Skip to content

Status efter første år med Affiliate og Adsense

Skrevet af Dennis Kjærgaard
24/03-2011
Første år med affiliate markting

1 år med affiliate marketing

Nu er det allerede et år siden, at jeg startede med affiliate marketing, og derfor er det blevet tid til en årsrapport. Det har været det år i mit liv, hvor det har været sjovest at arbejde. At kunne stå op hver dag når jeg vil og arbejde på de ting, som jeg har lyst til den pågældende dag, giver mig en frihed som jeg ikke ville bytte for noget som helst.

Lærerigt år

Det har været et lærerigt år, hvor jeg er blevet meget klogere på, hvad det er, som jeg har kastet mig ud i. Det er en branche, hvor der er mange muligheder, og det er vidt forskelligt, hvad der virker for hver især. Det er svært at give en opskrift på, hvordan du bygger succesfulde affiliatesider, for det som virker i dag virker måske ikke imorgen. Så inden du får bygget dine egne sider, så er løbet måske kørt, og der er kommet nye lukrative metoder til.

Jeg har også lært, at det (for mig) handler om at udbygge og forbedre mine sider hele tiden, og så længe at jeg gør det, så  stiger trafikken og dermed også omsætningen. Jeg kan nemlig sagtens få siderne til at give penge, mens jeg synes at det svære er at få skaffet meget trafik. Alle mine affiliate domæner er også kun højst 1 år gamle, så de skal lige modne og få troværdighed af Google. Det skal nok ske i takt med, at siderne bliver ældre, og imens vil jeg have fokus på fortsat at forbedre og udbygge siderne.

Hvis du selv vil lære at skabe en online indtægt, så vil jeg anbefale dig at blive medlem af TKA, som jeg selv fortsat er medlem. Det er kvit og frit den første måned, og inden måneden er omme, så har du sikkert set værdien af at være medlem.

Netværk er guld

Netværk er guld

Igennem årets løb har jeg taget kontakt til en del danske affiliate marketers i mit netværk, som jeg har besøgt og delt erfaringer med. På disse møder har jeg lært utrolig meget om, hvad der virker, og hvad der ikke gør. Jeg har også set, hvor meget det kan lade sig gøre at tjene, og det er ikke peanuts 🙂

Der var et fællestegn for dem, som tjener mange penge på affiliate marketing, nemlig at de selv lagde utrolig meget arbejde i det. Så hvis du er flittig og disciplineret, så er der rigtig gode muligheder i at arbejde med affiliate marketing, for det er noget, som de fleste kan lære.

Jeg bruger utrolig meget af min tid på mit netværk, og jeg vil anbefale dig at gøre det samme, uanset hvad du måtte arbejde med. Dit netværk vil kunne hjælpe dig i mange svære situationer, hvor du ellers havde været fortabt. Det byder også på mange muligheder for at samarbejde om egne eller fælles projekter, og hvis du arbejder alene med affiliate marketing, så kan det være rart at have “kollegaer”, som du kan dele dine op og nedturer med.

Jeg smiler så længe grafen peger opad

Da jeg gik i gang med at arbejde med affiliate marketing sidste år, så havde jeg ingen forventninger til omsætningen det første år, da jeg regnede med, at det ville tage lang tid at opbygge siderne og få trafik til dem ved brug af søgemaskineoptimering.

Udvikling i omsætning 1. år

Positiv udvikling i omsætningen

Som det fremgår af grafen, kan du se, at der har været en positiv udvikling i omsætningen hen over året. Den kunne ligesom også kun gå en vej, når jeg startede fra nul punktet, men jeg er ganske tilfreds med udviklingen, og nu er jeg meget klogere på hvilke sider, der er potentiale i at arbejde videre på.

I sidste måned røg en af mine bedste sider ud af top 100 i Google, så derfor vil der blive en nedgang i omsætningen i denne måned.  Det viser tydeligt, hvor vigtigt det er, at man satser på flere sider. Hvis jeg kun havde satset på denne ene side, så har min omsætning stort set været lig nul i marts måned.

