Skip to content

Dansk iværksætter om livet i Thailand

Skrevet af Dennis Kjærgaard
21/12-2011
Kristian Ole Rørbye i Thailand

Nu er der under en måned til at jeg flytter til Thailand! Derfor har jeg spurgt Kristian Ole Rørbye, om han villle skrive et gæsteindlæg om at flytte og drive virksomhed i Thailand. Kristian flyttede selv til Thailand for 3 år siden og driver i dag hans egen virksomhed fra Chiang Mai i Nordthailand.

Kristian har hjulpet mig UTROLIG meget med mine mange spørgsmål og problemstillinger i forbindelse med min egen flytning til Thailand. 1000 tak for hjælpen Kristian!

Herfra vil jeg overlade ordret til Kristian:

 

Gæsteindlæg af Kristian Ole Rørbye:

 

April 2009 var året, hvor jeg tog et af livets store udfordringer, hvilket var at flytte fra Danmark til Thailand. Jeg arbejdede på det tidspunkt for en IT-virksomhed og blev i den forbindelse tilbudt at komme ud til Deres afdeling i Thailand for at stå for deres SEO produktion.

Tidspunktet, hvor jeg blev tilbudt at rejse minimum 6 måneder om på den anden side af jordkloden, var helt perfekt. Jeg var lige kommet ud af et længere forhold og derfor stod uden et sted at bo samt en bil, der hurtigt kunne blive solgt. Så der var ikke ret meget der bandt mig til Danmark.

Efter mange tanker frem og tilbage, samtaler med familie og venner besluttede jeg mig for at sige “ja tak” til tilbudet om at tage til Thailand i min. 6 måneder og arbejde med SEO for firmaets danske kunder.

Hold da kæft det er varmt!

Dansk iværksætter i Thailand

Det var helt sikkert det første jeg tænkte, da jeg steg ud af flyveren for første gang i Nordthailand i April måned (som er en af de varmeste måneder i Thailand med dags temperaturer på op til 40 grader!). Det var faktisk også første gang, at jeg var i et “rigtigt varm land”, hvis man kan sige det sådan.

To af mine danske kollegaer hentede mig i lufthavnen, og jeg blev vist derhen, hvor jeg skulle bo. Jeg blev med det samme overvældet af de mange nye indtryk – varmen, duftene, måden folk talte på og meget meget andet!

Dagen efter skulle jeg starte med at arbejde, og de næste 8 måneder arbejdede jeg og tog på opdagelse i Thailand.

Iværksætteren ville stå på egne ben i Thailand

Der har altid været en iværksætter gemt i mig, og efter 8 måneder som lønmodtager i Thailand fik jeg blod på tanden og ville starte min egen lille forretning, hvor jeg kunne sælge SEO ydelser til danske virksomheder fra Thailand.

Leveomkostningerne her i Thailand er meget lavere end i Danmark, og har man ikke et banklån eller andre større faste udgifter, som man skal betale til hver måned i Danmark, ja så kommer man faktisk ret langt for 5.000-8.000 kr om måneden. For at illustrere dette lidt bedre lister jeg her nogle realistiske faste udgifter som man har, når man lever og bor i f.eks Nordthailand:

 • Lejlighed/hus: 1.000  kr. om måneden for almindelig studielejlighed om måneden, for 2.000 kan man bo i et lækkert hus (fuldt møbleret)
 • Forsikring: 1.000-1.500 kr. om året. Med i ens arbejdstilladelse er der almindelig offentlig sygesikring, men alligevel anbefaler jeg altid at man supplerer med f.eks en forsikring fra BUPA, så man er dækket lidt udover det den offentlige tilbyder (BUPA dækker også hvis man rejser til andre lande)
 • Transport: 300 kr. om måneden. For det beløb kan man leje en bike. Man kan også vælge at kører i taxa eller tuk-tuk, dette koster imellem 5-20 kr. pr. tur
 • Mad: 30 kr. om dagen. Det er utroligt billigt at købe mad i et af de mange gadekøkkener og en normal ret koster omkring 4-5 kr. (inkl. vand)

De lave leveomkostninger kombineret med en lav skatteprocent, betyder at jeg kan tilbyde mine kunder SEO ydelser til en ret fordelagtig pris uden yderligere at gå på kompromis med kvalitet etc.

Så efter en tur til Danmark, hvor jeg fik skrevet under på et par samarbejdsaftaler, tog jeg tilbage til Thailand for at starte min første Thailandske virksomhed, der skulle sælge SEO ydelser til danske virksomheder og samarbejdspartnere.

I starten var SEO ydelserne reduceret til linkbuilding og tekstforfatning, men det tog hurtigt om sig, og efter få måneder var det generel “full service SEO”, som vi leverede.

At starte en virksomhed i Thailand er nemt… så længe man ved hvad man gør!

Dansker i Thailand

Igennem mit netværk i Thailand kom jeg i kontakt med en thailandsk advokat, der kunne hjælpe mig med at åbne et Company Limited (læs: Co., Ltd.) firma for omkring 3.000 kr. Med i denne pris var også udgifterne til at få en arbejdstilladelse. (hvilket er et krav for at kunne udføre arbejde i kongeriget Thailand).

Sådan noget som skat og moms og andet papirarbejde, som der er i forbindelse med at drive en virksomhed, er der selvfølgelig også i Thailand. Her blev jeg dog positivt overrasket da det offentlige sendte 2 konsulenter ud til min virksomhedsadresse for at sætte mig ind i reglerne omkring skat, moms etc. Desværre kunne de ikke tale engelsk, så jeg blev nødt til at få bistand af min advokat.

Brug for ekstra arbejdskraft

I takt med at forretningen voksede fik jeg brug for nogle til at hjælpe mig med SEO arbejdet, og da det hele foregår på dansk, blev jeg nødt til at få noget dansk arbejdskraft ud og hjælpe til i firmaet.

Det er nemmere sagt end gjort…

Med et almindelig Co., Ltd. firma har man nemlig kun mulighed for at have én arbejdstilladelse (som tildeles Managing Director), og skal man have flere arbejdstilladelser udover denne, så kræver det at man kan stille 2 millioner baht til rådighed (eller vise at firmaet er det værd i værdier, kunder etc.). Dette var ikke realistisk i starten, hvor midlerne var begrænset.

