Skip to content

11 opgaver der vil forbedre dine online marketing evner

Skrevet af Dennis Kjærgaard
15/05-2013
11 opgaver der forbedre dine online marketing evner

Vil du gerne blive bedre til at markedsføre din hjemmeside, så har jeg lavet denne liste med 11 opgaver, som kan gøre dig til en bedre online marketer.

Listen består af 11 forskellige opgaver, som jeg selv tidligere har udført og lært meget af. Derfor er der sikkert også nogle af jer, som kunne have gavn af listen og blive bedre til online marketing.

 

Opgaver der kan gøre dig bedre til at markedsføre din hjemmeside:

 

1. råd til at blive en bedre online marketer

Opret og administrere en Google AdWords kampagne

Google AdWords er fantastisk til at skaffe salg og konvertering, hvis ellers du bruger det rigtigt. I bund og grund handler det om at byde på de søgeord, som skaffer flest konverteringer med den bedste ROI.

Lær at lave og administrere CPC kampagner

Få noget erfaring med nogle simple kampagner allerede nu, og med tiden lærer du at mestre Google AdWords. Du vil også finde ud af hvor meget du betaler for en konvertering på de forskellige søgeord/kampagner, og så er det ellers bare med at byde løs, så længe din ROI er fornuftig.
 
2. råd til at blive en bedre online marketer

Optag en video og rediger den

Videoer bliver anvendt oftere end nogensinde før, og det giver dig nogle unikke muligheder for at fremvise dine produkter, lave en præsentation, give dine brugere en videoguide eller hvad du ellers kan finde på.

Lær at anvende video marketing

Optag en masse rå-film og leg lidt med et simpelt redigeringsprogram, så du lærer at lave simple men præsentable film. Derefter kan du gå i gang med at lave flotte videoer til din hjemmeside, markedsføring, nyhedsbrev, YouTube og alle de andre steder, hvor du kan servere videoer med interessant indhold for din målgruppe.
 
3. råd til at blive en bedre online marketer

Kontakt en af de “store” i branchen

De er slet ikke så farlige de der “store kanoner”, som har succes i din branche. Ofte er de faktisk utrolig hjælpsomme mennesker, hvis du pænt spørger til råds. Udnyt det hvis du føler at deres viden kan gøre en forskel for dig. Svarene kan måske ofte lyde simple og overfladisk, men det skyldes som regel at de undlader at fortælle dig alt det som er irrelevant for dig at vide.

Lær at kunne tage kontakt til ALLE

Tid er kostbar, så sørg for at gøre det så nemt for personen at svare, når du kontakter ham. Fortæl hvem du er og hvorfor du kontakter personen. Får du svar så husk at sige tak og indse, at det nu er dit ansvar at tage action på de råd du fik, ellers har du jo blot spildt personens tid.
 
4. råd til at blive en bedre online marketer

Lav en split-test

På et eller andet tidspunkt vil du indse at du bliver nød til at teste for at finde den bedste løsning. Kom derfor allerede i gang nu med at lave nogle simple splittest, så du ved hvordan du skal gribe det an, når du får brug for at anvende det.

Lær at få flest mulige konverteringer ud af sin trafik

Når du har mange besøgende, hvorfor så ikke få mest ud af dem. Det får du nemmest ved at splitteste alt mellem himmel og jord på din hjemmeside. Derefter vil du sort på hvidt kunne se hvad der konverter bedst.
 
5. råd til at blive en bedre online marketer

Lav en simpel infografik

Forsøg at lave en simpel infografik udfra nogle data. Det kan være dine egne eller nogle du finder på nettet. Hvis du kan lære at lave nogle flotte og interessante infografiker, så kan det være en god måde at skaffe trafik og links til din hjemmeside.

Lær at skabe interessant indhold til besøgende på din hjemmeside

Det er ikke nemt lave infografiker, som rent faktisk skaffer links til din hjemmeside. Derfor bør du måske starte med at lave nogle som bare er oplysende for dine brugere. Det kan også være en god indhold variant til især tekst-tunge blogs.
 
6. råd til at blive en bedre online marketer

Kontakt en journalist

Jeg har selv oplevet hvordan presseomtale kan mange-doble trafikken på ens site. Det kan skaffe nye kunder, nye samarbejdspartner, mere omtale og mere til for en beskeden indsats. Find din egen sjove, anderledes, interessante eller nyhedsopvækkende historie og forsøg at få en journalist til at skrive en artikel om den. Husk du ikke skal sælge her – Du skal levere en god historie eller nyhed!

Lær at skaffe presseomtale

Når du har en del erfaring med pressemeddelelser og fået nogle kontakter til diverse journalister, så vil du kunne skaffe store mængder trafik og eftertragtede links fra diverse medier.
 
7. råd til at blive en bedre online marketer

Hold et foredrag/oplæg for en større gruppe

Mange har det svært med at tale foran en stor forsamling. Det havde jeg også selv indtil jeg blev tvunget til det som salgsleder for en del år siden. Dengang måtte jeg træde ud af min comfort zone og underviser sælgerne – og det gjorde slet ikke ondt!