Til info kan jeg fortælle, at den pågældende side dog langsom er på vej op igen, og jeg tror straffen fra Google skyldes, at siden var begyndt at modtage et øget antal daglige links.

Mine forventninger til det 2. år

Jeg har ikke de store forventninger til, hvad der kommer til at ske i år. Jeg er bare indstillet på, at jeg konstant vil arbejde på at forbedre siderne og fortsat have mine 2 filippiner ansat til at skrive mine tekster. I år vil jeg ikke starte for mange nye projekter, men i stedet koncentrere mig om de sider jeg har startet sidste år.

Det er i år, at mine sider skal begynde at give en fornuftig omsætning, så min kæreste og jeg kan flytte til Koh Chang i Thailand som planlagt. Derfor vil jeg arbejde benhård for at det kan lade sig gøre, men alt går efter planen, og jeg er overbevist om, at jeg nok skal nå i mål 🙂

 

Her kan du finde mine tidligere opdateringer:

Status efter 1 måned

Status efter 3 måneder

Status efter 6 måneder

GD Star Rating
loading...
Status efter første år med Affiliate og Adsense, 3.3 out of 5 based on 3 ratings
Gratis e-bog om affiliate marketing
Lær hvordan du tjener penge på nettet med min gratis e-bog "Affiliate marketing for nybegyndere", og få løbende gode tips og tricks til at optimere dine sites.


Del med dem du kender:43 har allerede kommenteret dette indlæg
 1. Hej Dennis,

  Tak for opdateringen. Nu er der ikke rigtig tal på bordet, men hvor langt er du mod de 10k du skal bruge for at kunne flytte? Skal du have 100, 200 eller 300 procent vækst i år for at nå det?

  Mvh
  Mikael

 2. Spændende læsning Dennis. dog glæder jeg mig ikke til du flytter for dit, selskab i netværk og hjælpsomhed, kommer jeg til at savne det bliver ikke det sammen 🙂

 3. @Mikael
  Jeg gå efter en vækst på 300% i år, og det er mere end nok til at nå i mål 🙂

  Hvis det går helt galt med affilate, så har jeg jo heldigvis webshoppen med pokaler og medaljer, som giver en stabil og stadig stigende indtægt.

  @Annette
  Tak – Jeg kommer også til at savne dig og alle de andre i erfa gruppen, men vi skal nok komme til at holde kontakten online, og jeg kommer nok også hjem på sommerferie, når der er varmt nok til at opholde sig i landet 🙂

 4. Hej Dennis
  Virkelig spændende udvikling.

  Du nævner at dem i dit netværk som tjener meget, også arbejder meget. Nu er tid jo relativt, det eneste der er ens for os alle er at der er 24 timer i døgnet 🙂
  Men hvor meget er meget arbejde?

  Og hvordan i forhold til dig selv? Jeg går udfra at den enkelte time er blevet mere rentabel for dig. Men bruger du mere tid i takt med du får flere sites og i takt med din omsætning stiger?

  Mvh
  Lars Skjoldby

 5. Hej Lars

  Godt spørgsmål 🙂 Jeg ved ikke, hvor mange timer de enkelte arbejder, men det er mit indtryk, at det er mere end mig. I mit eget tilfælde arbejder jeg vel sammenlagt 1-2 timer om dagen på mine affiliate projekter.

  Jeg bruger ikke mere tid i takt med at omsætningen stiger, men det er også meningen. Den måde jeg har valgt at opbygge mine sider er netop , at langsomt opbygge en stigende omsætning uden at øge arbejdsindsatsen.

  Hvis jeg havde kastet ud i at skaffe trafik fra Google Adwords til mine affiliate sider, så knne jeg sikkert have haft en meget større omsætning på nuværende tidspunkt, men det vil kræve med mere arbejde efter min vurdering, og det passer ikke ind med planerne om et afslappet liv i Thailand.

 6. Spændende at høre om dit netværk. Hvordan fungerer dette? Bruger du dit netværk til linkbuilding?

 7. Hej Frederik

  Det kommer jo an på personerne i mit netværk. Jeg bruger dem til det, som de hver især er gode til.