BOI – The Board of Investment of Thailand … i love u

Udlændingen, der driver virksomhed i Thailand, har mulighed for at få tildelt et certifikat fra BOI (www.boi.go.th/). Det kræver dog, at man får en advokat til at hjælpe sig med ansøgningen samt lever op til de krav, som der nu engang er indenfor den branche/kategori, som ens virksomhed ligger indenfor.

De samlede udgifter for at få et BOI stablet på benene til min virksomhed løb i alt op på omkring 13.000 kr. – og det var alle pengene værd!

Fordi! Når man har dette certifikat, ja så har man mulighed for at få ubegrænset antal arbejdstilladelser (normalt antal er dog omkring 6-8 stk.) tildelt.

Det betyder at vi som virksomhed ikke skal kunne stille 2 millioner baht til rådighed, hver gang vi skal have en ny dansker ansat. I stedet skal vi blot betale salæret til advokaten, for at han får det formelle på plads (omkring 400-600 kr. pr. arbejdstilladelse).

To andre store fordele ved at have firmaet godkendt ved BOI er, at man istedet for et normalt 1 års visum får tildelt et specialt 2 års visum samt at man i de første 3 år er fritaget for at betale virksomhedsskat.
Afslutningsvist vil jeg komme med et par gode råd til dig, der sidder og overvejer at flytte til Thailand for at arbejde eller bo i en længere periode (husk på det er mine personlige råd ud fra de små 3 år jeg har boet her, så det er ikke lige frem MEGET erfarne råd):Overvejer du at flytte til Thailand for at arbejde eller bo i en længere periode?

 • Netværk er vigtigt! Vær sikker på at du kan få et godt netværk af mennesker, som du kan sammen med og udvikle dig og din forretning med.
 • Det er ikke sjovt at være på røven på den anden side af jorden – vær derfor godt klædt på, så du har midler til svære perioder rent økonomisk.
 • Accepter den fremmede kultur – der er mange små ting i hverdagen, der er meget anderledes end i Danmark. Vær forberedt på dette og “ret ind til højre”, når der er brug for det.
 • Overhold landets love og regler – Noget af det mest uhyggelig jeg kan komme i tanke om, er at ende i et thailandsk fængsel. Husk derfor at overholde de gængse regler.
 • Lær sproget – Jeg er desværre ikke selv mester i det thailandske sprog, men jeg forstår da en del, af det der bliver sagt og kan sige et par nyttige gloser. Jeg vil klart anbefale at man starter på noget thai undervisning hurtigst muligt, da jeg kan se, at det giver et meget sjovere ophold, når kommunikationsbarrieren bliver brudt.
Der er en masse andre ting man kan komme ind på, men ovenstående var det der lige faldt mig mest naturligt ind.
Til dig der overvejer eller drømmer om at bo i Thailand, så kan jeg kun sige:
    “Kom afsted!, du vil ikke fortryde det.” 🙂
GD Star Rating
loading...
Dansk iværksætter om livet i Thailand, 4.9 out of 5 based on 32 ratings


Del med dem du kender:77 har allerede kommenteret dette indlæg
 1. Tak for et godt indlæg – brugbart både til inspiration og motivation. Jeg har igennem rigtig mange år haft tanken om at flytte firmaet til Thailand. Har for nogen år tilbage været på en god lang tur igennem Thailand, Cambodia og Vietnam og blev smaskforelsket i både kulturene, klimaet, maden og hvor meget overskud de har som mennesker, på trods af ofte svære forhold. Tanken dengang gik med det samme også på at flytte der over permanent.

  Det kan godt være jeg hiver fat i jer to Dennis & Kristian, hvis jeg får overbevist mig selv om at det er der jeg flytter hen i fremtiden. Den nye regering er da i hvert fald med til at sætte lidt mere skub i denne tanke/process.

  Og alt held og lykke med turen derover Dennis !

 2. Tak Claus – Du er altid velkommen til at spørge mig til råds. Jeg havde selv været på bar bund, hvis Kristian og andre danskere i Thailand ikke havde hjulpet med svar på mine mange spørgsmål.

  Det bliver et stort økonomisk tab for Danmark, at regeringen får så mange driftige iværksættere til at flygte fra landet! Det synes jeg, at folk skulle tage med i deres overvejelser næste gang der skal stemmes!

 3. Super Dennis, ja det med at have et netværk og kunne spørge til råds er alfa omega. Var nok en af de ting der i 2006 holdte mig tilbage – usikkerheden om det var muligt at gøre helt alene. Skønt der er andre der prøver dette af, og især beskriver deres oplevelser med landet og systemet derovre.
  Jeg håber vi engang i fremtiden kan mødes i Thailand – om ikke andet vil jeg meget gerne kigge forbi hvis jeg er på rejse i området.

  Med så mange på overførselsindkomst i DK (de har den demokratiske magt og vil blot få mere de næste år), vil de næppe stemme på en retning der vil ramme dem selv direkte på pengepungen af det overflod af penge der læsses ud – alle i DK kræver jo have luksus. (Luksus må man sgu arbejde sig til i min verden, er ikke en selvfølgelighed). Men Danmark vil godt have alle er lige, uanset hvor meget de bidrager til fællesskabet. Så er det klart at dem der bidrager mest vil skride.
  Logik for os, men åbenbart ikke for alle.

 4. Hej Claus,

  Er glad for at du kan lide indlægget og spændende at læse, at du faktisk også overvejer at komme herud – det kunne være fedt!

  Det du nævner med, at folk herude har et kæmpe overskud i hverdagen havde jeg helt glemt at få med i indlægget – jeg kan kun give dig ret, det er virkelig også noget jeg sætter stor pris på. Hverdagen bliver bare meget mere rar, da stressfaktoren stort set ikke er tilstede.

 5. Super fint indlæg! Jeg elsker at læse om dem, der rent faktisk har taget springet til et helt nyt sted for virkeligt at prøve sig selv af. Jeg har kun stor respekt til overs for beslutningen!

  Jeg håber på en dag selv at rykke op med rod og prøve lykken i et andet land. Hvornår ved jeg ikke. Lige nu har jeg trods alt et jurastudie at lege med, men mon ikke det kan pauses et år eller to, hvis det endeligt skulle være?

