det giver da kassen med Adsense 😉

  Jeg har startet det for sjovt som alt andet, og derfor forsøger jeg at lave penge på det. Men ved at have linkkataloget, kan jeg følge lidt med i hvad der bliver linkbuildet til og hvordan. Det er interessant viden, som jeg selv kan bruge i mine egne projekter.

  Jeg forsøger at lave et linkkatalog af god kvalitet, så jeg kan bruge det til min egen linkbuilding. Jeg har jo den fordel at kan fremhæve alle mine egne links, og så kaster det jo også lidt lommepenge af sig undervejs 🙂

  En af grundene til at jeg har startet det, er også ideen om at andre skaber indhold på ens site, det gider jeg ikke rigtig at lave selv. Så det her er bare en af flere måder at få autogenereret indhold på, som jeg tester for tiden. Du har sikkert læst om Topic Storm, som jeg tester på et andet site.

  Tak for at du tilmeldte dit link 🙂

 5. John Bakken permalink

  Tak for svaret! – Og velbekomme 😉

 6. Morten permalink

  Super guide, som kan hjælpe andre i samme situation…
  Jeg mener dog stadigvæk, at du skal forsøge at gøre dit katalog unikt på en eller anden smart måde, så det evt ik mister værdien løbende, som Google begynder at se ned på linkkataloger.

  Artikler, blogs, gæstebloggere eller andet kunne være en mulighed…

 7. Jimmi permalink

  Hej Dennis

  Syntes det er et rigtigt flot site du har lavet og jeg har også selv prøvet.
  Men er ikke dygtig nok og har måtte droppe det.
  Jeg har lige oploadet det jeg har lavet indtil videre, men det er faldet total sammen.
  Hvad skal du evt have for at lave sådan et site for mig, udover dette har jeg masser af ideer til hvordan man udover disse link kan tjene rigtig gode penge, som vi måske kunne udvikle sammen

 8. Hej Jimmi

  Jeg kan heller ikke selv lave sådan et site. Mit linkkatalog er lavet på et script af Rune, som jeg beskriver. Den kan snart købes på Hubdir.com, så du har slet ikke brug for min hjælp 🙂

  Jeg er altid åben for et nyt samarbejde, så send mig en mail, hvis du har nogle gode forslag 🙂

 9. Hej igen,

  Jeg skal være ganske ærlig og sige, at jeg end ikke har opsat Analytics på mit katalog. Og jeg tvivler meget stærkt på, at der kommer ret mange fra Google, for jeg har ikke brugt mange minutter på at tænke SEO på det katalog. :o)
  Jeg tror egentligt, at mine kilder til tilmeldinger primært er Amino og de her mange lister over linkkataloger, der findes derude.

 10. Bør netop du ikke tænke SEO med ind i et linkkatalog Frank 😉 Det gør jeg, så mine egne og brugernes links kan få mere værdi og sitet flere besøgende. Jeg godkender alle links manuelt og laver linkbuilding til selve kataloget.

  Derfor er mit katalog ikke bare et i mængden 😉

 11. Så har jeg tilføjet mine links!
  Det kunne være rigtig interessant at høre hvor meget du tjener på dine adsense reklamer på siden på et tidspunkt!

 12. Hej Mikael

  Tak for dine tilmeldinger, jeg har netop godkendt dem 🙂

  Mht. hvor meget jeg tjener på adsense, så er det meget lidt for denne side. Det er jo en helt ny side, og derfor er der ikke mange besøgende endnu. Jeg har heller ikke lavet siden for at tjene penge på adsense, det findes der mere effiktive måder at gøre på. F.eks. TKA

 13. Camilla permalink

  Vi har også overvejet at lavet et linkkatalog, men vil ikke kaste penge efter det. Er der et sted man kan finde et gratis katalog thema til wordpress?

 14. Hej Camilla

  Ja der findes nogle gratis plugins, som du kan bruge til at lave et linkkatalog. Jeg har dog ikke selv lavet mit i wordpress men på et HubDir script, som er lavet af en bekendt.

  Hvis du har tiden til det, så kan du sagtens lave det i wordpress selv. Jeg skal selv i gang med at lave en artikeldatabase i den nærmeste fremtid, det kunne du også selv overveje i stedet for et linkkatalog.

 15. Så er HubDir.com officielt lanceret. Skulle andre have lyst, så kan man købe en licens til at drive et katalog som Dennis’.

 16. Er der slet ikke mulighed for at sætte ankertekst på links?

  Rigtig flot design i øvrigt 🙂

 17. Det er Rune der skal have ros for designet 🙂

  Mht. ankertekst vil jeg gerne have det rettet til at være titlen, da det giver mest værdi dem, som tilmelder deres sider.
  Jeg kan ikke selv finde ud af at gøre det, men regner med at få det rettet snarest 🙂

 18. Linkdir.dk permalink

  Så fik jeg også testet Runes script, har gjort mere eller mindre det samme som dig, blot tilføjet lidt ekstra kategorier fjernet lidt osv. Men mere eller mindre en kopi, undskyld. Hvis det et stort problem så giver jeg også gerne dig et link 😉

  Mit største problem er sådan set at blive optaget på linkataloger.dk hvilket jeg tror er noget af det vigtigste til at få mange tilmeldinger her i starten.

  En adwords kampagne på “tilføj link” giver ikke meget det er helt sikkert.

  Nu er jeg bare i gang med at skaffe indgående links, hvilket næsten er det hårdeste arbejde.

  vi kan jo håbe på at når google ser den samme link struktur som på danskelinks.dk, på alle mulige andre kataloger, at så ser google dette som måden defacto at categorisere websites på 🙂

 19. Hej Linkdir.dk ???

  Tillykke med dit nye katalog, men med hensyn til linkkategorier, så bør du nok lige høre dankselinks.dk om det er ok, eller han gerne vil have et link.

  Det er jo Rune som har linkkataloger.dk, så du kan jo høre ham om han kan godkende din tilmelding.

  Adwords kunne jeg ikke selv finde på at benytte til mit linkkatalog, sørg i stedet for at skaffe links og især fra lister over steder at tilmelde links.

  Det du nævner med at google skulle se denne linkstruktur for måden at kategorisere hjemmesider på, tror jeg ikke holder en meter 🙂

 20. Tillykke med det nye link katalog, hvis det er du opretter flere må du meget gerne skrive en mail til mig om det.
  Jeg har lavet en liste med seo venlige link kataloger her.http://www.webiq.dk/SeoVenligeLinkKataloger.aspx

  @Linkdir.dk, problemet med linkkataloger.dk er at de giver mere arbejde end godkendte links.!
  Så personligt synes jeg ikke det er nogen fordel tværtimod.!

  Jeg har skrevet noget in det her.
  http://www.linkdatabase.dk/blog/post/Linkbuilding-pa-den-rigtige-made-del-3-%28double-content%29.aspx

 21. Tak Jimmy

  Jeg får nok ikke skrevet en mail, men hvis der kommer flere, så hører du helt sikkert om det på bloggen 🙂

 22. Sune permalink

  Fedt du har fået dit eget link katalog. Håber jeg bliver godkendt 🙂

Tilføj en kommentar

Jeg sender kun sjældent en mail med tips og tricks, som jeg ikke deler på bloggen.