Skip to content

Drømmer du om en anden livsstil

Skrevet af Dennis Kjærgaard
09/11-2011
Freelance tekstforfatter bonus

Du kan blive hvad du vil

Selv har jeg være så heldig, at jeg under hele min opvækst har fået at vide, at jeg kunne blive lige, hvad jeg havde lyst til. Men jeg fik også at vide, at det ikke kom af sig selv, men at jeg skulle yde en langsigtet indsats for at nå i mål.

Det blev nærmest til en frygt for at vælge, hvilken retning, som jeg skulle vælge. For hvad nu hvis jeg valgte forkert? Så havde jeg måske spildt adskillige år på noget, som jeg ikke havde lyst til at lave alligevel. Det afholdte mig bl.a. fra at gå i gang med en lang uddannelse. For selv om mange sagde, at det jo var godt at have en uddannelse af falde tilbage på, så var det slet ikke en mulighed i mit hoved.

Jeg havde absolut ingen planer om at falde tilbage og lave noget, som jeg ikke brød mig om. Jeg havde jo en tro på, at jeg kunne blive lige, hvad jeg ville. Jeg skulle bare lige finde ud af hvad!

Ventede på den “gode” ide

Siden jeg var barn har jeg været overbevist om, at jeg skulle være selvstændig. Det føltes som et naturligt valg, da begge mine forældre er selvstændige. Men jeg kunne bare ikke finde ud af, hvilken type virksomhed, som jeg skulle starte. Jeg gik derfor i mange år og ventede på at jeg fik den helt rigtige idé, så jeg kunne starte et stort succesfuld firma og vigtigst af alt…tjene mange penge!

Pengene havde i mange år været min største motivation til at starte firma. Men på en rejse til Thailand med min kæreste, havde jeg medbragt en bog, som mange havde rost til skyerne. Den hed The 4-Hour Work Week, og jeg slugte hvert et ord i mig i løbet af de næste dage. Den blev en øjenåbner for mig!

Nye drømme

Det budskab som jeg bed mest mærke i var, at bogen opfordrede én til at tænke – “Hvordan vil du leve dit liv, hvis alt var muligt” – det var jo ikke en ny tanke for mig, men her var penge ikke et issue. Det fik mig til at tænke i helt nye baner og i stedet tænke over, hvordan vil jeg gerne have min hverdag til at se ud.

Hvor jeg før gik og drømte om at tjene mange penge, så jeg kunne udleve alle de ting, som jeg havde lyst. Så begyndte jeg nu at tænke over, hvad jeg ville gøre, hvis jeg slet ikke skulle bekymre mig over penge, men i stedet fokusere på hvilken livsstil, som jeg kunne tænke mig.

Det som jeg kom frem til var, at jeg ville flytte til Thailand og bo sammen med min kæreste. Vi elsker nemlig begge landet pga. vejret, kulturen, thai’erne, maden og et hav af andre grunde. Jeg ville ikke være tvungen til at skulle arbejde, men i stedet have tid til at være spontan og rejse rundt og opleve nye steder – Jeg havde nu fået en ny drøm!

Hvad kræver det at udleve drømmen

Nu vidste jeg præcis, hvad jeg/vi drømte om, og det hele blev meget mere håndgribeligt. Jeg undersøgte derfor, hvad det vil kræve for at vi kunne udleve præcis det, som vi drømte om. Til min store overraskelse, så krævede det selv ikke så meget, som jeg umiddelbart havde forstilt mig. For 10.000 kr. om måneden kunne vi leve den livsstil i Thailand, som vi drømte om.

For vores vedkommende ville det tage 2 år at tilbagebetale den gæld vi havde, og for at få skabt en mere eller mindre passiv indtægt, som vi kan leve af i Thailand med minimal arbejdsindsats. De 2 år er nu gået, og d. 15 januar flytter vi til Thailand og udlever den drøm, som vi så meget glæder os til at udleve.

Min nye livsstil er nok for afslappet til mange af jer andre, så jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre, hvilken livsstil i selv drømmer om eller måske allerede har?

 

 

GD Star Rating
loading...
Drømmer du om en anden livsstil, 3.7 out of 5 based on 3 ratings


Del med dem du kender:27 har allerede kommenteret dette indlæg
 1. Herlig læsning og meget genkendeligt for mig. Jeg tror, du vil elske min nye bog, der kommer inden december. Den rammer lige ned i det, du skriver om 😉

 2. Erik Hamre permalink

  Jeg har også haft drømmen om Thailandske tropeøer og en strandbar:-)
  Det har jeg så prøvet light versionen af, men nu vil jeg helst bygge noget op som kan bygge broer mellem mennesker, kulturer og lande og gerne teknologisk noget der kan bidrage med positivt til verden. Det går det nok nogle år med at finde ud af!