  Jeg har lige et spørgsmål; hvordan er en gennemsnitlig dag for dig i Thailand?

 6. Super fedt blogindlæg, elsker at høre om andre iværksættere der springere ud i det og lever livet som de vil. Regner selv med at flytte til Australien engang.

 7. @Hlafdan tak 🙂 En gennemsnitlig dag… Rigtig godt spørgsmål, da det meget afhænger af hvor man står og hvilke forventninger man har til hverdagen. (men sådan vil det jo altid være). Mht. at drive forretning her, så prøver jeg så vidt muligt, at stå forholdsvis tidligt op hver morgen, ud og løbe, nyde solen, få noget at spise, starte med arbejdet, nyde solen, arbejde lidt mere, få noget god mad igen, nyde solen, arbejde færdig, ud og få noget god mad på restaurant, nyde “sommer aftenen” og så hjem i seng 🙂

 8. @Rasmus, jeg er glad for at du kan lide arbejdet og held og lykke med Australien, der gad jeg også godt hen “some day”!

 9. Super langt og nyttigt indlæg til det at starte virksomhed op hernede, som fra første øjekast ser meget besværligt ud.

  Bor selv i Thailand (Bangkok) og her er priserne langt anderledes end i Chiang Mai. Vores månedlige budget er lidt over 15.000 kr. og de bliver brugt hver måned.

  Har du nogle planer om at komme hjem på et tidspunkt eller er du hooked?

 10. Herligt at høre om mulighederne i Thailand – og at det faktisk er så rørende billigt. Vi tog så den anden vej og flyttede til Florida i 2009 – og det har vi ikke fortrudt et øjeblik. Nu har vi købt hus her, og vi regner ikke med at flytte herfra. Florida er “hjemme” for os – både på grund af klimaet, skatterne, menneskene og.. ja det hele sgu!

 11. @Philip Er glad for at du kan bruge det og ja, ved første øjekast ser det mere besværligt ud end det faktisk er (det med at starte virksomhed op herude).

  15.000 om om måneden i Bangkok! Så lever man da også et ret godt liv, ik?

  Og nej, jeg har ingen planer om at vende tilbage til Danmark igen, nu har jeg bygget min tilværelse op “herude hvor peberet gror” og jeg er faldet for landet generelt!

  @Thomas Ja, det er meget billigt her og det er helt sikkert en af de ting der virker rigtig godt for mig 🙂

  Florida lyder også drømme agtigt for mig og håber jeg en dag får mulighed for at komme “over there” 🙂

 12. Ja vi lever rigtig godt og spiser ude 95% af tiden og levestandard langt over Danmark med pool, privat stuepige, sikkerhedsvagter, fitnessrum og maintenance midt på Sukhumvit Soi 10.
  Thailand er absurd billigt i de fleste tilfælde, men nordpå er det i hvert fald 30% billigere for de fleste ting vil jeg påstå.

  Det er fandme dejligt at høre, nu har du også været der et godt stykke tid så er man kommet over hjemveen. Er du social med nogle hernede af andre danskere eller andet? Jeg spiller fodbold med Scandinavian Vikings engang om ugen (er hårdt at spille i 30 grader hehe).

 13. @Claus Du skal altid være velkommen til at kigge forbi, det ville kun være hyggeligt.

  @Halfdan Hvis du ikke har været ude af rejse i en længere periode, så vil jeg bestemt anbefale dig at komme afsted.

  @Rasmus Jeg har en del personlige venner som elsker Australien. Jeg har stadig selv til gode at opleve landet, og det glæder jeg mig til.

  @Philip For de penge lever du vist også godt. Jeg tvivler i hvertfald på at du mangler noget 😉

  @Thomas Så må det blive Florida eller Thailand vi mødes i, for vi regner heller ikke med at flytte hjem, og i virker til at være blevet rigtig glade for Florida.

 14. Sander Grønlund permalink

  Det er et super dejligt, fyldestgørende indlæg Kristian! Rigt på informationer, og svarer allerede på en håndfuld af de spørgsmål jeg vil have, om at flytte til Thailand.

  Jeg går selv med den drøm i maven, om at kunne flytte derud engang. Hvis det kan lade sig gøre for så lidt om måneden, så skal man jo bare have gang i en lille internetbaseret virksomhed, så kører det 🙂

 15. Super godt at læse om andre der har gode erfaringer med Thailand. Vi sidder selv i Bangkok det meste af året – og sjovt nok lige på gaden ved siden af Philip; Sukhumvit soi 12.

  Bangkok er en fantastisk by, men jeg kan høre på Kristians historie at vi også snart skal have besøgt Chiang Mai…

 16. @Sander, super godt at du kan bruge indlægget og du må endelig ikke holde dig tilbage, hvis der er yderligere spg. omkring at få udlevet din drøm.

  @Therese, det lyder spændende og pudsigt at i bor så tæt på hinanden i kæmpebyen Bangkok! Må ærligt indrømme at det først var 3 eller 4 gang jeg var i Bangkok, før jeg faktisk brød mig om at færdes i en kæmpe by som den jo er.

  Hvad laver du i Bangkok?

 17. @Kristian

  Jeg har et it-firma, hvor vi både laver konsulentarbejde for kunder hjemme i DK og ellers arbejder på vores eget produkt xiive.com. xiive er en social medie filtreringsservice, som vi i øjeblikket har i lukket beta, men håber vi kan lukke helt op for om et par måneder…. – og derudover blogger jeg om it på version2.dk

  Som sådan behøver jeg ikke sidde i Bangkok for noget af det, men jeg er vild med den by, så vi er der det meste af året :-).

 18. @Therese – det lyder spændende. Jeg behøver som sådan heller ikke at sidde her i Chiang Mai og udfører arbejdet, men jeg kan simpelthen ikke komme på et federe og dejligere sted at bo og arbejde fra 🙂

 19. Emil permalink

  Fedt blogindlæg som virkelig formår at sætte tingene i perspektiv. Respekt at du har modet til at gøre netop dette i et land som Thailand. Thumps up ! og held og lykke til dig Dennis med dit eventyr i Thailand 🙂 !