  Omvendt hjælper jeg selvfølgelig med de ting, som jeg selv kan bidrage med.

 8. Pyha – tiden flyver! Tillykke med de flotte resultater. Din indtjeningskurve kan jeg nikke genkendende til og fælles for os begge er vist, at vi har indset, at man er nødt til at spille på flere heste. Jeg tør i hvert fald ikke satse så meget på affiliate-forretningen, som jeg gjorde før.

  Men et eller andet sted handler det om volumen og kvalitet – hvis man kan producere en masse af høj kvalitet er der kun en lille sandsynlighed for, at siderne på sigt vil blive straffet af Google eller indtjeningen på anden vis kompromitteret.

  Pøj pøj fremover!

 9. Hej Dennis,

  Dejligt at høre med gode oplevelser med affiliate marketing, og de glæde ved at arbejde med det. Dine projekter lyder spændende.

  Ligesom dig har dette år også været mit første år med rigtig fokus på affiliate marketing, og fået en rigtig omsætning ud af det. Samt fået et ApS selskab til mine aktiviteter. Dog har jeg arbejdet med web i 4-5 år.

  Men al vind i sejlene fremover herfra!

  Christopher Roelann

 10. Kim Jørgensen permalink

  Super at det køre for dig. Så må vi krydse fingre for at den positive kurve fortsætter 🙂 Jeg overvejer selv at gå igang med affiliate marketing, men ved ikke helt hvor jeg skal starte endnu. Har jo også mine andre projekter, som jeg skal holde kørende 🙂

 11. Christopher permalink

  Dennis: er det ikke mest adsense sider som du har?

 12. Dennis Kjærgaard permalink

  @Christopher Jeg har Adsense på de fleste af mine sites fra starten, og når der begynder at være en fornuft mængde daglig besøgende, så tilføjer jeg relevante affiliate links.

  Omsætningen fordeler sig på nuværende tidspunkt således: 60% affiliate og 40% Google Adsense

 13. Rigtig fed læsning og held og lykke med det hele. Glæder mig til at komme forbi Koh Chang og hilse på dig 😉

 14. Virkelig spændende at følge din blog også selv om affilliate verdenen ikke fylder så meget i mit univers

 15. @Kristian Det bliver hyggeligt at møde dig, så jeg ser frem til at du kigger forbi Koh Chang og hilser på 🙂

  @Karsten Tak, jeg er glad for at du synes min blog er spændende. 95% af arbejdet på mine affiliate sider består faktisk af søgemaskineoptimering, som du jo selv arbejder med. Men hold dig til at lave det for andre, det er der flere penge i 😉 i hvert fald på kort sigt 🙂

 16. Thomas Thomsen permalink

  Hej Dennis. Spændende at følge din fremgang.
  Hvor mange affiliate sider er det egentlig du driver?

 17. Dennis Kjærgaard permalink

  Hej Thomas

  Jeg har ca. 15-20 sites, men det er 3-5 sites, der står for størstedelen af omsætningen, og derfor er det mest dem, som jeg løbende arbejder på.

 18. Hej Dennis

  Har du overhovedet nogle danske sites eller er det kun engelske? Jeg har kun danske og det kan jeg SLET ikke leve af… er det engelske marked bare så meget bedre?? Konkurrencen må jo være tårnhøj i det man også skal konkurrere med lille Ding Phu i Indonesien..

 19. Hej Nicolai

  Nej, jeg har ikke danske affiliate sites, da jeg valgte at satse på det engelsksprogede marked, fordi potentialet er højere + det er nemmere og billigere at outsource arbejdet.

  Der kan godt tjenes gode penge på det danske marked, men det kræver rigtig meget arbejde. Det er ikke meget anderledes på det engelske marked, hvor det tager lidt længere tid at komme i gang, men hvis sitet får succes, så kan det omsætte for rigtig mange penge.