Lær at kunne formidle sit budskab til alle

Kom selv i gang med at rykke den comfort zone (hvis du har den), så du er forberedt den dag, hvor TV2 ringer og spørger om du vil stille op til et interview, eller du bliver bedt om at holde foredrag et sted, hvor du kan nå din målgruppe.
 
8. råd til at blive en bedre online marketer

Opbyg en email liste og udsend et nyhedsbrev

Email marketing kommer du ikke udenom hvis du beskæftiger dig med online marketing. Selv begyndte jeg tidligt at indsamle emails uden rigtig at sende noget. Men det kommer mig til gode i dag, da jeg har flere tusinde emails, som jeg kan sende mit budskab til – og det konverteringen af denne trafik er helt i top!

Lær at lave email marketing

Begynd allerede nu at indsamle emails og husk at en standard tilmeld nyhedsbrev boks ikke er nok. Du skal i det mindste forklare dem hvad læseren får ud af at tilmelde sig dit nyhedsbrev. Det som har virket bedst for mig er at give folk noget gratis – I mit tilfælde min gratis e-bog: Affiliate marketing for nybegyndere.
 
9. råd til at blive en bedre online marketer

Lav en sjov grafik der bliver delt mere end 10 gange

Hvis du ikke er god til det grafiske, så behøves det ikke at være noget avanceret. Det kan blot være en billede, hvor du har indsat en sjov tekst. Dit første forsøg bliver højst sandsyneligt ikke delt mange gange, men jo flere du laver, jo klogere bliver du på, hvad din målgruppe synes er sjovt og deleværdigt. Var evt. kreativ med skrifttyper, i stedet for at bruge en standard skrifttype, som overhovedet ikke skille sig ud.

Lær at skabe visuel opmærksomhed

Evnen til at lave sjove billeder kan komme dig til gode senere ,når du vil være “like-hunter” på de sociale medier eller skabe opmærksomhed på dine produkter eller hjemmeside.
 
10. råd til at blive en bedre online marketer

Forhandle dig til en bedre pris næste gang du køber noget

Mange som beskæftiger sig med online marketing er gode til at sælge – ikke forhandle. Derfor bør du forsøge at forhandle prisen ned næste gang du køber noget. Du vil opleve at der ikke sker noget ved at prøve, og at du med tiden bliver så dygtig til det, at det ofte lykkes dig at få tingene billigere.

Lær at kunne forhandle med partnere/leverandør/kunder

Din evne til at forhandle vil styrke dig, når du skal forhandle med leverandør, kunder, samarbejdspartnere osv. Hvis du ikke har evnen til at forhandle, så er det de andre, som kommer til at bestemme, hvordan klaveret spiller.
 
11. råd til at blive en bedre online marketer

Start en kontroversiel debat på de sociale medier

For det første så elsker dine followers på sociale medier, når du er ærlig og siger din mening. Især hvis du tør sige noget alle tænker, men ingen andre tør sige. Forsøg at starte en kontroversiel debat, så du lærer at debattere offentligt samt håndtere kritik/opbakning.

Lær at håndtere spontane reaktioner professionelt

Det er en god måde at træne disse ting, og du vil senere kunne bruge det til at skaffe opmærksomhed på dit site/produkt med kontroversielle overskrifter/udtalelser osv. og samtidig være klar til at håndtere reaktionerne professionelt.

 

Har du problemer med din online markedsføring

Hvis du har problemer med din online markedsføring, så skriv en kommentar nedenfor og del dem med os. Måske kan jeg eller en anden hjælpe dig.

 

 

GD Star Rating
loading...
11 opgaver der vil forbedre dine online marketing evner, 5.0 out of 5 based on 2 ratings


Del med dem du kender:3 har allerede kommenteret dette indlæg
 1. Andreas Lolk permalink

  Hej alle,

  Til de to første punkter vil jeg gerne kaste mig ud og sige, at hvis der er noget jeg kan hjælpe med skal du være fri til at kontakte mig eller læse min danske AdWords bog (opdateret engelsk version findes også).

  Så er du i hvert fald kommet i gang med #1 og #2 og har ingen undskyldninger for ikke at komme i gang med resten!

  Mvh. Andreas

 2. Charlotte permalink

  For at konvertere den online trafik på de sociale medier til betalende kunder i forretningen, har shopbox.com lavet online software der gør det muligt at dele sine tilbud med sine fans på facebook, via nyhedsbrev og på sin hjemmeside.
  Det tager kun fem minutter, så det er ikke noget man spilder sine dyrebare tid på – men det trækker kunder i forretningen.

 3. Hej Dennis. Er helt enig. Burde som e-handlende være bedre til alle de punkter som du har anført.ovenstående. Måske man skulle gøre som du skriver og gøre det hele minimum en gang 🙂

Tilføj en kommentar

Jeg sender kun sjældent en mail med tips og tricks, som jeg ikke deler på bloggen.