 20. Hej Emil,

  Rart at du kan lide mit indlæg 🙂

 21. Hej Kristian og Dennis,

  I er begge to seje, I følger drømmen og det skal I have ros for!

  Jeg kunne rigtig godt tænke mig at vide lidt mere om hverdagen, hvordan I bor osv. Jeg ved du, Dennis, ikke er taget afsted endnu, men det kunne være sjovt med et blogindlæg med billeder fra jeres bolig, hangout-places og lignende. Det er altid interessant at se:-)

  Jeg har også en drøm, og efterhånden lidt mere konkrete planer, om at flytte fra Danmark. Dog i en tidsbegrænset, men længere, periode til at starte med.

 22. Hej Nikolaj,

  Tak for de rosende ord, det varmer 🙂

  God idé med at lave et indlæg omkring hverdagen, det kunne være Dennis og jeg skulle lave et slags “kombi” indlæg (når han er kommet herud), hvor vi beskriver forskellen på at leve nordpå i en storby sammenlignet med at leve sydpå, på en øde ø.

  🙂

 23. Jeg er klar på et “kombi” indlæg, når jeg er kommet på plads dernede. Det bliver dog først i april, at vi regner med at langtidsleje en privat bungalow på Koh Chang, da vi opholder os på Koh Phangan i hele marts måned.

 24. Rigtigt godt indlæg og god inspiration, for dem, der drømmer om at komme ud i verden og slå sig ned. Er selv helt vild med Thailand, så måske det en dag går den vej 🙂

  Og Held og lykke med at flytte Dennis – det må snart være op over.

 25. Tak Bo – Ja nu er der kun 14 dage! Håber du selv kommer afsted engang 🙂

 26. @Dennis – super! Det kigger vi på engang i April 🙂

  @Bo – Tak er glad for du kan bruge indlægget.

 27. Jeg elsker at hører om Danskere som gør det godt ude i udlandet, rigtig godt gæsteindlæg Kristian.

  Det kan være vi støder på hinanden i Maj, der har vi i hvert fald planer om at komme en tur forbi Chiang Mai

 28. @Kristian – Er glad for at du synes om mit indlæg!
  Sig endelig til hvis du er på disse kanter, så kan vi lige mødes 🙂

 29. Jørgen Linnet permalink

  Måske der snart er basis for at alle os iværksættere der allerede bor, eller i hvert fald seriøst overvejer at bosætte os i Thailand, mødes hernede? Kunne sgu være ret cool :o)
  Jeg sidder pt i Ubon og arbejder med min kompagnon Glenn. Vores nye hus udenfor Pattaya er snart færdigt, så der påtænker jeg at bosætte mig inden længe.
  Hvor skal vi mødes? Måske på Koh Chang hvor Dennis og jeg skal mødes her sidst i Januar? ;o)
  Kom glad :o)

 30. @Jørgen – det lyder som en god idé, den er jeg med på!
  Ja, vi kunne mødes på Koh Chang, ved dig i Pattaya eller ved mig i Chiang Mai. Fly billetterne koster heldisvis ikke så meget, så jeg er klar på det meste 🙂

 31. Jeg er helt sikkert med på at vi danner et netværk af danske online folk i Thailand 🙂

  Netværksdelen kommer jeg virkelig til at savne, nu hvor jeg flytter. Så det kunne være super at danne et nyt i Thailand.

  Lad os arbejde videre med den ide 🙂

 32. Jørgen Linnet permalink

  Jeg er i Thailand pt og skal tilbage til DK d. 19/3, så er der nogen der i dette tidsrum har tid og lyst til at mødes, er jeg helt sikkert på.
  Jeg er som sagt i Ubon sammen med min danske kompagnon Glenn Meyer (ca. 1 uge endnu), hvorefter jeg tager til Pattaya i nogle få dage. Herefter går turen til Koh Chang hvor jeg bl.a. skal mødes med Dennis – måske med en uges stop på Koh Samet, inden da. Fra ca. d. 18/2 til 19/3, er jeg i Pattaya.
  Kunne vi få et netværk op at stå, der måske mødes 1 gang hvert kvartal eller pr halvår, kunne det være super ;o)

 33. @Jørgen – Jeg skal selv til Pattaya i næste uge (d. 20), har du et thainummer? Send det gerne lige til kontakt(a)seotext.dk så kan vi arrangere at mødes der.

 34. Jørgen Linnet permalink

  @Kristian: Er det kun d. 20/1 du er i Pattaya? Jeg er pt ikke helt sikker på at jeg når tilbage til Pattaya d. 20. Ved jeg nok først om et par dage, men skal nok lige holde dig opdateret. Min e-mail er: jl(a)jlinnet.dk

  De allerbedste hilsner fra Jørgen Linnet

 35. Lars Lang permalink

  Fantastisk at følje jer unge fighter her, og i skal ski være stolte af i turde tage springet og uden tvivl langt nemmere før stiftelse af famile m.v. er på tale, for når først man har denne fantastiske gave, har det også konsekvenser på andre områder – Kunsten er jo ikke at vælge, men mere hvad man skal fravælge 🙂
  Jeg har selv været aktiv i Thailand i over 6 år, og bliver hel “høj” af at læse om andres succes her.

 36. John Larsen permalink

  Jeg besluttede mig fra det ene sekund til det andet, fra at hade ideen om at skulle til Thailand, til allerede foran Don Mueang lufthavn, ventende på min transport videre, til at beslutte : HER vil jeg bo…

  Der gik yderligere et par år inden jeg tog springet, nu er det ikke 100% up to date priser fra Kristian, men ingen tvivl om at tingene ER billigere udenfor Bangkok, flytter man udenfor Sukhumvit så kan man nu også leve rimeligt hæderligt her…

  Jeg bruger omkring 6,500.- DKK om måneden som budget (men jeg har så også egen bil jeg tuller rundt i, jeg har en mindre serverpark her i huset som bruger noget strøm)…

  Jeg har ikke pool, men ville garanteret heller ikke anvende den, hvis den var her 😀 jeg har fitnesscenter lige rundt om hjørnet, og selv om det endnu ikke er hver dag, så anvender jeg det dog…

  Der florerer jo rigeligt med skrækhistorier på nettet om farang i Thailand, og derfor er det jo fedt at læse om andre der tager springet, med begge ben, og så rent faktisk “bare” lever her…

  Når folk i DK bliver jealoux på at jeg bor i Thailand, så fortæller jeg dem (sandheden) at jeg står op om morgenen, spiser morgenmad, begynder at arbejde, spiser frokost, arbejder videre, spiser aftensmad, arbejder videre, går i seng…

  De tror et eller andet sted at vi alle sammen sidder i strandkanten med en drink i den ene hånd og en letpåklædt i den anden… Så jeg synes at det er det rigtige signal at sende hjem, at generelt set er mit liv her, fuldstændigt lige så r**kedeligt som det var i Danmark, den største forskel er udeblivelsen af lyse nætter og is på bilruder…

  .