  Ang. Ding Phu i Indonesien, så er det slet ikke sikkert at han er iværksætter og har lyst til at drive hjemmesider. Måske vil han bare gerne have en god fast løn som freelancer. Kulturen er meget forskellig, og det samme er synet måske på arbejde/penge?

  Så det skal du ikke bekymre dig om. Fokusere i stedet på at gøre dit site til det bedste i din niche 🙂

 20. Nicolai permalink

  Hej Dennis

  Tak for svar 🙂 I DK kan jeg samle mine domæner hos én host – unoeuro. Det sparer rundt regnet ca. 150 i årlig hostinggebyr pr. domæne som jeg tidligere gav.

  Jeg går ud fra, at du laver samme nummer. Altså hoster en masse domæner på én host. Bruger du hostgator eller hvilken host bruger du? Efter min mening så skal man være opmærksom på de her ekstra omkostninger, som nemt kan tage mange % af overskuddet.

  Hvor køber du domæner? Evt. kunne du lave en guide på hvor du hoster og køber domæner (krydret med lidt affiliate links) 🙂

 21. @Nicolai, du kan sagtens leve af danske sites og det er langt lettere end på engelsk. Udfordringen ligger i, at du enten skal lave alt arbejdet selv eller alternativt betale mange penge for outsourcing.

  Det jeg ser som det største problem for mange er, at de laver for lidt (og/eller gør det forkert).

  Denne kommentar er også sendt af Mikael men noget gik galt. Så derfor er den indsat i hans tidligere kommentar

  Øv… havde lige skrevet en lang kommentar, men det forsvandt.

  @Nicolai, nu kender jeg dig ikke og jeg ved ikke hvor meget eller hvor lidt du kan, men min erfaring siger mig, at man ikke kan vurdere “hvor meget der skal til for at tjene et bestemt beløb” før man har gjort det.

  Jeg kan sagtens forstå, at du gerne ville tjene mere, men at bedømme din placering/indtægt som at være dårligere end du synes den burde, mener jeg ikke giver mening.

  Scrapebox er et glimrende værktøj hvis det bruges rigtigt. Det er dog vigtigt at du holder dig til den hvidere del af dens muligheder.

  Mht. opskrifter, så er det sjældent en niche hvor der er særlig mange penge. Prøv istedet at læse de to indlæg jeg har skrevet:

  http://www.antphilosophy.com/tjene-ekstra-penge-hvilket-emne-skal-jeg-v%C3%A6lge/
  og
  http://www.antphilosophy.com/tjene-ekstra-penge-hvad-er-indtaegtspotentialet/

  Og med hensyn til at det “koster knaster” at producere kvalitet, så er det ikke helt rigtigt. Det koster ENTEN penge ELLER tid.

  Det gode er dog, at dem der mangler penge ofte har tid og dem der mangler tid, ofte har penge 🙂

  Mangler man både tid og penge, så skal man nok kigge lidt nærmere på hvad man laver ;o)

 22. Hej Nicolai

  Jeg har lidt forskellige host til mine domæner. Men de fleste engelske affiliate domæner er hostet hos GoDaddy netop pga muligheden for at have mange domæner. Hvis jeg skulle vælge i dag, så villle jeg nok vælge Hostgator, som jeg kun har hørt godt om. Jeg har betalt godaddy for de næste par år, så jeg bliver der perioden ud og vurder mit behov til den tid.

  Det er en god ide med en guide, men jeg har ikke selv meget styr på det med hosting. Derfor lader jeg altid min filippinske assistent tage sig af den slags, så jeg er nok ikke den rette til at skrive den.

  Der findes sikkert også allerede en masse gode guides om hosting af hjemmesider i forvejen…google er din ven 🙂

 23. @Dennis
  Ok, har også hørt at muligheden skulle være der hos Hostgator, så de bliver nok også dem jeg prøver med når tiden er til det.

  Man skal dog kravle før man kan gå, derfor bruger jeg danske sites til at lære teknikken, da det kan gøres ret billigt – ca. 50 kr. pr. domæne.