 3. @Thomas Vi er jo som regel enige, og det sker ellers sjældent 😉 Hvad er det for en slags bog, som du udgiver? Jeg glæder mig til at læse den i hængekøjen.

  @Erik Jeg kan sagtens følge dit behov for at “give noget til verden”. Jeg mener, at der er mange måder og gøre det på, og jeg føler selv, at jeg har masser af give, selvom om jeg fysisk opholder mig på en tropisk strand i Thailand. Det er jo der internettet er så fantastisk! Jeg tror også, at jeg kan bidrage med til de lokale thai’er, ligesom de også kan til mig. Jeg tror bare at det er vigtig at man selv er “oven på”, for at man kan give til andre. Hvis man bare åbner øjnene, så er der masser af personer omkring en, som kunne bruge noget hjælp og støtte.

  Koh Chang tror jeg bliver for afslappet for mig i længden, det er bare den drøm som jeg har nu – Når jeg har udlevet den om et par år, så har jeg sikkert fået en ny! 🙂

 4. Erik Hamre permalink

  Det har du helt ret i Dennis! *highfive*

 5. Rigtig godt indlæg Dennis. Personligt skal jeg bare have små 50k mere pr. måned for at komme et skridt videre mod det større mål.

  Men derudover så håber jeg aldrig at jeg holder op med at stræbe efter “mere” (på alle plan). MEN jeg nyder skam allerede hvad jeg har og det kommer ikke til at ændre sig.

 6. Det er er påfaldende er hvordan folk ikke gør det samme som deres prioriteringer. Jeg hører tit folk sige at deres familie / børn er det vigtigste i deres liv, kun for at gå tidligt på arbejde og komme hjem 5 minutter før sengetid.

  Det er nok alt for svært og skræmmende for folk at turde drømme, og ikke mindst handle. 9til5 er bare lettere, så ved de hvad de har.

 7. Super nice indlæg – jeg kan selv virkelig relatere til “du kan blive hvad du vil” fænomenet med derfor “ikke at kunne vælge” en uddannelse. Nu er det snart 3 år siden jeg tog fra Danmarks om backpacker og endte med at tage beslutningen om at blive i Sydamerika, og på trods af at tanken om at vende tilbage til Danmark for at få en uddannelse ligger i baghovedet, synes jeg bare det er uoverskueligt at skulle blive “hjemme” i Danmark i 4-5 år for at få en eller anden titel. Når jeg tænker på hvor meget jeg har lært over de sidste 3 år og hvor stærkt udviklingen går (specielt når vi snakker internettet) har jeg bare svært ved at finde tålmodigheden til at bruge så mange år på en uddannelse.

  Derudover synes jeg det er en skam der ikke er flere, som ihvertfald taget et års tid eller to i udlandet – specielt hos kulturer der er meget forskellige fra ens egen. Det giver altså et andet perspektiv på livet, og der er mange ting man lærer som man ellers tager for givet i det ganske danske land.

 8. Super indlæg – og respekt for at du har overvejet hvordan du vil have din hverdag til at være fremfor blot at forsøge at tjene kassen.

  Nogen ide om hvad drømmen bliver når/hvis Koh Chang bliver for afslappende?

 9. Spændende indlæg, som mest af alt kan besvares med nedenstående ordsprog!

  De fleste mennesker tilbringer hele deres liv med at gå i seng, når de ikke er trætte, og stå op, når de er det.

 10. Den må du have med i hængekøjen så, Dennis! Du kan få en lille teaser på http://www.virkelighedenerklog.dk – især hvis du klikker og læser Soulaima Gouranis forord til bogen.

 11. @Mikael Tak! Ja, du har jo dyre drømme, men du er jo godt på vej 🙂 Vi vil nok altid stræbe efter mere….eller nye udfordringer.