 37. Hej John,

  Godt at høre din historier også.

  Nej priserne er ikke 100% up to date, men de passer nu meget godt som en “tommelfinger regel” 🙂

 38. Finn permalink

  Jeg er en iværksætter med egen webshop, som nu i 3 år har boet fast i Bangkok Thailand. Jeg har et lagerhotel hjemme i Danmark til at tage sig af alt det fysiske, mens jeg har kontakten til kunderne og administrerer siden her fra Thailand. Da jeg ikke længere har bolig eller fysisk driftssted i Danmark, er min skattepligt i Danmark samtidig ophørt.

  Leveomkostningerne er forholdsvis lave, men bliver dog højere og højere hvert eneste år, da der er gang i inflationen og minimumslønningerne netop er blevet næsten fordoblet. Den nye Pheua Thai regering bruger også alt for mange penge de ikke har. Desuden er den Thailandske Baht blevet lidt for stærk de seneste år. Jeg har dog hørt forlydender om, at regeringen netop nu planlæggerent devaluering, for at hjælpe en lidt skrantende eksportindustr,i efter sidste års massive oversvømmelser, hvilket jo vil komme os med Dansk indtægt til gode.

  Jeg kan desuden opfordre alle til der vælger at bosætte sig i Thailand at have sygeforsikringen i orden. Jeg havde i første omgang fravalgt denne, fordi en god international sygeforsikring er temmelig dyr, men jeg fik sidste år en regning på næsten 25.000 DKK fra Thainakarin Hospital for en 4 dages indlæggelse, som endte med at de fjernede min blindtarm. Jeg vil aldrig med sikkerhed vide, om blindtarmen virkelig var problemet, eller om jeg blot blev rask af mig selv og kirurgen blot havde behov for at tjene lidt ekstra penge. Jeg havde dog været indlagt en måned tidligere med samme symptomer, så mon ikke den var god nok.

  Thai-mad er da både dejligt og billigt, men men bliver let træt af det i længden. Når man så får lyst til en ordentlig steak eller pizza, er priserne næsten som i Danmark. Det er også vigtigt at bo godt, da Thaierne ikke er særligt hensynsfulde naboer og ofte bor mange mennesker stuvet sammen på meget lidt plads.

 39. Dejligt med nogle gode råd Finn.

  Kan du anbefale en god international sygeforsikring? Vi bor delvist i DK, men er i Thailand/Vietnam længe nok af gangen til at vi også skal kigge på privat sygeforsikring.

 40. Hej Therese,

  Jeg kan klart anbefale at bruge BUPA som har nogle gode priser og dækker i alle lande, undtagen USA.

 41. Finn permalink

  @ Therese.

  Jeg kan også anbefale BUPA, som uden tvivl er gode, men jeg synes at de er alt for dyre. Da du delvist bor i Danmark og dermed sikkert har dansk sygesikring, er det måske mere en god international rejse-sygeforsikring du har brug for, da du jo ikke behøver at købe forsikring, for den tid hvor du opholder dig i Danmark. Da jeg boede i Danmark havde jeg en god og billig international rejse-sygeforsikring hos Tryg Forsikring, hvor jeg også havde min indboforsikring. Begrænsningen var at den ikke dækkede rejser af mere over 6 ugers varighed, hvilket passede fint til min situation.

  Har du derimod fast adresse i Thailand, kan jeg anbefale en virkelig god og billig sygeforsikring fra AA Insurance Brokers / Allianz, målrettet til expat´s bosiddende i Thailand og nogle andre asiatiske lande. Grunden til at den er meget billigere end alle andre syge-forsikringer, er at den ikke dækker planlagte indgreb foretaget i de dyre dele af verden, som USA, Canada og Europa. Men med det hospitalsvæsen de har i Thailand (Bangkok Hospital, Samitvej, Bumrungrad m.fl.) vil jeg da også langt foretrække at få foretaget planlagte indgreb her i Thailand, som jo er mit hjemland. Du kan eventuelt finde flere oplysninger om forsikringen på denne hjemmeside: http://www.aainsure.net/health.html

  Jeg kan desuden anbefale alle at følge med i hvad der foregår i Thailand, ved at tilmelde sig nyheder fra http://www.thaivisa.com som er langt det største expat forum i Thailand. Så får du en daglig email eller to, med links til de vigtigste nyheder. De har også en billig sms service, som jeg fandt det nyttigt at være tilmeldt under urolighederne og senere under oversvømmelserne i Thailand.

 42. Bendtsen permalink

  Tak for alt den information jeg går stadig og overvejer om jeg skal tage springet jeg har drevet virksomhed i Danmark i 12 år nu indenfor bygge brancen det er slet ikke min hensigt at bygge i Thailand men derimod at starte en virksomhed i form af en kæde som pr dags dato ik er set endnu i Thailand mit start kapital er på plads men det mere springet og alle de faldgrupper som jeg ikke kender endnu håber i kan hjælpe lidt på vej det jeg står og skal bruge er pt som start 3 butikslokaler på ca 30 m2 pr stk

 43. Hej Bendtsen,
  Hvorhenne i Thailand har du planer om at åbne det op?

 44. bendtsen permalink

  til at starte med der ville det blive i Phuket og der ville jeg ret hurtigt se om det var rentabelt
  men den type forretning jeg ville lave er ret nem at rykke rundt
  syntes det er super fedt at læse alle de tråde der bliver skrevet her —-jeg har sagt min lejlighed op nu og ja så nu kører bussen snart 🙂 det blir sgu spændene ku være jeg sku svinge et smut forbi koh chang jeg var der 2 gange sidste år der boede jeg hos en hollænder i nogen bungalower ganske udemærket og han var meget flink og rar ,hvis der er nogen der kender steder hvor det er billigt at bo bla i phuket og koh chang så skriv lige lidt 🙂