  @Michael
  Du har helt sikkert ret. Jeg har bl.a. købt domæner, lavet indhold der burde give ihvertfald lidt indtægt, og jeg fatter stadig ikke hvorfor de ligger hvor de ligger. Nu har jeg så efterhånden endelig fattet, at når først onsite SEO’en er på plads, så handler det om offpage SEO.

  Jeg har nyligt købt scrapebox (og nu er vi nok ovre i lidt blackhat/greyhat), men de forsk. commentslinks kommer ind nu. Jeg håber det er vejen til at komme frem på.

  Som du selv nævner, så laver jeg nok for lidt til at fortjene en bedre indkomst, men brugte jeg den rigtige teknik, så burde jeg med min arbejdsindsats se “ok” resultater nu.

  Jeg har en side om pandekage opskrifter, som jeg har købt af en på amino. Den giver ca. 40-50 kr./mdr. selvom den ligger som en af de første på en sådan søgning. Det er jeg noget paf over, men det viser jo netop, at man skal undersøge markedet for sine sites, inden man laver dem.

 24. Hej Nicolai

  Hvis nu en person har brug for en opskrift på pandekager, og går på Google, hvor han søger efter “pandekage opskrift” og derefter lander på en side med en eller flere pandekageopskrifter, så er hans behov stillet. Derfor klikker han ikke på reklamerne, fordi han allerede har fået hvad han søgte.

  Fremover mener jeg også at du bør satse på gode kvalitetssider. Du ved sådan nogle sider, som du stolt ville fremvise for dine venner, fordi du er stolt af dem.

  Jeg tror at det er de sider som vinder i det lange løb. Det er nye affiliatetider efter min mening 🙂

 25. Ja det læser en del om i øjeblikket:) Det handler vel i princippet om, at få dem til at blive på siden og ikke bare lede dem til sitet.

  Det koster dog knaster at gøre det du foreslår 😉

 26. Man skal jo kun bruge penge på det som giver dig indtægt i sidste ende 🙂

  Det behøves ikke at koster knaster, du kan jo bare lave det selv.

  Mikael har skrevet et svar til dig, men noget gik galt, så den er indsat i hans tidligere kommentar. Læs den

 27. Tak Dennis. Må være de to links der giver problemer. 😉

 28. Lige for at slå det fast med 7-tommers: man kan sagtens leve af affiliate/adsense indtægter på det danske marked.

  Jeg forstår udemærket Dennis’ valg af marked, idet det engelsksprogede marked i sandhed er meget større end det danske + udvalget af affiliateprogrammer er MEGET større + potentialet er større…konkurrencen er så bare også en tand hårdere (de to ting plejer at gå hånd i hånd)…

  @Nicholai: at lave kvalitetssider behøver ikke være dyrt; som Dennis og Michael skriver, kan man lave indholdet selv…eller alliere sig med partner, der f.eks. er god til at skrive og så selv stå for SEO, design osv.

 29. John Bakken permalink

  Hej Dennis!

  Har fulgt din blog på sidelinjen i et stykke tid nu, og jeg glæder mig til om 1-2 måneders tid, hvor der er gået et halvt år siden denne update, for så kommer der forhåbentlig en ny? 😉

 30. Hej John

  Nu må vi se. Jeg synes nemlig, at der er masser at se til fortiden, men mine update plejer at være populære, så mon ikke der bliver klemt en ind, når der er tid 🙂

  Tak for interessen

 31. Kim permalink

  Spændende læsning Dennis – også selvom dette indlæg er tæt på et halvt år gammelt.
  Jeg har selv så småt givet mig i kast med et rigtigt affiliate site, så inputs og netværk er helt sikkert noget jeg vil forsøge at trække på når muligheden byder sig.
  Jeg har haft et par mindre sites hvor forskellige ting er prøvet af, men ingen af disse er nogle som jeg har brugt alverden af tid på, og derfor er resultatet selvfølgelig også derefter 🙂

 32. Hej Kim

  Tak, jeg håber at du selv kommer godt i gang med dit nye affiliate site.