  @Jens Du har helt ret Jens. Mange snakker og snakker om ting de gerne vil med deres liv, men de gør ikke noget ved det. Det er meget lettere at vælge den sikre vej, og have lidt ondt af sig selv! Dermed ikke sagt at vi alle skal drømme om det samme og flytte til en tropisk ø, men hvis man har en drøm, så gør noget ved det selv! Action speaks louder then words 🙂

  @Christian Tak skal du have. Du har ret i at alle danskere burde have et år eller to i udlandet. Når man kommer hjem fra sådan en tur, så har man et helt nyt syn på Danmark og sit priviligerede liv! Super fedt at du selv kom afsted til Sydamerika, og ja hvorfor tage tilbage i 3-4 år for at uddanne dig. Det er jo også muligt at uddanne sig over internettet. Selv føler jeg, at jeg hele tiden er under selvuddannelse. Når der er nyt, som jeg har brug for at lære, så opsøger jeg selv informationen eller personerne som kan hjælpe. Jeg læser de bøger, som jeg selv finder interessante og deltager i webinar, foredrag, netværksmøder osv.

  Held og lykke med dit Sydamerikanske eventyr 🙂

  @Mads Tak! Hvad drømmen bliver efter Koh Chang er svært at sige nu. Det kommer meget an på, hvad vi føler til den tid. Men skulle jeg komme med et bud, så ville det være Filippinerne eller Bali. Begge steder har jeg kun hørt godt om og det er gode steder for mig at have min online business. Men der er en masse steder i verden, som vi vil rejse ud og se, imens vi har base på i Thailand. Mon ikke vi kommer forbi et nyt sted, som vi forelsker os i, som vi gjorde med Koh Chang? 🙂

  @Morten Tak! og det ordsprog rammer meget godt 😉

  @Thomas Det er ikke meget der bliver afsløret om den bog 😉 Men den lyder lovende, og jeg er sikker på at du har noget på hjertet i den!

 12. God indlæg Dennis.

  Jeg tror, at der er alt for mange, som går og venter på den store chance, istedet for selv at atge action. Det er en skam, da der helt sikkert er mange, som forpasser deres chance og aldrig får gjort noget ved det.

  Måske man skulle læse 4 Hour Work Week – mange anbefaler den.

  Og Koh Chang er et fantastisk sted. Tager selv afsted dertil på lørdag og er væk i 2 uger. Det bliver skønt 🙂

 13. @Bo Lyhne
  Læs 4 Hour Work Week, om end ikke for at få noget god underholdning.

  Jeg “lever drømmen” pt. i Thailand med min kæreste. Der mangler dog en form for struktur og andre “normale” mennesker at omgås som man har i Danmark.

  Næste eventyr efter lidt tid tilbage i Danmark står på USA som jeg simpelthen elsker (Las Vegas og La Jolla har været besøgt 6-7 gange).

 14. @Bo Tak – Ja få den bog læst, for den formår at få en til at tænke i andre baner. Jeg håber du er ankommet godt på Koh Chang i dag, nyd øen og de næste 14 dage 🙂

  @Phillip Super fedt at du vil prøve USA. Umildbart er det ikke lige mig, men jeg glæder mig dog til at opleve landet, for det har jeg stadig tilgode! Jeg håber at vi når at mødes i Thailand inden du smutter 🙂

 15. Kim permalink

  Dejlig motiverende indlæg Dennis. Jeg har ikke selv læst 4 Hour Work Week, men hørt meget om den, så måske jeg skulle få investeret i bogen og komme igang med at læse 🙂

 16. Så er jeg godt landet på Koh Chang, computeren er koblet til og jeg er klar til afslapning – Vejret er godt, temperaturen høj, stemningen fantastisk, folket venligt og drinksene er billige – hvad mere kan man forlange?

  Må se at få læst den bog, så det ikke kun er 14 dage ad gange jeg kan leve livet på denne måde 🙂

 17. @Kim Jeg håber at du selv kan finde noget inspiration i bogen. Det har mange andre i hvert fald inkl. mig selv.

  @Bo Fedt – Man kan ikke andet end at føle sig hjemme og få lyst til at blive der 🙂 Nyd ferien, jeg ville så meget ønske at det var mig, som var der nu!

 18. Kristian Primdal permalink

  Fedt indlæg og jeg er klar over hvor meget du glæder dig, for jeg er jo selv i samme situation. Dog starter jeg lige med at rejse med norden først 😉

  Håber at I kommer til at nyde det deroppe, og glæder mig rigtig meget til at se blog indlæg fra Thailand, og hvordan livet for jer bliver der.

 19. ann-c permalink

  sådan.. håber din drøm bliver din virkelighed –

 20. Rigtig fedt indlæg. – Du får jo en til at tænke over nogle ting. – Jeg er dog selv rigtig tilfreds med min livsstil, men man kan jo hele tiden udvikle sig og få lyst til noget nyt.

 21. @Kristian Tak, jeg glæder mig til at høre, hvor det kommer til at gå for dig selv.