 45. Jørgen Linnet permalink

  Hej Bendtsen og eventuelt andre, der allerede bor og driver forretning fra Thailand, eller i hvert fald seriøst overvejer at bosætte sig i landet, så har vi en lille “eksklusiv” gruppe på Facebook, hvor vi hjælper hinanden med udfordringer omkring det at bo og drive forretning i Thailand.
  Du finder gruppen her: https://www.facebook.com/groups/thaibusinessnetwork/
  Du er velkommen :o)

  Dbh fra Jørgen

 46. Hej Bendtsen,
  Omkring etaplering m.v. i Phuket er du velkommen til at kontakte mig.
  Vi har et godt netværk hernede, således du måske undgår nogle dumme faldgrupper m.v.
  Omkring billig bolig er dette skam også muligt hernede, og du kan få noget lige fra 15.000 thb. pr. mdr. og så opefter.
  De bedste hilsner
  Lars Lang

 47. Emil Sørensen permalink

  Hej Dennis

  Jeg har lige et spørgsmål omkring “4 timers arbejdsuge” du siger der har ændret dit liv.

  Er det den skrevet af Timothy Ferriss? Fordi så skal jeg også have læst den, overvejer at flytte til thailand når min læretid er slut. (Arbejder i min fritid med min virksomhed)

 48. Hej Emil

  Ja det er den med Ferriss. Du kan finde den her hos saxo: http://denniskjaergaard.com/the-4-hour-work-week (affiliate link).

  Hvis jeg kun måtte anbefale 1 bog, så ville det være denne!

 49. Som en lille update til mit indlæg, kan jeg nu fortælle at jeg har fået mit 2 års visum. Det fik jeg sidst jeg var ude på immigration, da mit gamle 1 års visum skulle fornyes.

  Det er nice! 🙂

 50. Super fedt! Jeg står selv og skal afsted mod Thailand her om små 2 måneder for at starte et lille rejseselskab, der specialiserer sig i herreture til Thailand, hvor familien netop har købt hus. Dette huskøb udnytter jeg mig af og forsøger at gøre dette til min base.
  Jeg er i fuld gang med at oprette det danske ApS, som skal med i rejsegarantifonden osv., i Thailand skal der nok oprettes et Co. Ltd., men det har jeg et par måneder til at få styr på, til at starte med får jeg et non-immigrant visa herhjemmefra og en arbejdstilladelse, så jeg kan undersøge markedet i Thailand.

  Jeg glæder mig helt vildt til at prøve noget nyt, selvom det selvfølgelig også er lidt skræmmende at rykke om på den anden side af jorden, uden at kende en sjæl. Men jeg har sat mig så godt ind i tingene, som muligt herhjemmefra og hyrer en tolk når jeg kommer derned, til at hjælpe med forhandlinger og muligvis lære mig lidt Thai i processen.

  Men super fedt at høre at der er danskere der tør udleve sine drømme og jeg kommer snart og joiner jer!

 51. Peter Rasmussen permalink

  Hej Alle!
  Har læst en del af jeres i indlæg,med stor interesse,jeg driver selv en virksomhed her i dk,og har drevet den i 14 år,indenfor servicefaget,men har i længere tid forsøgt at sælge den,dog uden held,pga krisen her i Dk.Jeg har overvejet at prøve lykken i Thailand,og ville som jer også gerne starte virksomhed i landet,har dog et par ideer,som jeg synes kunne være spændende.Men er der ikke begrænsninger på hvilken type virksomhed man må starte i Thailand?synes jeg har hørt,at man ikke må ta et job,eller starte en virksomhed,som en thai kunne ha udført.Håber at høre fra nogen..Ellers ville jeg blot her i færste omgang sige tak for alle de nyttige og gode indlæg og skrivelser..Mange Hilsner fra Peter Rasmussen…

 52. martinlarsen permalink

  hej jeg går selv med tanker om at starte en virksomhed som rejse arrangør med hoved sæde i thailand men udbyde rejserne fra danmark.

  super fedt indlæg 🙂 og hvis du på nogen måde ville kunne hjælpe mig med regler i thailand, ville jeg sætte høj pris på det.

  //martin

 53. martinlarsen permalink

  hej peter jeg mener at du som virksomhed på eje 100 % det vil sige at der ingen begrænsninger er til gengæld må man vidst ikke eje mere ind 49 % i thailand som udlænding (privat)

 54. martinlarsen permalink

  kris fik lige læst din indlæg, jeg går med de samme tanker som dig, og har også igennem længere tid ville opstarte et rejseselskab. kan se at du vil lave aps i danmark også være tilmeldt rejse garanti fonden, jeg ville dog prøve at finde ud af om man kunne lave firmaet i thailand men udbyde rejserne fra danmark så man undgik at skulle betale til rejse garanti fonden, da det er meget dyrt. har du nogen erfaring med det ??

 55. John Larsen permalink

  Peter (og Martin Larsen)

  Jo der er i høj grad ting man ikke kan få arbejdstilladelse til i Thailand, her er en liste over beskæftigelser der ikke kan opnås arbejdstilladelse til at udføre :

  http://www.thailand.dk/forum/showthread.php?8160-Forbudt-arbejde-i-Thailand

  Der bliver fra en debattør skrevet at man godt kan nedsætte sig som taxivognmand, og det er rigtigt at mange af de omtalte job kan man godt som ejer/direktør ansætte folk til at udføre…

  En undtagelse herfor mener jeg at kunst er, specielt billedudskæring af buddha figure, der mener jeg at det kun er muligt for thailandske thailændere…

  .