  Du er selvfølgelig altid velkommen, hvis du har spørgsmål eller har brug for inputs.

 33. Kim permalink

  Det lyder godt. Sidder du nu og keder dig en dag (det sker ret sjældent – I know 😉 ), må du da gerne tage et hurtigt kig på mit lille site. Det er det som jeg har smidt som min hjemmeside i denne kommentar. Ellers går det nu nok også 🙂

  Jeg har i hvert fald tilmeldt mig dit nyhedsbrev også for at få nogle af dine “hemmelige” tricks, så det må allerede være et godt skridt i den rigtige retning.

 34. Send mig en mail med telefonnummer eller Skype id, hvis du har nogle spørgsmål, som du søger svar på. Så skal jeg forsørge at hjælpe dig videre bedst muligt.

 35. Det er spændende og inspirerende læsning Dennis. Har til trods for en del år med web aldrig beskæftiget mig med affiliatesider, men har nu besluttet at gøre noget ved det.

  Håber a propos netværk at vi kan komme hinanden til gavn når jeg har fået lidt mere ind på rygraden, og forhåbentlig er kommet op og køre. Overvejer at oprette en blog hvor jeg skildrer frem/tilbage skridt på projekter… mest for at give mig selv en ekstra motivationsfaktor 🙂

  Anyway, god tur til Thailand! Der ser jo helt fantastisk ud – fedt at i udlever jeres drømme!! 🙂

 36. Hej Mads

  Super at du er kommet i gang 🙂
  Ens netværk kan ikke blive for stort, så jeg er sikker på at vi kan hjælpe hinanden på den ene eller anden måde. Hvis du har nogle spørgsmål er du selvfølgelig velkommen, så skal jeg forsøge at besvare dem eller henvise dig til andre, som kan hjælpe dig videre.

  Btw. så er der i dag kun 110 dage til at vi flytter til Thailand 🙂

 37. Anders Hansen permalink

  Hej Dennis.

  Rigtigt dejligt at se sådan en fremgang! Jeg drømmer også om at kunne leve af mine online indtægter, og bo i USA. Der skal selvfølgelig en masse arbejde til før det kan blive en realitet, men vilje flytter jo bjerge, som man siger! Håber I har/får det godt i Thailand! Gid det var mig. 🙂

 38. Hej Anders

  Fremgang er altid dejligt. Super at du selv har sat dig et mål, så længe du er villig til at arbejde for det, så er jeg sikker på at du nok skal nå det!

  Vi har nu boet 2 uger i Thailand. Vi er rigtig glade for at vi tog beslutningen om at flyttet herned, og jeg kan kun anbefale at flytte væk fra lille trygge Danmark 🙂

 39. Hej Dennis

  Nu når i er flytte til Thailand og der er gået endnu et år, er det så ikke tid til en ny update? 🙂

 40. JAcob permalink

  De filipinere du har til at skrive for dig, er det så på dansk eller hvad?

 41. @John
  Jeg har skrevet en 2 års update, som du kan læse her:
  http://denniskjaergaard.com/status-2-ars-arbejde-med-affiliate-markedsforing/

  @Jacob
  De skrev engelske tekster, som jeg brugte til linkbuilding. Jeg tror desværre at det er svært at finde en, som kan skrive danske tekster til den samme lave løn.

 42. Er det til at linkbuilde til egne engelske sider så? Eller hvordan er dit syn på at engelske tekster linker til danske sider?

 43. Hej Jacob

  Jeg brugte dem både til engelske og danske sider, og det kan du stadig gøre i dag. Du skal dog være opmærksom på at meget har ændret sig i Google siden dette indlæg. Nu bør du fokusere på at få links fra gode sites i stedet for mange links fra sites af tvivlsom kvalitet. Men links fra engelske sites til din danske side kan sagtens være gode links. Specielt hvis det kommer fra et site som New York Times eller er branche relateret website, som er vellidt af google og de besøgende.

Tilføj en kommentar

Jeg sender kun sjældent en mail med tips og tricks, som jeg ikke deler på bloggen.