  @Ann-c Det gør den!…om 35 dage for at være helt præcis 😉

  @Sebastian Tak, det vigtigste er også at du er tilfreds med din livsstil. Men som du siger, så kan man altid blive inspireret og få nye mål. Det værste er folk, som ikke er tilfreds med deres livsstil, men ikke selv gør noget for at ændre den!

 22. Sander permalink

  Hej Dennis!

  Det er super fedt det du gør! Jeg ser virkelig frem til at læse om Thailand og “dit nye liv” når i engang er faldet godt til dernede.

  Det er selv en drøm jeg selv vil føre ud i levet, og jeg arbejder pt. hårdt på at få det til at lykkes.

  Jeg undrer mig dog lige over en ting. Er det muligt for jer begge to at leve ordentligt i Thailand for kun 10.000 kr. om måneden, samlet? Det lyder jo helt vildt.

  Og hvordan kommer det til at fungere med dine eventuelle affiliate sider, og hvad du nu har? Bliver de penge stadig sat ind på en dansk bank konto, og så bruger du bare dit kreditkort i Thailand, eller hvordan kommer alt det til at fungere? 🙂

  Er simpelthen så nysgerrig 🙂

  Bedste hilsner,
  Sander Grønlund 🙂

 23. Hej Sander

  10.000 kr. er nok for nogle og for lidt for andre. Det afhænger 100% af den livsstil, som du vil leve. En ufaglært thai tjener ca. 1300 kr. om måneden og kan sagtens leve for de penge i Thailand. Det er dog lige i underkanten for os 😉

  Senere fortæller jeg nok om alt det praktiske mht at flytte derned. Det ligger ikke helt fast hvordan jeg gør med affiliate endnu, så indtil videre fortsætter det, som det altid har gjort.

  Held og lykke med dine egne planer om at flytte!

 24. Hej Dennis

  Jeg kan kun tilskrive mig det du fortæller. Jeg har også altid fået fortalt at jeg kunne blive hvad jeg ville. Men at man ikke kom sovende til det. Jeg har også altid vidst min selvstændighed lyste ud af mig som en 60 watts pære. Jeg har prøvet mange forskellige ting igennem livet, mange forskellige jobs. Jeg er så heldig i dag at arbejde inden for online markedsføring, og ville i dag ikke vælge om.

  Jeg har sideløbende så mit eget firma, hvor jeg tjener lidt hidst og her. Mit største projekt er klart mit låne site, hvor mine brugere forhåbenligt vil låne penge.

  Jeg glæder mig til dit næste indlæg, har tilmed tilmeldt mig dit nyhedsbrev 🙂

 25. Hej Michael

  Super at du selv kan relatere til det og har fundet din rette “hylde”.

  Tak fordi du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Jeg har endnu ikke sendt nogle, men du kan være sikker på, at når jeg gør det, så er det fordi, jeg har noget godt at dele 🙂

 26. Erik permalink

  Hej Dennis,

  Super fedt at du tager chancen og prøver at bo i Thailand i en længere periode. Jeg er selv lige flyttet til Bangkok for at prøve noget andet end Danmark, og indtil videre har jeg ikke fortrudt det et øjeblik. (mht. budgettet på 10t per måned, skal I nok forberede jer på, at især den første måned koster lidt mere, indtil I kommer ind i rytmen;-))
  Koh Chang er en super fed ø især strandende omkring Klong Prao og Kai Bai har en helt speciel charme, har I fundet et sted at bo endnu, eller venter I til I kommer derned?

  PS. husk på at reglerne omkring arbejde for udlændinge i Thailand er meget strikse – og ikke helt klare når det kommer til online arbejde – jeg har forhørt mig hos hhv. ambassaden i København og konsulatet i Hvidesande. På konsulatet mente de ikke det var et problem at man arbejdede online, så længe det ikke var forbundet med Thailand. Ambassaden mente at online arbejde i Thailand, var at sidestille med alt andet arbejde og derfor ikke lovligt uden en arbejdstilladelse – principielt er det ikke en gang lovligt at tjekke sin arbejdsmail..

  Godt nytår og rigtig god fornøjelse i Thailand – I vil med garanti ikke fortryde det.

 27. Hej Erik, tak for dine mange tips.

  Vi glæder os rigtig meget, og jeg tvivler også på, at vi kommer til at fortryde det. 15 dage tilbage! 🙂

Tilføj en kommentar

Jeg sender kun sjældent en mail med tips og tricks, som jeg ikke deler på bloggen.