 56. martinlarsen permalink

  til peter

  du kan godt eje nogen af de ting der er beskrevet der. du må bare ikke være ansat,
  i følge thailands selskabret, må du kun eje 49 %nogen tilfælde 39 %
  så du skal være sikker på at du har hyret en god advokat til at hjælpe dig igennem.

  endvidere skal du være enten co ltd eller boi certificeret det vil sige at som et CO LTD firma koster det ca. 3000 kr at oprette med en advokat og det giver dig også arbejds tilladelse dog kun med 1 års visum hvis du vil have en anden dansker ansat skal du stille 2 millioner bath som sikkerhed. derimod kan du få et BOI certifikat, det vil ksote ca. 13000 kr men er pengene værd da du så må have alle dem du vil dog siger man 6-8 ansatte men du kan få flere det vil. det gode her er at advokaten ca skal have 500-600 kr pr arbejdstilladelse som jo er små penge. også vil visum være et 2 årigt i stedet for 1 år.
  det sidste ved BOI er at dit selvskab vil slippe for at betale virksomheds skat de første 3 år.

 57. Jørgen Linnet permalink

  Til alle jer der overvejer at flytte til Thailand og drive business, eller som måske allerede gør det, så kan I, i denne Facebook gruppe: https://www.facebook.com/groups/thaibusinessnetwork/ også få gode råd til alle de udfordringer I uundgåeligt kommer til at møde hernede.
  Gruppens medlemmer bor mere eller mindre alle i Thailand og driver forretning hernede, så den kan I bruge som supplement til Dennis´blog :o)

 58. Er selv medlem af den gruppe som Jørgen Linnet henviser til og jeg kan varmt anbefale at blive medlem af den, da der er rigtig meget god viden og guldkorn at finde der 🙂

 59. Jørgen Linnet permalink

  Jeg synes at det er så fedt at man som Kristian tør at springe ud i at flytte til Thailand, i så ung en alder. Jeg ville ønske at jeg havde haft samme mod, da jeg var i den alder, som Kristian og Dennis havde, da de tog springet. Jeg sidder nu som 43-årig og fortryder bittert, at jeg ikke også bare pakkede tasken og tog afsted da jeg var 25-30 år, men nu skal man jo ikke græde over fortiden, men for jer der sidder på vippen til at tage springet, kan jeg kun sige, at I skal gøre det. Det er super fedt at bo hernede og livet er sgu nu en gang for værdifuldt, til at jeg gider at bo i et land, hvor det er godt vejr 15 dage pr år, så se nu at komme afsted! :o)

  Kristian Rørbye, Dennis Kjaergaard, samt andre succesfulde iværksættere som Torben Rudgaard, Jacob Lykkegaard, Kasper Kragelund og Jacob Heiberg, som også bor i Thailand, kommer og fortæller deres inspirerende historier på denne event:

  https://www.facebook.com/bizzcamp

  Den afholdes i starten af December. Måske den kan have interesse for nogle af jer, der går med samme drøm, som vi gjorde, før vi tog springet og flyttede herned til Thailand? :o)

  Dbh fra Jørgen

 60. Dennis Andersen permalink

  hej dette er lidt af et åbent spørgsmål.

  mit navn er Dennis Andersen 32 år
  jeg bor pt. i Danmark jeg har eget hus samt 2 hunde jeg er fleksjobber 20 timer ugt. grundet en arbejdsskade ( ryggen ) jeg har været i Thailand 6 gange de seneste 2,5 år og mødte på min første tur min nuværende kone som er thai, vi startede egentlig med tanken om at hun skulle flytte til Danmark men jeg føler bare ikke at Danmark har det store at tilbyde for tiden min kone er 33 år og universitets uddannet og er nu egendomsmægler på 7 år i samme firma ( sansiri ) hun er godt lønnet med et gennemsnit på 65000BT pr mdr. set over et år hun bor i Bangkok og arbejder i Bangkok. nu overvejer vi at jeg rykker til thailand i stedet jeg fik en pæn klat i erstatning så vi overvejer at invistere i en eller anden form for butik resturant eller lign. planen var måske på sigt at vi kunne få arbejdet noget godt op så vi får muglighed for min 2 rejser til Danmark årligt.

  nu kommer så mit spørgsmål er der nogle her inde som har gode forbindelser i thailand som jeg måske også kunne gøre brug af så jeg får den rigtige vejledning i love og regler i thailand gerne et dansk netværk ville være rart.

  mvh. Dennis Andersen.

 61. @Dennis Andersen

  Det lyder spændende og jeg vil anbefale dig af blive medlem af denne Facebook gruppe for folk der bor eller driver virksomhed i Thailand (eller påtænker at gøre det i nærmeste fremtid).
  http://www.facebook.com/groups/thaibusinessnetwork/

 62. Lars Lang permalink

  Til Dennis Andersen,
  Vil klart anbefale det samme som Hr. Kjærgaard.
  http://www.facebook.com/groups/thaibusinessnetwork/
  Held og lykke til jer begge.
  Lars Lang

 63. Sven-Erik "Sveske" Jensen permalink

  Hej Kristian og alle debatører.
  Hvor er det herligt at læse om alle jer der har eller vil tage springet og prøve på at etablere jer i dette skønne land.
  Jeg har selv boet i Thailand 5-10 mdr. pr. år de sidste 7 år (Surin, Isaan).
  Ligeledes synes jeg at det er dejligt at opleve hvordan I alle hjælper hinanden med diverse oplysninger, links etc.
  Chok dee til jer alle, bare lige en glad hilsen

 64. Jan Kristensen permalink

  Hej allesammen, godt forum, gode informationer, god debat mm.
  Først vil jeg lige kommenter indlægget fra Dennis Andersen – med henvisning til alle de tilfælde jeg har hørt om, hvor danske eller andre europæiske mænd/par har investeret i bar/restaurant el. hotel. Så tænk dig om, du er nødt til at have lokal arbejds kraft, og det kan blive en kostbar affære. Rigtig mange i din/den branche er blevet lænset for omsætning/penge. Selv om – respekt – er det store begreb i Thailand, så kan ansvaret/respekten for din omsætning mange gange lægge på et lille sted!!
  Vedr. bosættelse i Thailand med ønske om at drive egen mindre virksomhed –
  Min kone(thai) og jeg var i Thailand sidste år for at registrer vores kommende virksomhed. Vi var rundt på forskellige kontorer i Bangkok, og som skrevet ovenfor, så kunne det virke lidt overvældende og besværligt. Vi valgte at starte vores tur rundt til udvalgte potentielle kunder, for at præsenterer vores forretnings oplæg, og med stor succes. Sidst på turen mødte vi en advokat som tilbød at hjælpe os med at registrer vores virksomhed på en noget nemmere måde, –
  Virksomheden skulle registreres som -mindre virksomhed- med begrænset omsætning(7 til 8 mill./Bath/år) Kravet var en Thailandsk bestyrelse, fire personer gerne fra familien, en chef med “aktie majoriteten”, mig, en advokat med hoved ansvaret for afregning til skatte kontoret. Fast mdr. omkostning i 2012 var dkr. 1100,00 ( inkl. skat/advokat/privat sundhedsforsikring til bestyrelsen) ud fra de omsætnings tal vi havde oplyst. Efterfølgende reguler advokaten skatte satsen ud fra en evt. omsætnings stigning. Senere kan vi så overgå til anden firma status, efter udviklingens art.
  Vi valgte denne løsning for at komme igang, og så er der stadig styr på lovligheden i firmaet. Til dato, har denne konstruktion ikke givet anledning til problemer/udfordring af nogen art.

 65. Thomas permalink

  Hej jeg er en person på 23 og ville høre om det er muligt for en på min alder at flytte til Thailand og få opholdstilladelse hvis ja hvordan og hvis ikke har i så nogle råd til mig på forhånd tak

 66. Michael Schack Linnemann permalink

  Hej til Jer Begge To !!!

  Super godt indlæg, og jeg tager nu selv chancen !!!
  vil rigtig gerne have kontakt til jer med hensyn til netværk af advokat til hjælp af BOI og Co Ltd med mere.

  Jeg glæder mig meget til dette eventyr, og har da boet 7 år i thailand, men jeg vil sætte stor pris på kontakt.

  takker igen for et supert oplæg

 67. Hej Mickael, du er velkommen til at sende mig en mail (dennis@animation.mu), når du er flyttet herud og skal have kontakt til en advokat som kan hjælpe dig med BOI.

 68. Erik Kirkegaard permalink

  Hej
  Super god side jeg skal meget snart til Thailand da jeg har planer om at starte en fabrik til affalds haantering men mangler en god og aerlig advokat der ude near Bangkok
  Kan I anbefale en
  VH Erik

 69. Erik Kirkegaard permalink

  Var inde paa BOI hjemmesiden tror jeg har fundet det jeg skal bruge nu det er da virkelig landet for ivark setteren mange tak for hjalpen
  VH Erik K

 70. Carsten Ejlersen permalink

  Er dette forum kun for iværksættere, eller nogen der har erfaring med at flytte til Thailand med ansættelse for øje? Evt. dansk eller udenlandsk virksomhed.

  Eller kan henvise til nogen/noget der har erfaring med noget sådant?

 71. Brian permalink

  Hej
  Tak for de mange gode råd her er, jeg kan ikke se dato for indlæg, så jeg håber at der stadig er gang her på siden (1 / 2 -16)
  Jeg er pt. I Thailand for at starte en lille forretning op.
  Der er ikke lige nemt.
  Så derfor søgte jeg på nettet og fandt disse indlæg.
  Jeg søger om en kan hjælpe med at finde en advokat i Bangkok.
  Jeg flytter ikke selv til Thailand før om nogle år.
  Men har penge til at starte firmaet op.
  Jeg har en der kan stå for foreningen til jer kommer hertil.

 72. Hej Brian. Meld dig evt. ind i denne Facebook gruppe, der vil du helt sikkert kunne få nogle gode råd og henvisning til en advokat i Bangkok: https://www.facebook.com/groups/thaibusinessnetwork/

 73. Brian permalink

  Er der nogen her på siden som driver bygge virksomhed i Thailand, jeg selv har haf firma i Norge ( 5 år ), pt bor jeg i New Zealand og arbejder der som supervisor indenfor opførsel af nye huse efter jordskælvet for snart 6 år siden.
  Jeg er thai gift 🙂

 74. martin permalink

  hejsa

  jeg takker mange gange for dit indslag jeg er pa pension 40 ar gammel har brugt ca 9 ar i Africka … jeg vil nu gerne prove noget nyt og har tanken om at tage afsted til Thailand mit sporsmal jeg har 1000 ddk eller 2000 ddk som du skriver vedr om bolig m.m hvor er dette ?? samt kunne jeg godt tanke at vide noget mere for min rejse ! har brug for lidt hjelp vil rejse mellem maj/juni
  takker mange gange

  med venlig hilsen
  Martin hansen .

 75. Theis permalink

  Hej alle.

  Er det rigtigt forstået at hvis man skal ha lov til at være i landet mere end 3 mdr af gangen så så skal man ha en arbejdstilladelse.

  Men jeg er førtidspensionist hvad så.. Jeg er klar over jeg skal betale skat i DK og noget i Thailand .

 76. Flemming Olsen permalink

  Det er sandelig også min drøm at leve resten af mit liv i Thailand.
  Der må da være nogle firmaer der kan bruge en mand som mig der har en masse erhvervs erfaring.
  Isåfald der er een der kunne få mig i arbejde i Thailand er vedkommende mere end velkommen til at kontakte mig via mail: sasfaro@hotmail.com.

 77. @Brian Selv kender jeg ikke nogle i den branche. Du kan evt. forhøre dig i Facebook gruppen for virksomhedsejere i Thailand: https://www.facebook.com/groups/thaibusinessnetwork/

  @Martin Mht. bolig, så afhænger prisen jo af lokationen. Bangkok og feriestederne er dyrest og mindre byer og landet er billigt. De fleste steder vil du kunne finde noget fornuftigt at bo i for 2000 kr.

  @Theis Du kan også få visum som førtidspensionist. Selv kender jeg ikke de regler, men du kan spørger andre danskere, som bor i Thailand i denne gruppe http://www.rd.go.th/publish/6044.0.html

  @Flemming Det kunne godt tænkes, men jeg tvivler på du finder noget ved blot at skrive din email her, og ikke fortælle folk hvilken type job du kunne være egnet til. Du kan evt. forsøge at finde et job via den Facebookgruppe jeg delte i forrige kommentar.

Tilføj en kommentar

Jeg sender kun sjældent en mail med tips og tricks, som jeg ikke deler på bloggen.